UNA NIT AL BOSC FUMADA

Un relat de: empordanesa

Una nit d'estiu, una colla d'amics han decidit passar-la al mig d'un bosc, són una colla de 3 noies i 3 nois (L'Anna, la Neus, la Maria, en David, en Jordi i en Manel) , les seves edats es troben entre 17 i 22 anys. Fa temps que preparen una sortida com aquesta però aquesta setmana han ultimat els detalls per aquest divendres.
Ha arribat el divendres; la colla es posa en marxa; surten en dos cotxes, un el condueix en Jordi i l'altre el condueix la Neus, tenen una colla de kms per fer, van a Sort i des de Girona hi ha una bona tirada. Surten a les 7 del matí i cap a Sort posen rumb. El camí és plàcid, passa sense cap incident remarcable, al migdia arriben a Sort, després de voltar molta estona pels voltants de la població troben un racó de bosc que consideren apropiat per fer la seva acampada. Es preparen, treuen els estris,i la Maria i en Jordi comenecen a fer els preparatius per encendre una foc que els servirà per poder fer el sopar i a més per poder passar la nit. Mentre la resta treu els entrepans que han portat per dinar, ja comptaven que arribarien a l'hora de dinar i que no els donaria temps, i van dinant mentre el foc es va atiant.
A mitja tarda ja tenen el foc que va fent caliu i consideren que està a punt. La colla va a passejar per caminar pel bosc, només es queden al campament l'Anna i en David, algú s'havia de quedar per vigilar les coses i el foc. L'Anna i en David són parella des de fa uns dos mesos i ja els agrada una mica d'intimitat. Estan tranquilament parlant els dos quan de sobte en mig de la soletat i la intimitat que tenen es comencen a petonejar, entre petó i petó la cosa es va escalfant i no s'adonen i estan fent l'amor al terra al costat del foc; ensimismats com estan un amb l'altre no veuen que amb els peus han mogut la llenya del foc, aquest comença a cremar un dels sacs de dormir que hi havia a dos metres del foc, el foc crema el sac i comença a escampar-se per les herbes seques del voltant, quan s'adonen el foc ja està força escampat. En David i l'Anna de sobte s'adonen del què ha passat i comencen a moure's, agafen la roba que tenen per intentar tapar el foc, però no hi ha res a fer, tiren els líquids que tenen però se'ls acaba i el foc continua el seu curs; l'Anna agafa el mòbil per intentar trobar la resta de la colla però sense cobertura, es troben sols i no saben què han de fer.
Mentrestant a uns dos kms de distància es troben la resta del grup que ha anat recollint flors, fulles, bolets per portar, fins i tot han trobat móres per poder menjar. La Neus de sobte es para i té com una esgarrifança tota ella, es mira als altres i diu : tornem al campament, presenteixo problemes. Tots riuen la Neus entre ells té la fama de bruixa amb els seus presentiments, però li fan cas perquè més d'una vegada ( no sempre) ha tingut raó; quan ja es troben a mig camí oloren a cremat i comencen a veure fum, la Neus crida: correm! I es posen a córrer cap al campament,arriben i es troben a l'Anna i en David lluitant amb les flames sense èxit, en Manel recorda haver vist un rierol a prop i comencen a buscar recipients per anar a buscar aigua, mentres uns van recollint aigua en Jordi i la Neus van al poble per buscar ajuda ja que no tenen cobertura al seu mòbil.
Al cap d'un parell d'hores els bombers ja han apagat el foc i la colla està salvada, però s'han quedat sense ganes de quedar-se a passar la nit i tornen cap a Girona.

Comentaris

  • UN BON ENSURT![Ofensiu]
    EULALIA MOLINS ARAGALL | 08-07-2007 | Valoració: 8

    SI EN TENS OCASIÓ, POTS LLEGIR EL MEU RELAT "EN PEP DELS ROBELLONS" ES VERIDIC TOT I QUE FA MOLTS ANYS, UN ENSURT QUE VA PATIR EL MEU AVI MATERN I DEL QUE SEMPRE MÉS ENS HAN FET MEMORIA ELS NOSTRES PARES. ELS BOSCOS HAN ESTAT EN PERILL DES DE FA ANYS I PANYS. POBRE COLLA, QUINA MALA SORT VAN TENIR I QUIN AMOR MÉS CALENT.

  • Benvinguda de nou[Ofensiu]
    marinada | 07-07-2007 | Valoració: 10

    Hola, m'ha agradat veure que tornes a treure el cap per aquí. I a damunt has fet un curs d'escriptura, bé!
    Jo em sento una mica en deute amb tu per un comentari fora de lloc, potser tu ja no te'n recordes però jo sí. I per això m'agradaria fer-te la crítica (constructiva) del teu text

    On dius

    "Una nit d'estiu, una colla d'amics han decidit passar-la al mig d'un bosc, són una colla de 3 noies i 3 nois"
    quedaria millor

    "una colla d'amics han decidit passar una nit d'estiu al mig d'un bosc, són una colla de 3 noies i 3 nois"

    així t'estalvies el pronom i l frase es llegeix sense entrebancs. També et faig notar que dius "colla" dues vegades molt seguides, per tant encara quedaria millor:

    "una colla d'amics, formada per 3 noies i dos nois, han decidit passar una nit d'estiu al mig d'un bosc""

    També "xoquen" les dos "aquesta" i "l'aquest" de la següent frase:
    Fa temps que preparen una sortida com aquesta però aquesta setmana han ultimat els detalls per aquest divendres.
    Millor:
    Fa temps que preparen una sortida així, però aquesta setmana han ultimat els detalls pel divendres vinent.

    El nom dels integrants de la colla crec que és innecessari i fa més feixuga la lectura, només caldria el nom dels protagonistes i quan la lectura ho faci indispensable.


    En la frase següent poses dos punts i coma seguits. El punt i coma es posa quan ja s'ha utilitzat la coma. No és necessari per la història saber quí condueix, no creus? I també et repeteixes quan dius "van a Sort des..." i acabes dient "cap a Sort posen..."

    "Ha arribat el divendres; la colla es posa en marxa; surten en dos cotxes, un el condueix en Jordi i l'altre el condueix la Neus, tenen una colla de kms per fer, van a Sort i des de Girona hi ha una bona tirada. Surten a les 7 del matí i cap a Sort posen rumb"

    Després de "incident remarcable" faria falta un punt i seguit.

    "després de voltar una estona pels voltants.." No veus que voltar i voltants es fan nosa?

    "...els servirà per poder fer el sopar i a més per poder passar la nit" aquí i falten comes: "... els servirà per poder fer el sopar i, a més, per poder passar la nit"


    "Mentre la resta treu els entrepans que han portat per dinar, ja comptaven que arribarien a l'hora de dinar i que no els donaria temps, i van dinant mentre el foc es va atiant."
    L'anterior frase la comences dient "mentre treu els entrepans que han portat per dinar," i ara hi `poses una coma, senyal que vols fer un aclariment per acabar la frase després, però no l'acabes! O en tot cas has de treure la "i" : "van dinant mentre el foc es va atiant" També aquí repeteixes massa dinar i dinant.

    Bé, potser estic passant-me en les meves apreciacions. Insisteixo en què ho faig amb bona intenció. Si vols que continuï m'ho dius i ho faré de gust.
    Per acabar una indicació de forma. Aquest text és més una "crònica" que un text literari. Vull dir que és únicament la narració d'uns fets, com la que podria sortir en una notícia al diari. Hi hauries de buscar algun recurs que donés interès a l història. M'explico?
    Tot i això et felicito i t'animo a escriure més. D'escriure se n'aprèn escrivint.