El presoner cinc-cents catorze

Un relat de: Espiral
Només tenia deu anys. Era el petit de quatre germans, tímid, mancat d’afecte, sempre passant deapercebut, amb l’únic somni de ser un nen normal i corrent. Però ell no era com la resta de companys de la classe, era ell el qui pitjor jugava a futbol, el qui duia la roba vella i desfasada del seus germans, el qui tartamudejava quan es posava nervios i li sobraven uns quants quilos. Era la presa de tots els altres nens, el monstre de la pel·lícula, li havien assignat aquell paper i no el podia canviar. Cada dia arribava a casa amb ferides i blaus, la motxilla guixada, un insult més per la col·lecció, i un cromo menys del seu àlbum preferit. Inevitablement va perdre l'autoestima i només l’odi va venir a substituir-la. Va aprendre a odiar-se a ell, a odiar la seva vida i al món, i d’aquesta manera trobava forces per enfrentar-se a la rutina, suportar l’assetjament en silenci, acumulant-lo en la seva carcassa. No ho va explicar mai als seus pares, ni tampoc a la professora, ni a la psicóloga, ni a la direcotra de la nova escola, ni tan sols al seu diari secret.
I ara ja és tard, l’odi que durant tant temps havia guardat dins seu, un dia va esclatar com una bomba de rellotgeria programada. Té trenta anys i és un cas perdut per la societat, un delinqüent enfrontat amb la llei per reiterades conductes violentes. No té més identitat que el seu número de pres, cinc-cents catorze, ni més futur que quatre anys en una cel·la gris, i per tot contacte amb l’exterior els cigarrets que li regala el vigilant del torn de nit.
Ara ja és tard, ningú vol comprendre el seu odi, ningú busca respostes en el seu passat.

Comentaris

  • tots n'hem viscut[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 22-03-2012

    de casos com aquest que ens expliques amb tanta nitidesa i asèpsia. Has remogut coses dins del record i això vol dir que has utilitzat un mode literari força encertat i ben portat. Moure sentiments és allò que més costa fer en escriure, no tothom pot encertar el to i crec que aquest relat ho fa.

    Bon relat!

    Ferran.

  • Una crua realitat...[Ofensiu]
    F. Arnau | 15-03-2012

    Molts dels delinqüents han mamprès per situacions com la que descrius magistralment al relat. La societat no pot deixar a tota aquesta gent a la deriva... Són les seues víctimes!
    Salut!
    FRANCESC

  • melimató | 14-03-2012 | Valoració: 10

    pero intens! m'ha deixat sense paraules
    Desperta compassió... i una mica d'odi a la societat...

  • caram espiral....[Ofensiu]
    joandemataro | 14-03-2012 | Valoració: 10

    un relat contundent i colpidor que sacseja i convida a reflexionar sobre la importància del respecte a les persones, de la comunicació....
    és cert que sempre arribem tard per a alguns però cal seguir treballant, especialment en l'educació dels més menuts perquè aquestes coses no passin
    aquesta seria una bona història per fer-los reflexionar

    i gràcies mil, pel teu més que amable comentari
    una abraçadota
    joan

  • Doncs...[Ofensiu]
    Bonhomia | 12-03-2012 | Valoració: 10

    ...me'n faria un milió de creus, respecte al relat, de que no entenguessis el perquè i el com de La Taronja Mecànica, de la que cau un líquid lluminós que vessa al terra com la sang exasperada i viva i en viu de la deshumanització que pateix el món!


    Sergi

  • Doncs...[Ofensiu]
    Bonhomia | 12-03-2012 | Valoració: 10

    ...resulta que no només l'he protegit, el meu cor, sinó que hi he creat ben bé una roca alquímica, que ara per endavant vola a les aventures enigmàtiques. No tens ni idea de com m'ha ajudat el teu comentari!!!!!

    I respecte als gustos, la veritat és que La Taronja Mecànica trobo que és un hit molt mal entès en general, no sé si saps al que em refereixo, malgrat això, un gran hit, és clar. Charles Baudelaire em fascina de somnis nocturns o diürns i pel que fa al marxisme no pararia mai de reflexionar-hi!


    Sergi : )

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Espiral

Espiral

54 Relats

153 Comentaris

60131 Lectures

Valoració de l'autor: 9.88

Biografia:
...I al capdevall descobrim amb sorpresa
que fet i fet, l'essencial s'amaga
rere el gest repetit sense peresa
rere el somriure que ens infon coratge
i sobretot rere l'amor que es dóna
sense exigir favors ni recompenses.

Miquel Martí i Pol


¿Qué es poesía? dices mientras clavas
en mi pupila tu pupila azul.
¿Qué es poesía? ¿Y tú me lo preguntas?
Poesía... eres tú.

G. A. Bécquer


si voleu descobrir-me una mica més... http://lletresiespirals.blogspot.com.es/