Successos

Un relat de: Miquel Bohigas Costabella

Suicidi a la via pública
Un automòbil s'encén de matinada en ple carrer i queda totalment calcinat. El seu conductor, que estava en un bar proper, ha manifestat :"Ja feia dies que el notava estrany, però mai no m'hagués pensat que seria capaç d'una cosa semblant", i ha afegit: "Sort que el tenia assegurat a tot risc".



Vaga als passos a nivell
El col·lectiu de barreres de passos a nivell de la demarcació de l'Alt Empordà ha convocat una vaga pel proper dia 28 de desembre. "N'estem fartes d'anar amunt i avall, sempre amatents a l'arribada d'algun tren, total per una mica d'oli als engranatges. Exigim que ens greixin més sovint, i que ens repintin al menys un cop cada any", ha reivindicat la portaveu del col·lectiu blanc i vermell. Mentre duri la vaga, restaran en posició horitzontal i només s'aixecaran quan passi el tren.



Abandonaments per cap d'any
Any rera any, el dia 1 de gener, els contenidors de paper han d'atendre la ingent multitud de calendaris esquinçats i maltractats, que són abandonats indefectiblement al contenidor blau, després que els seus propietaris els hagin substituït sense escrúpols per uns altres de més joves. Calendaris de paret de totes mides i formats, de butxaca, de sobretaula, restes de blocs Maragall, agendes, ... tots, tots fan la mateixa fi. I amb ells, els records dels dies viscuts, que diria un poeta.



Preocupació de Sortida
Preocupació entre els rètols lluminosos de SORTIDA instal·lats als establiments comercials i a les oficines. Una sentència ha confirmat que, en cas d'incendi, han d'estar de servei i restar encesos, malgrat el risc cert de ser devorats per les flames. "Quan es produeix un sinistre, tothom ens busca a nosaltres, però ningú no pensa mai en rescatar-nos. Ens sentim marginats" ha declarat un dels rètols afectats, des del damunt d'una porta.



Ajustaments de comptes
Una grapadora, assignada des de feia anys a la taula d'un funcionari de la delegació d'hisenda, va ser víctima d'una acció criminal que li va costar la vida. El funcionari, en anar a grapar els fulls de l'IRPF d'un pobre contribuent, empleat, per a més senyes, d'una fàbrica de pintures per a barreres, va observar amb estupefacció que la grapadora no tenia grapes. Llavors, en trobar també la capsa de les grapes totalment buida, en va demanar al company del costat. Aquest, amb tota la bona intenció del món li va passar directament la seva grapadora. En aquestes, quan el primer funcionari va anar per grapar els fulls de l'IRPF de l'home de les pintures, va notar que la grapadora del segon funcionari tampoc no tenia grapes. En anar a demanar grapes a un tercer funcionari, aquest li va indicar que també se li havien acabat les grapes. En uns instants, tots els empleats de l'oficina van poder constatar que les respectives grapadores estaven completament buides, i sense grapes de recanvi enlloc. El cap de l'oficina, desconcertat per aquesta fatal manca de previsió, i en veure com s'amuntegaven les declaracions, va prendre in extremis una decisió arriscada, per evitar que els fulls d'un contribuent es barregessin amb els d'un altre: a partir d'aquell moment, i fins que no s'hagués recuperat el subministrament de grapes, s'haurien d'ajuntar els fulls amb clips.

Llavors en un gest d'ira que li pot costar car, el cap de l'oficina va desmuntar completament una grapadora i va llençar amb despit totes les peces a la paperera- "Així, una altra vegada, quan vegin que se'ls hi acaben les grapes, avisaran" va comentar, emprenyat, l'irresponsable responsable del criminal acte.

Però aquí no s'acaba la cosa. Els clips, en solidaritat amb les grapes, també van prendre una decisió transcendental: a partir d'aquell moment, deixarien de fer la pressió necessària per mantenir junts els fulls de cada contribuent. Però això ja és una altra història.



