El logopeda

Un relat de: Arod

Joan Eizo és logopeda. Avui, dia 254 de l'any 2204, ha estat convidat per un mitjà de comunicació a un col·loqui sobre El Diàleg. Actualment treballa al departament de Defensa de la Confederació Nord Cat.

Mentre es prepara per l'entrevista repassa mentalment els punts que considera interessants i que vol destacar en la seva exposició. Evidentment, realitzarà una anàlisis sobre el canvi produït durant els darrers dos-cents anys en el pressupost destinat a Defensa. La gran fita aconseguida en aquest període ha estat capgirar la proporció de recursos destinats a armament afavorint les tècniques i les polítiques positives de relacions. Però també vol destacar que el seu paper només és de mediador entre confederacions, els veritables protagonistes són els pobles i els seus representants que fan possible que la defensa es concentri en el diàleg. Si el moderador li permet una anècdota, explicarà que en el passat els professionals del seu ram es centraven en ajudar a les persones que tenien dificultat en pronunciar.

Un darrer cop d'ull al mirall abans de la connexió remota li retorna la imatge d'un home satisfet d'ell mateix i de la seva generació.

Comentaris

  • FELICITATS![Ofensiu]
    nuriagau | 11-01-2009

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

    Núria Gausachs i Cucala

  • Rogal Mar | 25-01-2007

    la ficció es dels temes que més bé s'em donen, a part de que Ray Bradbury es un dels meus "prefes" ,continua-la.

  • Doncs...[Ofensiu]
    Arod | 28-09-2004

    Doncs em sap greu... però ja està. El fet és que aquest conte (microconte) el vaig escriure per presentar-lo al concurs de Relat Hiperbreu Grau Miró 2004 convocat per l'Associació de Veïns i Veïnes Coll-Vallcarca i organitzat per Salvatore Vinyatti, colaborador de Relats en Català. S'havien establert dues modalitats (lliure o pau) i l'extensió màxima era vint línies... per això s'acaba en aquest punt.

    Moltes gràcies per la puntuació. Dóna molts ànims, ja que en el concurs no va ser un dels contes seleccionts... i, en escriure'l, em vaig sentir satisfeta...

  • Ja està?[Ofensiu]
    Biel Martí | 26-09-2004 | Valoració: 7

    Ja està? Després de tot el plantejament de la utopia del Nord Cat i de la fi de la violència com a resolució dels conflictes m'he quedat amb les ganes de seguir llegint! Això prometia.