TINC UN CÀNCER .

Un relat de: GERRY

Vull sobreviure. Vull viure i conviure .Només desitjo fer vida normal .Anhelo sentir al meu rostre amarg el ventijol baixant del Cavall Bernat ,vull fondre ´m al bullici de la Plaça Vella i patir de valent sota un pilar dels Minyons. Sóc el Toni , 39 anys ,infermer i tinc un melanoma maligne,segons Google ,el més agressiu .
Avui ,Revetlla de Sant Joan , he tornat de ca l´especialista i m´ha confirmat que això meu té molt mala pinta.En arribar a casa dels sogres he esclatat a plorar en veure que l ´Ariadna venia a rebre´m corrent pel passadís.Ha estat inevitable.Un seguit de flaixos inunden la ment. És la meva pròpia Vida és Bella i aparento normalitat.
Em busquen metàstasis i no fa gràcia :T.A.C ,analítiques ,marcadors.La paraula càncer no molesta.El tòpic " per què a mi "no serveix .Ho tinc i punt .Ja assimilat , la meva filosofía serà confiar en els metges de Mútua,mostrar disponibilitat a rebre tractaments a fi de no palmar-la i recordar pensaments positius. De fet a la Marta , treballadora incansable ,li he dit que estigui preparada per a qualsevol cosa .
.Els malalts de càncer desenvolupem un especial sentit per pensar en els altres ;no volem fer pena ni preocupar-vos.Tant me fa les quotes de la hipoteca a Caixa Terrassa, ,Hisenda o si em multen els Mossos a la C-58 .
De matinada l ´Ariadna dorm plàcidament al dúplex.Jec a prop seu ,l´ abraço, l´oloro i li faig suaus petonets al clatell .Això és el més proper a la felicitat .
Pel Facebook sóc cristià..Reso al sofà a boca closa entre el rosegar del hàmster i el soroll de la vetusta nevera.Ell mai no m´ha fallat . La sort farà la resta.Les ferides de la profunda biòpsia al coll i espatlla encara sagnen i han tancat falsament. És imposible dutxar-se.Quin calvari!
La Doctora dona els ansiats resultats .M´he bloquejat.Surto desconcertat passadís avall de Mútua .Fora , abraço fortament la Marta i l´ Ariadna i crido : Estic net!, davant l ´ estranya mirada del xurrer que, per cert ,en fa uns de xocolata boníssims…

Comentaris

  • De fisio a fisio:[Ofensiu]
    Queca | 27-12-2009

    L'enhorabona, i gràcies per fer-me arribar aquest relat.

    He tingut alguna que altra experiència amb el càncer a la família, i no és agradable, però forma part de la vida, i no ens queda cap altre que acceptar-ho, i intentar viure-ho de la millor manera possible.

    Per cert, benvingut!

    Una forta abraçada, i quedes convidat a donar un cop d'ull pel meu racó. Ara ja és teu.

  • s'ha d'aprofitar!![Ofensiu]
    Nyanga | 08-12-2009

    És potser pq fa poc que ho he viscut de prop, que aquest final ple de vida, d'esperança, de llibertat, de felicitat, d'alegria i de futur m'ha fet aixecar el primer somriure sincer del dia...
    Enhorabona pel relat, sincer i dur, espero llegir aviat més coses tan bones com aquesta!

    Una abraçada i felicitats per...la vida! :)

  • Dur, valent i encoratjador ![Ofensiu]
    Núria Niubó | 07-12-2009 | Valoració: 10

    Com viure i conviure amb el càncer , per sort per als altres, només ho sabem els que l'hem patit i el patim en cada revisió. Jo l'he viscut en mi i també en éssers estimats, lo positiu és que podem entendre com és sent el que el pateix.
    M'ha colpit el teu relat, valent i encoratjador . Hi ha una gran lliçó que aprenem amb aquest avís que ens fa la vida, és important, descobrim l'amor autèntic, el valor de les carícies i de les petites coses. Per a mi ha estat un Renéixer, títol d'un poema meu que si et ve de gust t'invito a llegir en la meva pàgina de RC, escrit en el procés de superar el càncer de pit. Des de llavors m'ha canviat fins i tot el caràcter, per a bé, diria jo.
    Desitjo de tot cor que la teva valentia doni fortalesa al teu cos i al teu esperit.
    Una càlida i sentida abraçada
    Núria

