El tap de la cadena del vàter

Un relat de: Victre
El meu nom és Pep, tinc vint-i-cinc anys, i el meu passatemps preferit és pensar sentat a la tassa del wàter.
Sempre m’he sentit atret pels lavabos, sobretot pel vàter. Envejo la facilitat que té de renovar-se contínuament, de trencar amb el passat. Ja pot estar ple de merda fins al coll, que amb un lleu moviment vertical de la cadena, tots els vells records s’arremolinen i desapareixen empesos per l’aigua.
L’aigua del wàter sempre està tranquila, serena. Només s’excita quan tires de la cadena. Quatre o cinc segons d’agitació, i després torna el repós, la pau. L’aigua del vàter és un oasi. Un oasi de calma.
El wàter és el Rei del lavabo, i el tap de la cadena és la seva corona.
El tap de la cadena del wàter és com el botó d’un cronòmetre: serveix per a posar el temps a zero. Quan tires de la cadena, tot el que ha succeït fins aleshores s’esfuma amb ànsia pel forat del wàter, i el passat deixa d’existir. De fet no ha existit mai, ja que no influeix per res en el que encara ha de passar; i res del que existeix de veritat pot ésser efímer. Dóna igual el temps que marquès el cronòmetre quan nosaltres el posem a zero, la següent medició n'és totalment independent.
Aquesta és la qualitat que em fa sentir devoció pel vàter: la capacitat de poder posar-se a zero, de parar el temps quan ja comença a estar-ne fart, i iniciar una vida totalment nova.

M’agradaria tenir una cadena al cap i que cada cop que la tirés cap amunt, el meu cervell quedés net i tranquil.

Comentaris

  • efectivament![Ofensiu]
    Victre | 22-06-2012

    Quiants moments de pau que li debem als lavabos! Sense que ningú gosi emprenyar-te!

  • Molt bó...[Ofensiu]
    RATUIX | 22-06-2012

    Reflexions fantàstiques... Potser sortides de l'espai enrajolat?

l´Autor

Foto de perfil de Victre

Victre

191 Relats

178 Comentaris

95989 Lectures

Valoració de l'autor: 9.75

Biografia:
Vaig néixer al 1977.
Sóc metge, acupuntor i estic estudiant el grau de psicologia.
En el meu temps lliure escric relats.

Des de que escric, sempre he mantingut una lluita entre mantenir els relats ocults, o fer-los publics. Una barreja entre dubtes, vergonya, i la joia de que altres et llegeixin.

El meu mail és victreespiga@gmail.com

Al blog https://lletresigargots.wordpress.com trobareu tots els meus relats, la majoria amb il.lustracions incorporades.