Esteban González Pons.

Un relat de: Joan Colom
Amb gorra de mariner, un ull tancat i una pipa faria un bon Popeye; millor que el de Robin Williams amb Robert Altman. Fa anys que vinc pronosticant que aquest xicot del PP valencià no pararà d’escalar posicions discretament fins arribar a president del PP —ja n’és un dels vicesecretaris-... o del Govern de l’Estat. Fins ara ha passat incòlume per on molts s’hi van deixar la pell i el prestigi, sobretot durant els anys de la corrupció amb el PP a la Generalitat Valenciana i a l’Ajuntament de València. Des de 2014 havia estat una cara poc vista als mitjans perquè era diputat al Parlament Europeu i vicepresident del Grup del PPE, però aquest exili voluntari s’haurà acabat el 23-J perquè és cap de llista del PP a la província de València per al Congrés dels Diputats a Madrid.

Per què a un barceloní accidentalment resident a València li dóna per parlar d’aquest personatge? Doncs en primer lloc perquè encara estic a l’espera que en el Fòrum de RC es convoqui el NanoRepte 1058, i m’he d’entretenir d’alguna manera. I en segon lloc perquè mai se m’esborrarà de la memòria aquell somriure sardònic, aquell posat i aquelles paraules en el Canal 9, suposo que entre juny del 2003 i agost del 2004, període en què va ser responsable de la Conselleria de Cultura, Educació i Esport de la Generalitat Valenciana, sota la presidència del corrupte Francisco Camps. No recordo exactament si el que es retransmitia era una compareixença en les Corts Valencianes o una simple roda de premsa però, a una interpelació de diputats o simples militants d’Esquerra Republicana del País Valencià, va contestar que, mentre ell fos responsable d’Educació, a la Comunitat Valenciana no s’ensenyaria català.

Comentaris

  • Correcció[Ofensiu]
    aleshores | 15-07-2023

    ..saben moure els fils…

  • En sap i en saben[Ofensiu]
    aleshores | 15-07-2023

    Irreductible franquista, ara camuflat. Però tota disfressa s’acaba esparracat. Esperem que sigui aviat, perquè com tu, el veig un mentider sense escrúpols i i amb làbia per ensarronar incautes. Tipus Margalló, un vident! (Llegeixo un llibre de segons ma de la època mès blava, on surt un Margallo que va tenir poca fortuna a la Barcelona del 36.
    Jo diria que ells tenen mala llet sense mala consciència, són capaços de tot i són intel·ligents. Ens espien i ara fins i tot diuen terroristes als simples catalans que voldrien la indepe. Savem moure fils (abstènció, foment d’actituds ultradreta es,…)

  • Anem a pams...[Ofensiu]
    llpages | 15-07-2023

    Al text de l'estaut d'autonomia de la comunitat valenciana, llegeixo:
    "Artículo 6. Lenguas oficiales
    Las dos lenguas oficiales de la Comunitat Valenciana son el valenciano y el castellano.
    El valenciano es la lengua propia de los ciudadanos de la Comunitat Valenciana.
    La Academia Valenciana de la Lengua es la institución oficial que se encarga de regular el idioma valenciano."
    El Sr. González Pons pot declarar el que vulgui, si el que pretén és esborrar aquest article, la justícia hi haurà de dir la seva, i, encara que la cosa no pinta gaire bé, no és un tema que es pugui resoldre a favor seu només per exercir un càrrec polític en aquesta comunitat. Quin cap de fava...