  • Sigues sempre benvingut a Rc,[Ofensiu]
    Romy Ros | 07-12-2009 | Valoració: 10

    i allà on vagis. M'ha agradat el teu estil telegràfic i gens melodramàtic. Enhorabona per aquest final esperançador i no deixis que et davallin les forces: l'atitud del malalt és molt determinant en aquest tipus de malalties. Sigues sempre fort i pensa que t'en sortiràs. Jo vaig viure un de olt aprop i tot finalment va sortir be...et desitjo molta sort i espero seguir llegin-te. Endavant!

  • em sona..![Ofensiu]
    nirveta | 07-12-2009

    Alba, 23 anys, T.A.C ,analítiques i marcadors.. :) i relats, que espero que també compartim.

    Una abraçada!

    PS: qui sap si el teu escrit m'acaba animant a escriure sobre el tema!

  • una lectura[Ofensiu]
    ANEROL | 07-12-2009

    àgil. gens melodramàtica, on s'aboquen sentiments, dubtes i sensacions. Benvingut a relats i endavant.

  • desitjo que tot acabi de sortir bè. [Ofensiu]
    eRIc | 07-12-2009 | Valoració: 9

    desitjo que tot acabi de sortir bè. El meu pare va passar un càncer de Còlon. Va ser molt dur, evidentment sobretot per ell, però tb per la familia. Jo vivia amb ell llavors, i ho vaig viure de molt aprop. I no crec que ho oblidi mai. Ara està estable. Però et canvia la vida quan et diu un metge que no sap si el teu pare viurà dos anys, cinc, deu .. Però va anar bè. La clau es agafar-lo a temps.
    Una forta abraçada.

  • Enhorabona[Ofensiu]
    iong txon | 07-12-2009

    …pel resultat de la biòpsia i sort. Gràcies per la recomanació dels xurros de xocolata, miraré de tastar-los algun dia. Una abraçada,
    Quim

  • Culpidor[Ofensiu]
    Fada del bosc | 07-12-2009

    Un relat culpidor que ens mostra una ralitat de la vida en que no volem pensar.
    Penso que ets molt valent de escriure sobre un tema que sembla "tabú".
    et seguirer llegint

  • Intens.[Ofensiu]
    annah | 06-12-2009 | Valoració: 10

    Un relat ple de sentiments, patiment, angoixa, dolor i un final esperançador.

    Ha de ser tan dur... i intentar aparentar normalitat... però el calvari va per dins...

    Benvingut a Relats en Català!
    M'encantaria continuar llegint-te!

    Una abraçada immensa!


    Anna

Valoració mitja: 9.75

l´Autor

GERRY

1 Relats

10 Comentaris

4083 Lectures

Valoració de l'autor: 9.75

Biografia:
mail de contacte : gerrysola@hotmail.com

Molt agraït per els seus comentaris ,consells i
aportacions.

En realitat sóc Fisioterapeuta Col.386.cat (41)
De jove havia quedat finalista en algun concurs
de redacció de Coca-cola.Diuen que s´em do -
nen bé les lletres tot i ser de ciències i jo ho
corraboro.Les notes eren bones.La meva especialitat són les cartes al director , de
reclamació i agraïment.També faig els escrits
de col.laboració comercial via mail de la meva Empresa i algun article tècnic.Escric amb el pensament en uns dies només finalment ho plasmo al full i reviso.Sóc de Badalona resident a Terrassa ,casat i amb una filla .

Vull agraïr a Relatsencatalà.com la oportunitat
de fer arribar aquets text de caire personal a
escriptors habituals .

Últims relats de l'autor