Estimada mare(culpa)

Un relat de: jOaneTa

Hola mamà:

Sóc na nana...encara no se molt bé perquè t'escric això...però supòs que a mesura que escrigui aniré fent-me una idea de que es lo que te vull dir.

Se que no sóc la millor filla del món, que molts pics te decepcionat, que a cops haguesis desitjat no haver-me tengut, i m'ho meresc.

Se que t'he fet molt de mal, que quan me mires tens por de que te demostri odi o simplement te faci de menys, però també se que jo mai t'he odiat i molt menys despreciat; ja se que mai t'ho demostr però jo t'estim perqué ets mumare.
Ets aquella amiga especial a la que li conto tot perque se que no me fallarà, aquella persona que mai m'abandona i que per moltes coses que em digui mai me vol fer mal, aquella que segueix estimant-me malgrat tot el mal que li he causat, aquella persona meravellosa a la que jo admir...pot ser que ara no me creguis pero t'admir per ser com ets.

Ets especial, per molt malament que estiguis sempre te fas la forta i ajudes a n'es papà, malgrat estiguis destroçada ens fas costat a nosaltres i mai ens abandones. Si algú se fica amb noltros surts a defensar-nos sense por de sortir-ne mal parada, ens sobreposes a tu i això poques persones ho fan.

M' agradaria tornar enrera amb el temps i deixar de ser com sóc, tu m'ajudes i jo to pago amb males cares i decepcions, sóc la típica filla prepotent que només pensa amb ella i fa que els altres estiguin malament, i per això te demano perdó...perdonem per ser una egoista, per donar-te tants disgusts, per fer-te sentir tan malament i per no ajudar-te quan me necesites...perdonem per ser lo que no vull ser...

Si te dic la veritat a l'única persona que realment vaig trobar a faltar al viatge d'estudis vas ser tu, enyorava els teus petons pels vespres, les teves abraçades i sobre tot els teus consells quan estic malament. Se que tu penses que jo estim més al papa però aquests últims anys m'he adonat que tu m'estimes sigui com sigui i ell...és molt distint...i ses coses que han passat els moments que he viscut amb tu han fet que m'adoni que realment a la persona que més apreci dins casa nostre ets tu, que si ara me faltasis no ho soportaria.

Jo ho he passat molt malament, no t'ho neguaré, i intent estar bé però hi ha dies que no puc, moments en que tot me pareix absurd, que mir al papà i a ne'n Tia i me demano què faig aquí...me sento tota sola i es quan et necessit al meu costat, necessit una abraçada que mai et demano ni et dono per por a la teva reacció i t'assegur que ganes no me falten...

Hi ha tantes coses que mai acabaria d'escriure... simplement gràcies per ser com ets, gràcies per ser mu mare i sobre tot gràcies per estimar-me.

Comentaris

  • Emoció[Ofensiu]
    Unaquimera | 12-12-2006 | Valoració: 10

    La primera sensació que es té llegint aquesta carta, que dura fins al final, és la de la sinceritat: realment, sembla escrita amb el cor, destil·lant sentiments i emocions en estat pur. tot i això, l'estructura és clara i el fil narratiu no s'entrebanca amb res...

    M'ha agradat el teu text, que ofereix un enfocament interessant a la Culpa: no es té per haver fet res en concret, sinó, de vegades per omissió ( necessito una abraçada que mai et demano ni et dono, perdona per no ajudar-te quan me necessites... ) i més aviat, per ser com és!

    Tornaré a venir per aquí a veure més coses teves...

    T'envio una abraçada per celebrar que t'he descobert com autora i celebrar aquesta coincidència,
    Unquimera

  • Molt bonic![Ofensiu]
    Hannah | 11-12-2006 | Valoració: 10

    Hola Joaneta!
    Gràcies pel teu comentari.
    He mirat els teus escrits i aquest de la carta a la mare es maravellós.
    M'has recordat moltíssim a mí. A vegades també li escric cartetes a la meva mare, perque amb les paraules no em surten els sentiments més profunds, i a través de la lletra amb paper i llapis ho se expressar molt millor.
    Quantes gràcies hem de donar a les mares eh?!
    Són les millors amigues, les persones que ho donarien tot per nosaltres sense esperar mai, res a canvi, només la nostra felicitat.
    Les mares són com àngels blancs, que ens ajuden a fer-nos una mica més fàcil la vida.
    Ens ensenyen on hi ha el Sol, quan nosaltres només veiem foscor...
    I a vegades els hi paguem amb una moneda, que no es merèixen.
    Les llàgrimes de la mare, són el pitjor dels records.
    La mare, es una persona que ens estima més que cap altre cosa en el món.
    Per això, que són fràgils a vegades, encara que sempre treuen la fortalesa del no res, les hem de cuidar.
    L'amistat més veritable i transparent es la de la mare amb els seus fills.

    M'ha agradat moltíssim la teva carta.

    Segur que la teva mare t'estima més que cap altre cosa al món.

    Un petó-

    Hannah

    Et deixo la meva adreça:
    hippy_vila@hotmail.com

  • Massa bo[Ofensiu]
    Arnau Esteban Miralles | 04-12-2006 | Valoració: 10

    Mass emocionant per poder llegir-la fins al final.
    Tots hem passat mals moments amb la mare.
    Parlant s'arregla, fes-me cas, deixa-li la carta sobre el llit i tot s'arreglarà.
    Sé segur que mai se n'ha penedit de portar-te al món.

    Per qualsevol cosa: arnau_cat9@hotmail.com

    Petons!

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de jOaneTa

jOaneTa

88 Relats

217 Comentaris

116438 Lectures

Valoració de l'autor: 9.56

Biografia:
Sóc una noia mallorquina que lluita per aconseguir els seus somnis.

Treballo per tenir diners.
Estudio per tenir un futur.
Lluito per no perdre les forces.


Hi ha cops en que els diners no em basten pel que vull i veig com el meu somni s'ha de veure aplaçat... a cops un any, altres dos... la qüestió és que potser de tant d'esperar el somni es faci miques.

Hi ha cops en que estudiar es converteix en una tortura. Sé que puc tenir les notes que vulgui si m'hi poso de veritat, però què passa si no em ve de gust cercar-me un futur?

Hi ha cops en que per molt que lluiti les forces no em basten. Són aquests moments en que acudeixo a un bolígraf i un paper per deixar anar els dits i entendre el que sento llegint les meves paraules.

Sóc rara.
Sóc diferent.
No sóc perfecte.
No sóc com la gent.



--------------------------------

Fa temps que no escric ja que les paraules no em surten, sembla que amb el temps els sentiments s'hagin quedat petrificats i agafats als versos que abans creaven...
Vull tornar a escriure i sé que per fer-ho em cal llegir i familiaritzar-me de nou amb la pàgina, penso que només als grans poemes i relats i puc trobar l'espurna que em faci agafar de nou bolígraf i paper per escriure i escriure.