BCNegra

Un relat de: berguedana
Arriba amb puntualitat britànica. Aquest taxista s’assembla al Bruno Antony d’Estranys en un tren, penso mentre m’agafa la maleta. Guapo, seductor i amb tèrbol interior. Amb mirada incisiva, punyent, a través del retrovisor fins que les nostres mirades es creuen i, per dissimular, em fa la pregunta de cortesia: L’he fet esperar gaire? Li dic que no i miro a través de la finestra els cumulonimbus que creixen amb ganes i sembla que vulguin aterrar com l’avió que m’acaba de deixar al Prat. El vent mou arbres, palmeres, plàstics, papereres i tot està tan gris que em recorda les aquarel·les d’en Turner. Ell, que se n’adona de la meva inquietud i m’etziba: No s’espanti. Ens acaba d’arribar l’Hortense, que no fa gens per una ciutat mediterrània.
Condueix tan a poc a poc, que no crec que pugui arribar a la recollida del premi Pepe Carvalho. Se m’està fent un nus a l’estómac en el moment que el taxista em diu: El senyor Carlos Zanón estava molt enfeinat amb la celebració del centenari de la Patrícia Highsmith i per això no ha vingut.
Aquest Bruno Antony de pa sucat amb oli, potser em vol posar gelosa i no sap que jo també soc admiradora de la Patrícia. Trenca el silenci una cançó la tornada de la qual és “No me importa morir” amb una melodia que vol ser alegre, com si el cantant estigués jugant amb la mort. I quan sento l’últim “No me importa morir”, el taxista em diu amb veu sorneguera: Sra. Joyce, ja hem arribat. Vaig cap a darrera al portaequipatges per controlar-ho tot i quedo corglaçada en veure una destral. Penso: Aquest deu haver llegit el meu “Rei de piques”.
Quan entro a l’hotel, m’allibero del maquiavèl·lic taxista, entro a l’habitació i en obrir l’armari, la segona destral del dia. En despenjar el telèfon, no hi ha línia i quan vaig a obrir el balcó, em trobo que no puc i la porta de l’habitació també està tancada. I arriba l’hora de l’entrega del premi. Es fa fosc i la Rambla queda tan negra des del balcó de la meva habitació que se m’acut la propera novel·la.

Comentaris

  • Un viatge ben portat[Ofensiu]
    TerricheT | 19-02-2021

    Un relat que ens obre moltes incògnites. Dones pistes, amb calma, la calma de la lentitud del taxista, dels mots amb què descrius el paisatge, la destral amagada, i sembla que no passi res, i passen moltes coses en aquesta ficció que podria ser ben real, i potser ja tens la base de la pròxima novel·la.

    L'esperem.


    FA

    Gràcies pel teu comentari

  • Felicitats[Ofensiu]
    rober | 11-02-2021 | Valoració: 10

    El trobo un relat original i àgil de trama i final sorprenents. Felicitats!

  • M'encanta[Ofensiu]
    E. VILADOMS | 10-02-2021

    M'agrada molt aquest BCNegra, Berguedana. Em perdo molta de la intertextualitat que hi has posat, però funciona igualment, l'atmosfera que es va creant que et prepara per a un desenllaç de sang i fetge i no!
    Fins al proper relat!

  • Relat rebut[Ofensiu]

    El teu relat entra a concurs, gràcies per participar.

    Comissió XI Concurs ARC

l´Autor

Foto de perfil de berguedana

berguedana

72 Relats

135 Comentaris

48107 Lectures

Valoració de l'autor: 9.93

Biografia:
La meva afició per l'escriure ve de l'ensenyar a escriure.
M'he jubilat aquest curs després de treballar 42 anys de mestra.