Boira (continuació de Pluja)

Un relat de: Vittoria
Em sentia com en un somieig, mentre posava la roba enfangada a la rentadora. Veia, veia el que feia i podia llegir el nom del producte de neteja, però era com si ho veiés a través d’un cristall. Vaig pensar que potser era així com es sentia la mare i vaig començar a sentir una pressió desagradable als pulmons, que no va desaparèixer del tot. Era com una boira interior, enganxosa, que s’aferrava a mi i alhora m’empenyia.. vaig mirar per la finestra esperant veure boira, m’hauria semblat obvi; però era una nit freda i normal. El soroll d’una moto en passar, una salutació (o era més aviat un crit?) d’una veu femenina, dirigida a qui sap qui, que es perdia en l'aire fred i en la velocitat de la moto... tot semblava allunyat de mi.
Vaig pensar quepotser em sentia així per la melodia de la cançó de la ràdio i vaig canviar d’emissora, pitjant el botó vell i gastat de l’aparell. Però seguia igual.
Vaig acabar de posar la roba a la rentadora, la boira “ja no m’empenyia” i sols restava allà, en algun lloc dins meu. Em vaig posar un vestit vell i a sobre un jersei i em vaig dirigir a la cuina, on Cristina, la meva germana, servia uns sandvitxos de gasolinera. Entre el pa vaig poder distingir tonyina, ous i maionesa, però ves a saber què més portaven.

Quan totes dues agafàvem els plats amb els entrepans, i jo murmurava alguna paraula d’agraïment a Cristina per cuidar-se del sopar, va baixar la mare. S’havia rentat la cara, s’havia vestit amb un jersei verd pistatxo i uns texans i s’havia pentinat.
Feia goig tornar a veure-la en condicions.

-Qui vol ajudar-me a preparar una truita de patates? – va dir, amb una veu animada i un somriure molt gran una mica forçat.
Llavors va adonar-se dels entrepans, de l’expressió de desconcert de
Cristina i la d’il·lusió meva, i va arrencar a plorar.
-Perdoneu.. – va sanglotar – perdoneu.

El somieig ja feia una estona que s’esquerdava, i finalment es va trencar, fent-me entrar bruscament a la realitat, fent-me perdre la lleugera i minvant sensació plàcida canviant-la per un sentiment d’estar perduda. Perquè tot havia canviat tant -cridava una noieta perduda enmig la boira-, perquè res no era clar, però no era fosc, com si una boira grisosa ho cobrís?

Comentaris

  • Gràcies pels comentaris a Pluja i a Boira[Ofensiu]
    Vittoria | 15-04-2011

    Doncs bé, la veritat és que quan ho vaig escriure, pretenia anar continuant fins que es sabés què passa, què és el que com dius tu, angoixa als personatges. La veritat és que ara ja me n'havia quasi oblidat, però veure comentaris aquí m'ha fet venir ganes de continuar. Gràcies, potser aviat veus una tercera part!

  • Malgrat la boira[Ofensiu]
    nuriagau | 15-04-2011

    Creia que se m’esvairien els dubtes, però, després de la pluja encara perdura la boira que enterboleix la comprensió del relat.

    Coincideixo amb l’altre comentaris amb què ambientes molt bé la història, però tampoc acabo d’entendre quina classe de boia embolcalla les tres protagonistes d’aquesta història. Potser només has pretès transmetre sensacions i no especificar-nos res en concret.

    Et seguiré llegint.

    Núria

  • Gràcies! (:[Ofensiu]
    Vittoria | 02-02-2011

    He llegit uns quants de relats de l'Alba, em recorda bastant als meus relats de fa uns anys!
    Bé, són coses que es sabran amb el temps.. però ara aquests relats els tinc una mica abandonats.. els faré més cas quan tingui el cap més net, potser a l'estiu, que és quan els vaig començar.
    Gràcies pels ànims!

  • Benvinguda[Ofensiu]
    Calderer | 31-01-2011



    Tinc una filla que també té tretze anys (ha penjat alguna cosa per aquí amb el nom de Hannah).

    M'ha enganxat aquesta història en dos capítols, trobo l'atmosfera molt ben treballada i la prosa senzilla i eficaç. Em queden molts dubtes: què li passa a la mare? On és el pare? S'ha mort, les ha deixat?

    Et poso entre els meus favorits i t'animo a continuar escrivint.

    Lluís