Tot va començar en un bar d'Alcúdia... (1 de 2).

Un relat de: Unicorn Gris

Font d'informació: text antic d'Endsi.

Tot va començar a un bar de Alcúdia quan un grup d'amics amb moltes ganes de formar un grup de rock català van decidir crear-lo ,i així farien alguna cosa mes que treballar i estudiar.

A les estones lliures els nois es reunien al bar S'Estelada per prendre unes copes i parlar de les seves coses..

El nom dels joves eren Carles ,Joan ,Pere ,i pau.

Lo primer que avien de fer per formar el grup era decidir el nom del grup, però no o tenien clar el nom que volien posar per que i avia un parell de opcions a sobre la taula però de sobte a sa tele des bar i sortia el tió mes odiat per tots els catalans que era l'Aznar que en aquell moment estava fent un discurs i va dir aquella frase tan famosa Espanya va bien i en Pau sa va fotre a riure i va dir: si home si espanya va be per que tu o dius ,amb Espanya anem de cul. En Joan ja dir ja esta ja tenim nom: AMB ESPANYA ANAM DE KUL.

El grup estava d'acord amb el nom que avia dit en Joan. Desprès de acabar-se les copes varen quedar per lo cent demà per començar a assajar a sa portasa de can Pau. En Carles se'n va anar cap a casa però se'n ni va anar per un camí que no era el de sempre, aquest camí era el que i vivia sa atlota que a ell li agradava i que feia un any i un poc que es coneixien, però no estava al balcó la noia on sempre solia prendre la fresca.

Quant va arribar a ca seva va començar a escriure per que ell seria un des compositors i el cantant del grup. En Carles sa va asseure a la finestra i va començar a pensar amb sa atlota que li agradava i va escriure sa primera cançó que seria es primer tema del grup, amb espanya anam de cul.

Lo cent demà sa varen trobar a sa portasa de can pau i varen començar a assajar sa primera cançó del grup que en Carles avia escrit i tot el grup va quedar encantant amb la lletra que avia escrit ,però en Carles no va dir que lo que contava aquella cançó li avia passat a ell de veritat.

Era dia 25 de Desembre
I per anar a fer neteja a casa d'aquell noi vam quedar
Lo cent demà amb tu amb vaig fitxar
No et podia deixar de mirar
Però el que comença en algun moment a de acabar
Es va fer fosc i vas aber de marxar
El dia dia de cap d'any no podia deixar de pensar amb tu
La sorpresa va ser quant la teva amiga amb va dir
Que la teva mare no et deixava venir.
No et vaig tornar a veure fins el concert de rock
Quan et mirava el meu cor anava a cent
Durant el concert beguda a la cara et van tirar
I tu a seure vas anar
Però quan el concert avia acabat jo et buscava i tu avies marxat
Lo cent demà la teva amiga va parlar amb tu
I ella amb va contar lo que un cabró et va intentar fer.
Desprès vaig estar 10 minuts amb tu sols
No vaig poder-te dir el que sentia per tu
I fins un mes i mig mes tard no et vaig tornar a veure
Era a un altre concert
I aquesta vegada si que vaig estar amb tu molt de temps
Però res no amb vaig atrevir a dir
El dia desprès a la platge vam anar
Jo feia conyes amb tu però vam marxar .
A la terrassa de darrera casa meva
Vas sortir i jo no parava de mirar
I de tu seguia enamorat.

Desprès de assajar el primer dia en Carles i en Joan que tenia l'ordinador i el sabia fer funcionar molt be van gravar el tema a un cd i això seria el primer tema del grup.
En Carles va dir que avia de passar per la radio de Alcúdia i tot el grup li va desitjar molta sort, perquè a lo millor el seu primer tema es sentiria per la radio, tots els del grup es feien il·lusions per si algun dia podrien aconseguir el seu somni omplir el palau Sant Jordi de Barcelona, però tot això no era res mes que un simple somni de un grup que acabava de començar.

En Carles va dur la maqueta a la radio i per sort i avui un amic d'en Carles que no va posar cap pega per posar-los la cançó per sa radio s'amic d'en Carles va quedar al·lucinat per el ritme de la cançó que era molt aferradís i la lletra molt bona.

Els nois del grup que estaven al bar s'Estelada prenent una coca cola tenien la radio posada i de sobte van sentir la cançó del grup i van pegar un bot de alegria per que avien aconseguit que posasen la cançó a la radio.

Mentrestant a la radio en Carles i el seu amic estaven escoltant la cançó i parlant i en aquell moment va arribar el regidor de cultura i li va demanar al encarregat de la radio que quin grup era aquell que sonava per la radio ,per que el volia portar per les festes de Sant Pere.

En Carles al·lucinant li va dir que era el seu grup i que acabaven de començar ,i el representant lis va fer una oferta que seria tocar a les festes de sant Pere a la platge si en tres mesos tenien unes 12 cançons per fer el concert.

En Carles de seguida va anar ca al bar on i avui els components del grup i lis va explicar la oferta que lis avien fet, els components molt
Contents es van posar a treballar per escriure els temem tenien tres mesos per escriure i assajar les cançons noves.

El temps anava passant i el grup anava escrivint cançons però era cap de setmana i el grup tenia que sortir de festa i varen decidir anar de festa a Petra ,la nit anava passant i el grup anava agafant una bona borratxera.

