Un apte més a la vida

Un relat de: TITÀNIA

Tots tenim espines clavades des de fa temps i ens hem acostumat tant a elles que creiem que formaran part de nosaltres per sempre. Aquelles coses que tenim pendents i mai trobem el moment de fer-les perquè pensem que ens ha passat el moment.

Els últims dos anys de la meva vida he estat fent alguna d'aquestes coses pendents. Moltes vegades la por ens condiciona, fins que la vida ens juga tantes males passades (una darrere l'altra) que es perd la por, qui no té res no pot perdre res, la crueltat, la desil.lusió, l'engany i la soledat ocupen tant espai que la por queda arraconada. Entre aquestes coses pendents, una de les més difícils era el carnet de conduir, estudiar per l'examen teòric ha estat una de les experiències més difícils i avorrides de la meva vida, però, ha valgut la pena. Després de 17 anys pensant que seria incapaç de passar un examen tant punyeter, rebuscat, amb un marge d'error molt petit i sense rebre cap ajuda externa que m'animés, va arribar el moment de canviar, tota sola, (com gairebé totes les coses que he fet en aquesta vida) el no podré pel ho faré.

Quan finalment fas allò que et semblava gairebé impossible moltes coses del teu voltant perden importància o te les mires des d'una perspectiva diferent i esdevenen més fàcils (excepte les econòmiques que segueixen sent igual d'angoixants). Un petit triomf serveix per revaloritzar-se un mateix, i reforçar la idea que som capaços si ens ho proposem (i millor sinó escoltem les opinions externes normalment contràries als nostres propòsits i a les nostres capacitats).

Comentaris

  • ...HOLA...[Ofensiu]
    jos monts | 08-08-2008

    !Que tal TITÀNIA.
    He llegit uns quants relats més teus, i realment veig que tens una espina clavada.
    Un no pot ser tan pessimista, els teus relats, sempre t'omplen d'angoixa.

    REFLECCIONEM---

    ¡QUINA ÉS LA RAO DE VIURE, JO CREC QUE ÉS UN MATEIX.

    UN POT TROBAR LA PAU EN EL SEU INTERIOR FENT AL QUE UN VOL.

    NO PENSIS MAL D'UN MATEIX, PENSA QUE HO FAS TOT BÉ, SEN TU EL
    TEU MILLOR AMIC.

    TREBALLA, TREBALLA MOLT AL TEU FAVOR.

    UN TE QUE ESFORÇAR-SE, PER TROBAR, LA FELICITAT, NO VE SOLA.

    UN TE QUE DEIXA DE EXIGIR DE LAS PERSONAS ALLÓ QUE NI UN MATEX HA POGUT REALITZAR.

    CRITICAR MENYS, I TREBALLAR MÉS.

    I NO OBLIDIS MAI DE AGRAIR AL QUI FA QUELCOM PER TÚ DESINTERESSADAMENT.

    Una abraçada jos monts.

  • El teu relat[Ofensiu]
    bocidecel | 07-08-2008 | Valoració: 10

    ...explica la vida com un camp erm eaquitxat de flors. Si te'l mires d'aprop només hi veus terra abandonada. És quan t'allunyes quan admires la bellesa d'un camp acolorit.
    Les flors son la teva força, que venç les males herbes de la por, la desilusió, l'engany o la soledat. Moltes vegades, tendim a fixar-nos només en les nostres pèrdues i mancances, no vivim els nostres guanys, no valorem prou les flors del camí, i son molt importants. Les teves flors son precioses.

    Una abraçada.

l´Autor

Foto de perfil de TITÀNIA

TITÀNIA

112 Relats

149 Comentaris

82214 Lectures

Valoració de l'autor: 9.46

Biografia:
"Tots tenim un artista dins nostre, només hem de trobar la manera de deixar-lo sortir"

Sóc de la fornada del 73, Historiadora de l'Art i escriptora ocasional. Apassionada per la cultura en totes les seves expressions: l'art, la literatura, el cinema, el teatre.

Pseudònim: la Titània, personatge mitològic del "Somni d'una nit d'estiu" de W. Shakespeare, és la reina de les fades del bosc. Ambiciosa, enamoradissa i una mica llunàtica, li agrada estimar i que l'estimin.

Em podeu escriure a: eginec@gmail.com

I visitar el meu bloc: http://lembruix.blogspot.com

Ens llegim!