El secret més ben guardat

Un relat de: copernic


L'empleat del National Bank va somriure. Saludà al client que els visitava habitualment i després de resoldre els tràmits pertinents l'acompanyà a la cambra cuirassada de l'oficina. L'home, d'edat mitjana i complexió atlètica, amb una cartera a la mà, va afluixar-se la bufanda. A fora, el fred era intens, un dels hiverns més crus que es recordaven a Atlanta. L'empleat li va facilitar l'accés i el client, amb la seva clau, va obrir l'apartat d'on va treure una caixa que es va emportar a un reservat protegit de mirades indiscretes.

David Appelton va obrir la caixa. Fixà la mirada una vegada més en aquella carpeta blava que protegia un paper esgrogueït. La va obrir per comprovar que el valuós document seguia en el seu lloc. Allà estava, amb les lletres escrites a mà i la tinta mig esborrada. Només ell i un altre directiu de la companyia podien accedir-hi. El va desar dins la carpeta, obrí la cartera i diposità uns documents dins de la caixa. Sortí del reservat i l'empleat l'acompanyà fins l'apartat corresponent. Amb tot tancat s'acomiadà del Sr. Appelton que pujà amb ascensor fins a la planta que donava al carrer. Sortí amb pas decidit. A fora nevava. El seu xofer, en veure'l, sortí de la limusina i li va obrir la porta del darrera.

*****

Teddy Pemberton va comprovar somrient la transferència abonada en el seu compte. Cada final de mes rebia puntualment des d'Atlanta la suma de deu mil dòlars: L'herència de l'avi, va pensar, un regal caigut del cel que li permetia gaudir d'una vida regalada a l'assolellada Califòrnia, una font d'ingressos que no s'assecaria mentre guardés a la caixa forta del seu banc un paper antic i esgrogueït que contenia la fórmula magistral del farmacèutic John Pemberton: un remei per les nàusees reconvertit en un vell i conegut refresc de cola.

Comentaris

  • Publicació de “Secrets”[Ofensiu]

    Benvolgut relataire:
    Des de ARC estem treballant per publicar un llibre recull amb els finalistes seleccionats al “Concurs ARC de Microrelats 2010. ARC A LA RÀDIO” (Secrets), i desitgem poder comptar amb el teu relat per la seva inclusió en aquest llibre.

    Agrairem que et posis en contacte amb l'Associació per rebre més informació per correu electrònic a: associacio.relataires@gmail.com indicant el tema: “Publicació Secrets”.

    Cordialment,
    Junta de l'ARC

  • Lliurament premis "Concurs ARC de Microrelats 2010. ARC A LA RÀDIO"[Ofensiu]


    Benvolgut relataire:

    Com a participant en el “Concurs ARC de Microrelats 2010. ARC A LA RÀDIO” (Secrets), i pel fet d’haver estat seleccionat en un dels tancaments mensuals, voldríem recordar-te que el lliurament de premis tindrà lloc el proper dissabte 10 de setembre de 2011, a les 7 de la tarda, a la localitat d’Argentona (Saló de Pedra, carrer Gran 61).

    En breu penjarem aquesta informació a la nostra web.

    Esperem poder comptar amb la teva assistència en aquest acte i la teva participació en la convocatòria del present curs (temàtica que anunciarem el dia del lliurament de premis).

    Cordialment,

    ARC (Associació de Relataires en Català)

  • Molt bo[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 11-01-2011

    Un relat rodó i un secret tan ben guardat que ja podria ser ben cert tal i com tu l'expliques.

    Felicitats per la tria del mes!

    Ferran

  • Enhorabona![Ofensiu]


    Enhorabona!

    El programa Històries, de Ràdio Argentona, i l’Associació de Relataires en Català (ARC) han triat el teu relat com a microrelat seleccionat del mes de desembre de 2010.

    Gràcies per participar,

    ARC

  • Jo la vull [Ofensiu]
    Alícia Gataxica | 20-12-2010

    aixo si que és una bona loteria...

  • La fórmula de la Coca-Cola![Ofensiu]
    nuriagau | 18-12-2010 | Valoració: 10

    Aquest relat, amb una prosa impecable i embolcallat de misteri, és d'agradable lectura i compta amb un desenllaç sorprenent i original.
    Ens has demostrat que saps convertir en literatura tot allò que et proposes, copernic.
    A veure com queda classificat aquest secret! Sort!

    Ens seguirem llegint,

    Núria

l´Autor

Foto de perfil de copernic

copernic

338 Relats

1182 Comentaris

386261 Lectures

Valoració de l'autor: 9.78

Biografia:
Per qüestions de feina he hagut d'interompre la meva producció periodística i literària. Després del tsunami i amb l'aigua al seu lloc torno a començar: Déiem ahir...