CAP A LA LLIBERTAT!

Un relat de: berguedana
Tot ben gris. Una veu retronava des d’un cotxe “Per ordre governamental, tothom ha d’estar a casa. Quedeu-vos a casa”.
No m’ho podia creure: “En ple segle XXI estàvem confinats”. Vaig voler mirar a través de la finestra com mai. El paisatge de davant de casa va agafar un color espectacular. Era un abril diferent: els camps no podien ser més verds, el cel no podia ser més blau i la llum que ho acoloria tot, semblava sortida de l’arc de Sant Martí.
Quan vaig albirar el carrer, vaig veure que entrava veloç una espècie de carrossa, com la del conte de la Ventafocs, molt fantàstica, d’una altra època. Vaig quedar astorada en veure que la guiava la meva neta gran, que em va dir:
- Iaia, baixa!
I Vaig trencar l’ordre governamental. Vaig sortir al carrer. I quan vaig entrar dins del carruatge, em vaig trobar la meva neta petita, i la vaig abraçar mitja hora seguida. A l’altre seient hi anaven els meus dos altres nets. El petit, que acabava d’estrenar els cinc mesos, em mirava amb aquells ullassos tan grans i em demanava, de segur, que l’amanyagués. Li agrada molt el contacte humà. Me’l vaig posar a la falda i el vaig començar a acariciar mentre m’emocionava de tal manera que em portava al súmmum. Em faltaven mans per fer carícies. Seguidament vaig petonejar l’altre net i en aquest instant la meva neta gran va cridar:
- Cap a la llibertat!
Els cavalls van començar a trotar, i la carrossa anava tan de pressa que semblava que volia sortir disparada de la ciutat empresonada. Quina sensació! M’havia tret 20 anys del damunt, o millor dit, havia retornat a l’adolescència, com les meves netes que reien i reien. I els nens, al darrera, se’ls veia tan feliços que em van encomanar l’alegria i em vaig deixar portar fins a la Llibertat.

Comentaris

  • El que tots desitgem[Ofensiu]
    MariaG | 19-04-2020

    Un relat que sembla un conte de fades, un conte amb final feliç com tots els de Disney, un conte que expressa el que tots els que estem ara confinats tenim ganes de fer: volar cap a la llibertat. Sortir al carrer, passejar per la natura, abraçar i petonejar als nostres éssers estimats. Espero que aviat ho poguem fer.

  • Bell somni[Ofensiu]
    Illadestany | 18-04-2020 | Valoració: 10

    Preciós somni. Un conte de fades per a adultd confinats, separats dels estimats petits i grans, mancATS d'abraçades de fills, germans i amics.
    Avui estic encara més enyorada que ahir.

l´Autor

Foto de perfil de berguedana

berguedana

72 Relats

135 Comentaris

48060 Lectures

Valoració de l'autor: 9.93

Biografia:
La meva afició per l'escriure ve de l'ensenyar a escriure.
M'he jubilat aquest curs després de treballar 42 anys de mestra.