En Sadurní i la Siseta

Un relat de: Joaquima Pellicer Solà
En un poblet de pagès que no ve al cas esmentar per no crear polèmica entre els seus habitants, ja que aquest relat età basat en un fet real, hi vivia la Siseta, la pubilla del mas Xerrac, la qual des de molt joveneta estava enamorada d’en Sadurní, un jove pagès de la comarca que vivia en una masia molt propera a la seva, però a ell la Siseta no li feia patxoca, no era del seu gust. De fet, en aquest aspecte en Sadurní no anava mal encaminat, fins i tot té la meva comprensió, perquè, segons el comentari que em va fer la persona que m’explicà aquesta història, la pobra Siseta no era gens agraciada: tenia una silueta força rodanxona, era brusca, i sempre portava els cabells com un bruixot. A més, tenia la pell cremada pel sol de tant anar a pasturar el ramat; perquè, això sí que ho tenia la Siseta, era una gran treballadora i molt amable amb tothom. Però amb això en Sadurní no en feia prou. Ell buscava un altre tipus de dona: més fina i atractiva, més bufona en general; parlant clar i català, com se sol dir en aquests casos, que li despertés la seva apetència sexual. És per aquesta raó que es va desplaçar a la gran capital a buscar la Palmira, una noia de llavis de carmí i corbes espectaculars, que va conèixer a la Rambla, amb la qual es va casar tot pensant que amb ella seria feliç i podria gaudir de les millors delícies conjugals.
Els anys passaren i, amb ells, l’encant que en Sadurní sentia per la Palmira, aquella dona per la qual havia perdut el cap, es va esfumar. Ara ja no li importen les aparences ni les fineses de la capital, ara corre rere les faldilles de la Siseta. Tots dos, en un recó arrecerat de l’era sovint es rebolquen enmig de l’estiba de palla i es deixen emportar pels seus instints sexuals. Junts han descobert l’amor rural!
Després d’uns quants anys, al final en Sadurní s’havia adonat que a pagès hi ha els millors planters i les millors viandes, i que res de la capital tenen a envejar.

Comentaris

  • La Siseta[Ofensiu]
    Francesc Ballester | 04-06-2017 | Valoració: 7

    Amiga Joaquima:

    A vegades això sols pasar.Els homes cerquen dones que estiguin molt bé físicament; però, després, amb els anys, s´anadonen que el físic no ho és tot.
    Rep una salutació ben cordial.

  • Bona, aquesta[Ofensiu]
    Illadestany | 15-09-2016 | Valoració: 10

    Fresc i autèntic, un humor fi i natural que m ha fet sorgir el somriure. Millor la sana libido de la pagesa rodanxona que no pas la repressió de la finolis de la capital. Bona,aquesta.

  • Bona, aquesta[Ofensiu]
    Illadestany | 15-09-2016 | Valoració: 10

    Fresc i autèntic, un humor fi i natural que m ha fet sorgir el somriure. Millor la sana libido de la pagesa rodanxona que no pas la repressió de la finolis de la capital. Bona,aquesta.

Valoració mitja: 9

l´Autor

Foto de perfil de Joaquima Pellicer Solà

Joaquima Pellicer Solà

8 Relats

16 Comentaris

5263 Lectures

Valoració de l'autor: 9.31

Biografia:

Vaig néixer el 1952 a la Bisbal d'Empordà, una petita ciutat coneguda bàsicament per la seva tradició ceramista. Des de molt jove he treballar d’administrativa. Paral·lelament a la meva activitat professional, he mostrat un gran interès per la literatura de creació. Com a forma d’expressió m'he atrevit amb diversos gèneres i estils: poesia, contes infantils, relats, i una petita novel.la, inspirant-me en tot allò que em suggereixen els fets, les persones o les coses que observo en el meu entorn.
El 2011 vaig publicar el poemari Coses de l’avi, coses de casa, vivències del passat; el 2012, el conte infantil En Mic i la nit de Reis; el 2020, la novel.la d’aventures El llac de les papallones; el gener de 2021, Petites històries, llegendes i tradicions empordaneses, l’abril del 2021, el conte infantil L’encanteri de la bruixa Enriqueta, i el novembre de 2021, Escrits quotidians, una recopilació de narracions d’una gran diversitat escrites en diferents etapes. També soc autora d’articles i petites cròniques que han estat publicades en revistes literàries i altres mitjans. He col·laborat en actes culturals i socials del municipi, i durant una llarga temporada vaig formar part de l’equip de Ràdio Bisbal amb una petita secció dedicada a la poesia. També he participat en recitals poètics i concursos literaris, i he estat guardonada amb diversos premis. El 2021, amb el relat El misteri de la padrina, vaig ser guanyadora de la primera edició del Concurs Literari de Narrativa Curta de Forallac.