Tornan cap a casa a en Joan li van venir ganes de pixar van parar i van veure que hi vai un cementiri o van parar al davant dun cementiri com hi havia molta gent fora va decidir entrar al cementiri i pixar per allà ,mentres estava pixant va veure una lapida que i deia : a la memòria de Pere per aber lluitat per el seu país i defensar la seva cultura, afusellat per el franquisme.

Al arribar al cotxe en Joan va comentar el que deia la lapida i van decidir escriure una cançó que parles de la gent que avia estat afusellada per les tropes franquistes.

Al arribar a casa en Joan va començar a pensar com podria escriure una bona cançó sobre els afusellaments i que fos lo mes realista possible i desprès de donar-li moltes voltes va decidir demana ajuda al padrí ,perquè ell alguna vegada li avia comentat que al seu pare les tropes franquistes l'avien afusellat per defensar i per parlar el català cosa que en aquella època estava totalment prohibit.

Lo cent demà al mati en Joan va cridar als components del grup per dir-los que no aniria a assetjar perquè aniria a demanar al seu avi que l'agudesa i li expliques com avien afusellat al seu pare les tropes franquistes per fer la cançó.

Els nois del grup no van posar cap pega i van assetjar sense en Joan les cançons que ja portaven escrites per el concert de sant Pere.

En Joan desprès de pegar-se una bona dutxa va vestir-se i va davallar cap al carrer despresa per anar cap a Esporles a cas seu padrí.

Amb sa musica a tope i sense perdre ni un minut en Joan va arribar a Esporles i va tocar el timbre a la porta del padrí.

En Joan li va començar a demanar si sàvia com varen afusellar al seu pare i a on o avien fet.

Es padrí trist i amb llàgrimes als ulls va començar a explicar-li al Joan com avien afusellat al seu pare les paraules exactes del padrí que li va dir a nen Joan varen ser:
AIIII Joanet això que ta contaré ara es com aquells fills de puta varen matar a mon pare i se com o varen matar perquè sa seva mumare o va veure amb els seus propis ulls.

Resulta que mon pare que feia feina a una finca molt aprop de aquí necessitava dobles per comprar-se una arada per poder fer feina però conque no tenia dobles no sàvia com fer per treure'ls de alguna banda i un senyor molt conegut del poble li va dir que ell lis deixava però amb la condició que en un mes lis tornes ,i clar mon pare va dir que si ,però ell no sàvia que al dir que si avia firmat la seva sentencia de mort.

Mon pare va aconseguir comprar sa arada però per mala sort el mes va ser dolent perquè va ploure i no podia anar a vendre al mercat i no va poder guanyar els dobles per tornar-los a aquell senyor i mon pare estava molt preocupat per que no lis podria tornar.

Quant passaven dos dies del termini del temps que li avia donat el senyor al meu pare ,aquell senyor va aparèixer a ca mon pare i l van dir que anés amb ells ,mon pare no sàvia perquè i avia de anar ,però no li va poder dir a mumare perquè ella estava rentant sa roba a nes riu.

(Continuarà).

------------------------------------------------

Visita La Stoa: www.lastoa.cat

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Unicorn Gris

Unicorn Gris

143 Relats

321 Comentaris

161258 Lectures

Valoració de l'autor: 8.96

Biografia:
Em presento.

Em dic Unicorn Blanc del Bosc, o Unicorn Blanc. També utilitzo, per raons pràctiques, els pseudònims de Crom el nòrdic, Unicorn Gris i Cuidador d'Ossets, si bé només posaré articles nous en aquest últim pseudònim i en aquest mateix en què ara em veieu (els altres noms d'usuari són de consulta i, en certa manera, d'emmagatzemament d'antics articles).

Els meus ideals són el catalanisme, la literatura, el món de la fantasia i l'acceptació de les normes socials que defenso, entre d'altres.

El meu nom de Facebook és
"Mark Corbera Mestres" .

El meu nom de Twitter és
"El Dorat"

El meu email és
webmestre2(arr.)gmail(punt)com

El conjunt de les meves webs (és a dir, de les webs administrades, moderades o dirigides per mi) es diu Portal Perenne, també anomenat "el Perenne" i està format, entre d'altres, per Lletra Perenne, també anomenada "la Perenne" .

La meva web d'articles es diu, com hem dit, Lletra Perenne i està a:
http://lletra-perenne.fandom.com/ca .

Actualment disposo de fòrum, el Fòrum Perenne, part de el Perenne, la direcció del qual és:
http://forum-perenne.foroactivo.com/ .

Podeu tenir accés a tots els relats de Lletra Perenne publicats a Relats en Català aquí:
https://lletra-perenne.fandom.com/ca/wiki/Lletra_perenne_Wiki#Continguts_del_Cosmos_Perenne_en_la_web_Relats_en_Catal.C3.A0

Els meus pseudònims a Relats en Català són: Unicorn Blanc del Bosc, Unicorn Gris, Cuidador d'Ossets i Cromelnordic. Observació: m'hagués volgut dir "Unicorn Blanc", però no podent fer-ho, em vaig fer dir "Unicorn Blanc del Bosc".

Que vagi bé!!!