Un dia en la vida de qualsevol adolescent (I)

Un relat de: Paraula

Anem al cinema. Que bé. Trobem molta gent coneguda pel carrer. Hola Gemma. Hola Lluís. No m'agrada saludar. Com estàs?. Bé, i tu?. Odie ser hipòcrita. El Lluís no em saluda mai. Jo a ell tampoc. Bé també. Adéu. Continuem el camí.

Arribem al cinema. Fem cua. L'home del davant fot fàstic. Tres entrades per veure "La lluna de foc", per favor. Ja tinc les entrades a la mà. Pague. Ensopegue amb dues xiquetes. Aconseguisc eixir de la cua. Em retrobe amb la Laia i la Maria. Ja tens les entrades, Gemma?. Sí, entrem.

Les entrades, per favor. Li les donem. Entrem. Comprem crispetes. Busquem la sala set. L'acomodador ens guia fins als seients. Els trobem. Li donem les gràcies. Se'n va. Ens asseguem. Ens mirem. La pantalla està negra. La sala va omplint-se.

Comença la pel·lícula. Maten el xiquet. Uff. Menge crispetes. Faig un glop d'aigua. La mare es casa amb un altre home. No m'agrada la pel·lícula. Vull marxar. Desitge eixir corrents d'allà. M'angoixe. Ho veig tot borrós. Necessite perdre-ho tot de vista.

No marxe. Continue asseguda. He vingut acompanyada. Mire les amigues. Estan contentes. Els agrada la pel·lícula. M'esperaré. Mire la pantalla. La mare ara es gita amb un xinés. És la pitjor pel·lícula que he vist. La mare se suïcida. Les meues amigues ploren. He tirat els diners. S'acaba. Ja era hora.

Ens aixequem. Eixim de la sala. Fem cua per entrar al lavabo. Ensopeguem amb una dona eixint del lavabo. Fem una altra cua per eixir del cinema. Necessite un cigarret. No tinc tabac. No m'agrada la gent. M'agobie. Aconseguim allunyar-nos. Què t'ha semblat, Gemma?. Ha estat molt bona. Mentisc. No m‘agrada ser hipòcrita. Vull gitar-me.

Comentaris

  • un altre comentari del teu amic[Ofensiu]
    instants | 08-09-2005

    Deu n'hi do, sino t'agrade ser hipòcrita pots guanyar-ne el master, si no vols saludar no saludes, si no t'agrade la pel.licula t'aixeques i te'n vas i si realment són amigues teves ho entendra'n. Ves és fàcil només cal tenir un parell d'ovaris (en el teu cas) ben possats.

  • Això també m´ha passat a mi[Ofensiu]
    asurath | 06-09-2005

    i no soc ja tant adolescent, he he.
    És un bon relat, tallant les frases fas que al lector tampoc li agradi la pel.li. Molt bons els comentaris dels amics/gues.
    Felicitats.

  • Se m'ha quedat...[Ofensiu]
    en veu baixa | 01-09-2005

    ...un regust amarg a la boca després de llegir-lo. Supose que és perquè la sensació que travessa tot el relat la conec bé.

    Bon camí, Paraula.

  • descriptio...[Ofensiu]
    antonvaitot | 31-08-2005

    La vida d'un adolescent acomodat és fàcil. La nostra vida és fàcil. Som els fills de l'abundància, no tenim res a explicar.

    Seguiré llegint-te!
    Adrià.

  • Bon exercici narratiu[Ofensiu]
    foster | 31-08-2005

    ara bé, com quasi tot en la vida, si n'exageres l'efecte perd contundència.
    Prova a combinar l'estil telegrama amb algun paràgraf que doni referències de l'entorn, per exemple, que situi l'acció de forma diguem-ne convencional . Després, si vols, utilitza aquest truc per fer avançar la narració.
    D'altra banda el relat no aporta massa idees, podries treballar més la trama, donar-li un gir final més sorprenent i inesperat.
    Ja t'he dit, no obstant, que em sembla un bon intent. Ànim i endavant!
    foster

l´Autor

Foto de perfil de Paraula

Paraula

25 Relats

64 Comentaris

27417 Lectures

Valoració de l'autor: 9.38

Biografia:
Després d'un temps, intente reaparéixer amb un estil bastant diferent. Un canvi de vida sempre implica un canvi de pensament, una maduració. I potser és això el que m'ha passat a mi.

Escric majoritàriament, ara, des de València i esporàdicament des de més cap al sud. Nascuda al 87 estudie Filologia i treballe de becària.

Més textos:
http://cauenlesparaules.blogspot.com

carmesina87@hotmail.com