L'Amistat Animal

Un relat de: estepa3

L'AMISTAT ANIMAL



Hi havia un bosc que estava situat dalt d'un turó molt llunyà.
En aquell bosc hi havia molts animals, entre ells, tres amics que es repartien la feina: el Sr. Castor, el més vell de tots, emmagatzemava l'aigua i, quan calia, feia reformes al dic on vivien; l'Ós rentador portava el menjar de l'exterior i rentava els plats, cassoles, gots i tota mena d'artilugis que fessin servir; i, per últim, l'Esquirol portava pinyes per fer llenya en els dies de fred i feia guàrdia cada nit.
Una nit que semblava tranquila, normal i corrent com una altra, l'Ós rentador va anar a buscar fruits al bosc. Però no ho va ser, de tranquila, aquella nit, ja que van arribar dos caçadors, en busca de pells boniques i van destorbar la pau del bosc. Sense que ningú ho sapigués, van colocar moltes trampes per tot el territori, que van servir d'esquer per a molts animals.
L'Esquirol estava fent guàrdia, com sempre, quan van arribar dos homes amb escopeta. Van entrar al dic i van agafar el Sr. Castor mentre clavava un clau a la paret. L'Esquirol va anar a ajudar-lo, però va ser un intent fallit. Els caçadors se'ls van emportar, però, per sort, al que se n'havia anat a buscar menjar al bosc, no.
Quan l'Ós rentador va arribar al dic, no va trobar a ningú. Estava preocupadíssim, es menjava les urpes, no parava de pensar on s'havien ficat. Va sortir per la porta i, llavors, va veure a una petita tortuga plorant perquè els caçadors s'havien emportat els seus pares. Així va ser com els dos animals van anar a salvar a totes les espècies capturades. L'Ós rentador va col·locar a la tortugueta a la seva motxilla amb els fruits (cosa que va facilitar que l'animal se'ls mengés tots) i ell sentint-se afortunat per ser viu, va anar al rescat.
Pel camí, es van trobar a un Faisà que estava atrapat en una d'aquelles trampes. El van voler rescatar, però va ser massa tard: els caçadors s'estaven apropant.
Es van amagar darrera d'uns matolls. Els dos homes van emportar-se l'ocell, però abans que desaparegués a l'horitzó, l'au ferida els va poder dir que anessin a la ciutat i que hi trobarien un animal que tenia molt bon olfacte i que els serviria de mitjà de transport. La tortugueta es va emportar una de les plomes del Faisà de record. Així que, tant bon punt van poder posar rumb a la ciutat sense saber a qui buscaven, van començar a caminar.
Al mateix temps, al bosc, un caçador ficava tots els animals en gàbies, mentre l'altre trucava amb un mòbil a un home que semblava que respectava molt.
Quan els dos animalons van arribar a un lloc amb edificis, fonts, botigues, etc. van començar a preguntar a tothom i tenia bon olfacte: coloms a les places, gats a les taulades, periquitos als arbres... Fins que, al final, el van trobar: un gos, o, per ser més exactes, un gos de mida mitjana i de raça Fox-terrier. El van muntar i li van demanar que olorés un pinyó de l'Esquirol. El gos va anar immediatament a una botiga de fruits secs, llavor li va ensenyar un clau del Sr. Castor i va anar a una ferreteria. Finalment hi van caure: va treure la ploma de Faisà de la motxilla i la hi va fer ensumar al Fox-terrier.
El gos va sortir disparat cap a l'extrem sud del turó on hi havia el bosc a una velocitat vertiginosa.
Van arribar a una cala petita on hi havia una barca, on hi ficava: ANIMAL HUNTING (caça d'animals).
El gos i la tortugueta es van quedar al costat de la barca mentres l'Ós rentador anava a rescatar a tothom.
Mentrestant, a la caravana dels caçadors, l'Esquirol no parava d'intentar trencar la seva gàbia rossegant-la, fins que va aconseguir el seu propòsit. Amb molta cautel·la va enfilar-se a la paret i va sortir per una finestra dient que buscaria ajuda. Va anar cap a la ciutat amb un pla.
L'Ós rentador s'endinsava en el bosc en busca dels seus amics. Va parar orella i va sentir "Quiquiqui". Era una veu coneguda: la del Faisà!!
Va seguir les petjades corrents cap a la caravana i... el van agafar en plena maniobra de rescat. El van ficar en una gàbia al costat del Sr. Castor. L'Ós rentador li va pregutar al Sr. Cator on estava l'Esquirol i ell li va respondre que no ho sabia.
Els dos caçadors van encendre el cotxe i van prendre direcció cap a la petita cala on hi havia la barca. Va ser llavors quan els animals van saber que no hi havia cap escapatòria.
Quan van engegar la barca, aquesta no funcionava, i "TRRRRAC"!. La barca es va trencar. Van ser el Fox-Terrier i la tortugueta els que havien preparat la barca perquè es trenqués!!
Els caçadors van intentar escapar per terra però el Sr. Castor els va rossegar les cames i, amb una força brutal, els va tirar al terra i, a més a més ,els hi va llençar un arbre a sobre. Van quedar ben estabornits.
Quan es van poder desempallegar de l'arbre va aparèixer l'Esquirol amb una munició de pinyes, que va tirar als caçadors, i, darrera d'ell una tropa de policies, amb bonys al cap provocats per les pinyes de l'Esquirol, que van agafar els caçadors i, després d'uns dies, el cap dels furtius.
Tots els animals van ser tornats al seu hàbitat natural i la tortugueta va recuperar els seus pares, el Faisà la seva ploma, el Fox- terrier va ser nomenat gos policia i tots van tenir el seu final feliç.

FI



El treball en equip, normalment, dóna millors resultats. Els treball en equip fa més forts els lligams de l'amistat.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

estepa3

8 Relats

29 Comentaris

9028 Lectures

Valoració de l'autor: 9.99

Biografia:
Hola, em dic David Estepa de Arribas i tinc 14 anys. Porto un any a RC i m'està encantant escriure els meus relats i comentar els de la gent!

Us agraeixo molt a tots la rebuda que m'heu donat. Gràcies!!

A reveure!