Adéu nen :')

Un relat de: Pol.lux

Ara fa gairebé un any... era més ingenu... més immadur... més... banal... Ara fa gairebé un any... no coneixia persones sense les quals avui la vida seria molt diferent, potser pitjor... Però ja coneixia una persona de la qual, paradoxalment, desconeixia la seva importància... Un simple company de classe. Només vam estar junts durant un any. Però parlàvem... i rèiem... i ens saludàvem si ens creuàvem pel carrer... Recordo un dissabte de març, curiosament la vigília del meu aniversari, que me'l vaig trobar a l'impremta, tot esperant per enquadernar els nostres treballs de recerca. Un amic? No. La paraula amistat és massa forta. Tinc pocs amics... però m'enorgulleixo d'ells. Ara fa gairebé un any un càncer va acabar amb la seva vida. Divuit anys. Una mare. I un pare. Uns germans. I la seva noia. Molts amics. I, sobretot, un quadern en blanc, una vida. Quan reps una notícia així tot esdevé molt més simple. Ja t'és igual que el teu germà sigui qui decideixi quin programa de televisió veure al vespre. I que sigui ell qui es connecti a Internet enlloc teu. I que hagin entrat a la teva habitació sense permís. I... i què? Jo encara sóc viu. Temo la mort... Sovint hi penso. Està present en la meva vida. És cruel. És foscor. És... és mort. És indefinible. I ningú no se la mereix. I molt menys ell. No el coneixia a fons... però sé que no se la mereixia. No el coneixia a fons... però el vaig plorar. Sóc fred. Em costa plorar. La meva desorbitada timidesa arriba a límits insospitables. Em cohibeix. Barra el pas als meus sentiments. Però... aquell dia... vaig plorar. I no vaig dormir. I vaig pensar, molt. I vaig reflexionar també. I vaig poder sentir dolor. Odio el rebuig. Odio la indiferència. Odio que m'aclaparin. Odio aclaparar. Odio que em facin el buit. Odio sentir-me incomplet... com si alguna cosa faltés en la meva vida. I és això el que vaig sentir aquell dia. Persones més importants i properes a mi se m'han mort. I havia sentit el buit. I havia tastat el gust del dolor. Però mai no les havia plorat. Aquell dia sí. Vaig trencar en un mar de llàgrimes, submergit en un món de ràbia del qual només treia el cap uns segons... tot just per a agafar aire i tornar a capbussar-m'hi. Penso massa. I avui he pensat en tu. Perquè odio l'oblit... i ja se sap... tot allò que no vulguis per a tu mateix... no ho desitgis tampoc per a la resta. Penso en tu. Et porto dins el meu cor. Siguis on siguis... t'estimo nen.

Comentaris

  • Ostres![Ofensiu]
    Sol_ixent | 04-04-2006 | Valoració: 10

    M'ha tocat la "fibra sensible" aquest relat... Deu sé que sóc jo la que està sensible o que avui només enganxo relats tristos... no ho sé.
    En tot cas, m'ha sobtat el fet de que a mi em va passar una cosa similar a la teva. Un company de classe va morir víctima d'una leucèmia, però llavors devíem tenir uns 7 o 8 anys. Malgrat això, em va marcar moltíssim i em va saber molt de greu, i, tot i que ara en tinc ja 21, recordo perfectament un dia d'estiu, a la tarda, jugant en una plaça on acostumàvem a anar cada dia... ell, jo i el seu germà més petit.
    Tens raó, la vida és injusta i sempre s'emporta sempre als bons i deixa als dolents i indesitjables.

    Quan penso en això m'agrada escoltar aquella cançó que diu: One by one, only the good die young...

    Una abraçada, i ànims!

  • Entenc[Ofensiu]
    Ze Pequeño | 04-08-2005

    el dolor. Entenc la ràbia i la impotència. Aquestes coses a mí també m'encenen. I tu no havies plorat gaire abans, però aquest fet que expliques et va acabar d'obrir les esquerdes al cor, i vas explotar.

    És bo plorar a vegades. Sé que no et pot fer retornar allò que has perdut, però és bo treure de dins tota aquella ràbia que s'acumula dia a dia, tota aquella tristesa i tot aquell dolor.

    Has fet un relat magnífic, i em sap greu que hagi nascut d'un fet com aquest.

    La vida és injusta, i cada dia una mica més.

    Ho sento molt.

    Una abraçada.

    Salz.

  • Cert...[Ofensiu]
    Yuna | 05-12-2004 | Valoració: 8

    M'ha agradat moltisim, normalment no faig comentaris perque no sé que dir, només son sentiments, així que fent aquest, donat per una persona que m'ha frapat :)

l´Autor

Foto de perfil de Pol.lux

Pol.lux

65 Relats

133 Comentaris

75454 Lectures

Valoració de l'autor: 9.50

Biografia:
Vaig néixer la matinada d'un dia de març del 84 en una ciutat que només conec per fotos. Després d'un breu pelegrinatge familiar pel litoral català, sempre cap al sud, vaig anar a espetegar a Vilanova i la Geltrú, on resideixo actualment.

Malgrat la meva vocació per les lletres, una inèrcia gairebé congènita em portà, primer, a fer el batxillerat tecnològic i, dos anys després, em féu decantar-me per l'enginyeria informàtica. Sortosament, un grapat de fulls de calendari més tard, vaig redreçar el meu camí, i vaig cursar alguna cosa en la universitat que duu el nom del polèmic benvolgut Pompeu Fabra.

Quant al meu jo escriptor, mai no he passat de relataire aficionat, i és per aquesta raó que la meva obra es redueix a allò que podeu trobar aquí i a alguna altra cosa tan ridícula que em fa vergonya d'ensenyar.

Als lletraferits:

http://adhucat.blogspot.com