Dolçor

Un relat de: ITACA

Dolçor, móns enderrocats veuen passar uns ulls menuts que neguen un despertar, els seus gestos venen i van per camins on badalls són protagonistes, quins gestos tan macos, tan petits tan tendres tan dolços…
Estirada al sofà m'observa mig adormida, tanca i obre els ulls lentament tot escoltant de fons en Serrat, sembla que les seves lletres l'embruixin, perquè realment sempre queda encantada.
Tot esta tranquil, no hi ha aquella sensació de dir, dintre d'uns segons un mal desconegut canviarà la situació, massa dolçor envolta la meva vida quant estic junt a ella, saps aquella sensació que sempre acaba per fer-te tancar els ulls i somriure? Es tan fàcil dir-ho, ara, t'asseguro que quant ho visquis mai ho podràs oblidar.
Em recullo els cabells tot escoltant les paraules que encara no saps dir, em semblen delicioses menudes com el teu cos, dolces com la teva persona, amb molt de conta m'estiro al seu costat, la seva respiració es tant tranquil·la, quina pau puc respirar en aquest moment, siusplau vull passar tota la meva vida com ara.
I ara sona la teva cançó Helena… Criatura dolcisima de Lluïs Llach, com et pot descriure amb tanta precisió, es perfecte, es dolça, ets tu petita.
Mai oblidaré aquest moment en que t'agafo de la mà, amb molt de compte et canto a cau d'orella la cançó, mai oblidis que ets especial, que ets una nena petita que te un camí que seguir amb el que comprendre que tot es dolç si s'estima tal i com t'estimo jo a tu, vull ser present en les teves paraules, en els teus plors, només ser present a la teva vida, dolça nina ara obriràs els ullets, i veuràs que estic estirada amb tu adormida, ara obriràs els ulls i no t'enadonaras de que serà l'últim moment que passarem juntes, perquè tu creixeràs i em diràs adéu amb la mà caminant per aquell camí que jo també vaig recorre, la meva direcció es carrer lluna plena, número infinit país i món Itaca, truquem algun dia dolça nina.





Comentaris

  • bunica![Ofensiu]
    Yrch | 16-07-2005 | Valoració: 10

    ja ho saps que se m'han escapat un parell de llàgrimes mentre llegia aquest relat? i aixó que fa cinc minuts t'he dit que estava la mar de bé... ja veus els altibaixos de l'amor, q estas rient, i al cap de cinc minuts plorant pel que sigui, perquè el cor está malalt...
    tornant al relat: molt bonic i molt dolç :) com el mateix títol... jeje però la dolçor també és amarga... ja ho saps, oi? dolçor la persona, i amarga la vida...
    un petó! i una abraçada wapissima!

  • Candor...[Ofensiu]
    Maragda | 29-06-2005 | Valoració: 10

    M'ha fascinat el final:"...carrer lluna plena, número infinit país i món Itaca..."
    Tot el relat desprèn una màgia especial. Les teves paraules van in crescendo destil·lant suavíssims sentiments vers l'innocència que es personifica en aquest infant que et captiva. Però també tot el que vesteix l'ambient té aquell to rosat dels primers instants de l'existència. Preciós relat Itaca...
    Una abraçada!

  • per dolces, les teves paraules[Ofensiu]
    fill de les ombres | 29-06-2005 | Valoració: 10

    i la tendresa que desperta un infant en nosaltres.
    jo tinc nebots petits que també tenen el poder de portar una respiració pausada, una mirada innocent, un somriure perenne i una dolça calma a una vida sovint atabalada.

    un petó!

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de ITACA

ITACA

122 Relats

334 Comentaris

142383 Lectures

Valoració de l'autor: 9.65

Biografia:


Itaca, petita Itaca

que lliures els camins

amb la sensibilitat

a frec de pell.

Que et corprenen instants

i et solquen la teva ànima

ja que ets tota emoció

i la teva veu clama

ajut per a comprendre

el patiment i el dolor

que et deixen amb la solitud

en el camí.

Aprendràs a viure

i et desitjo des del blau

que aquesta sensibilitat

que portes amarada al cor

no la perdis per res

durant la teva caminada.

Que no et posis cuirasses

que acceptis el patiment

com a llisó

sense repartir cap culpa

i esbrinar des de tu

a on t'equivocares.

Un dia potser ens separarem

del lloc on ara

tenim espai comú:

Et quedarà el poema

que et guarirà els instants

on no comprenguis res,

et portarà al moment

i et recordarà fidelment

quan d'aquell en sortires.

Això és el que he pretès

transformar els mots

en un record

perquè els dies de maror

i de temporal

trobis recer a una illa

que has assumit de nom.

(Josep Bonnín segura) gràcies.