Revolució teclística
Quan estava acabant de redactar aquest relat ens ha arribat la notícia que l'Associació Catalana de Teclats d'Ordinador i Similars (ACTOS) ha donat total llibertat als seus teclats associats perquè reordenin les tecles segons el seu gust i conveniència. Aquesta decisió revolucionària pot tenir greus conseïonferf 6j ji efls m,.&lir d jffg lkhjduyir u jskuer hsu lñ+

Comentaris

  • Felicitats![Ofensiu]
    nuriagau | 11-01-2009

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

  • Molt enginyós[Ofensiu]
    copernic | 03-02-2008

    Cotxes que se suiciden, barreres de pas a nivell de l'Alt Empordà que es declaren en vaga, clips solidaris, teclats d'ordinador que donen llibertat a les seves lletres per col.locar-se allà a on vulguin, hahahaha! Hi trobo una clara influència de Pere Calders en aquest seguit de succesos estranys. Un relat que fa riure i que demostra un enginy per sobre del que és normal.
    Salutacions!

  • Molt bona[Ofensiu]
    Linkinpark | 30-12-2004 | Valoració: 9

    Divertida, enginyosa, fàcil de llegir... I infinitat de coses agradables per a aquest relat. feia temps que no reia amb un relat! Molt bé.

  • Hahahaha![Ofensiu]
    Ilargi betea | 29-12-2004 | Valoració: 9

    Encara no havia llegit aquest relat i la veritat és que hauria estat una llàtima que hagués perdut la oportunitat. Se'n troben pocs de tant divertits!
    La Tiamat i tu sou els mestres de la originalitat relataire.

    Una forta abraçada!

  • En nom pripi (vull dir propi)[Ofensiu]

    El relataire comentat, en nom propi i del seu representat, el Sr. Miquel, vol argíar (maleït teclat!) agraïr, les mostres de solidaritat i comprensió de tots els relataires que, després de llegir aquest relat, encara han tingut el valor de llençar-se al teclat per escriure uns comentaris tant faladagadors (llams i trons!) afalagadors i encoratjadors.

    Que la vida us ho recompensi a tots amb un teclat ben trempat i obedient.

  • Ultima hora[Ofensiu]
    pèrdix | 28-12-2004

    L'ABC, l'Agrupació de Badalls de Catalunya, s'ha declarat en vaga temporal al principi del teu relat. Han comunicat que durant el temps de lectura cap dels seus afiliats farà acte de presència per aquestes pàgines nostrades.

    Quines coses, tu!

  • molt divertit[Ofensiu]
    peres | 28-12-2004 | Valoració: 10

    n'afegeixo una altra:

    Després de l'aturada tradicional que sempre fan per Nadal les guerres, els comandaments dels exèrcits s'han trobat amb sorpresa que aquest any, l'endemà de Nadal, aprofitant que era diumenge, les armes van decidir que farien un dia més de festa. El Comitè que han creat per representar-les ha dit que a partir d'ara l'aturada de Nadal serà com a mínim de dos dies, perquè hi ha precedents en un país petit que sempre celebren el Nadal amb dos dies, i el segon mengen canelons, i que a més a més també faran una aturada cada setmana, i "que no emprenyin els militars", ha dit el portaveu textualment, perquè "si emprenyen gaire i ens fan treballar més del que el Comitè ha decidit, anirem a una vaga general i salvatge d'armes, i una vaga general i salvatge d'armes és molt perillosa, perquè se sap com comencen però no se sap com poden acabar".

  • Molt més divertits[Ofensiu]
    brumari | 28-12-2004

    Miquel, tots els teus successos m'han agradat, el que més la "revolució teclística".
    Cap d'ells és menys congruent que molts dels que llegim als diaris o veiem per la tele, però els teus són molt més divertits.

    Brumari

Valoració mitja: 9.33

l´Autor

Foto de perfil de Miquel Bohigas Costabella

Miquel Bohigas Costabella

92 Relats

336 Comentaris

193405 Lectures

Valoració de l'autor: 9.33

Biografia:
Sóc qui sóc i quan vull, faig el què puc i el què no vull, no ho faig, si puc. A mitjans del 2004, quan vaig descobrir RC, em vaig posar a escriure i, durant uns anys, hi vaig ser força habitual. Després em vaig ficar al món de la fotografia i, darrerament al del teatre, on participo amb el grup IncreiXendo.

La meva pàgina web: miquelbohigas.com També penjo fotos a flickr.

Per si t'interessa, visc a la Vall de Llémena.


Els meus Relataires:



Envia'm un e-mail, si et sembla