Sotrac

Un relat de: Antoni Casals i Pascual
En el sotrac de l'adormir-se
hi ha el neguit dels vaixells
ancorats, la impaciència
de les veles desplegades maldant
per deixar el moll enrere
penetrant en la mar, en el somni.

I si xiulen els vents i impedeixen
orsejar mar enllà aquestes naus,
si la nit es fa eterna i inquieta,
si un lament de marees desferma
laberints on els cossos es gelen,
potser en cal esperar que un nou vespre
ens retorni sotracs i paciència.

Comentaris

  • Recuperar la paciència[Ofensiu]
    franz appa | 15-02-2014

    Amb molta il·lusió retorno a aquests poemes teus, sempre de perfecta cadència i elegància en l'ús dels mots, fins i tot a la desil·lusió sempre present en les descripcions de les decepcions i estralls de la vida.
    Sempre hi ha un to serè, tanmateix, mai un veritable sotrac, sinó sempre aquesta lamentació lúcida sobre el pas del temps que remet molt a l'estoicisme clàssic d'unes meditacions greus i transcendents d'un Marc Aureli.
    Per això mateix fondejo en el títol, intrigat: quins sotracs agiten ara una ànima habitualment asserenada, més aviat escèptica? Parlem de metàfores, la navegació, el sotrac sostingut i reiteratiu que novament és la continuïtat de la vida que no és més que la imatge falsa de l'eternitat a què tots hem sucumbit algun dia, fins que els detalls del mateix viure ens obren els ulls a la nostra caducitat.
    Mar, somni, metàfores encadenades, l'una explicita: el mar és el somni, l'altre a descobrir. El somni: dins la nit, aventurar-se en el somni pot significar córrer endavant, abandonar el neguit i la impaciència del viure i abandonar-se a un espai molt més ampli i sense límits visibles, recuperar la paciència, retrobar a la fi el sotraguejar que ens fa existir.
    Potser saber i acceptar que la mort és el mateix viatge que vivim.

l´Autor

Foto de perfil de Antoni Casals i Pascual

Antoni Casals i Pascual

123 Relats

783 Comentaris

144739 Lectures

Valoració de l'autor: 9.86

Biografia:
Vaig desaparèixer una temporada, no sé ben bé per quin motiu i de tant en tant retorno com qui de nou reprèn una vella addicció.

El meu correu: antonicasals@mesvilaweb.cat (per si em voleu dir res).