Somni màgic per la nit de reis

Un relat de: ROSASP

La nit és freda, glaça el moll dels ossos. Una volva de neu cau immensament blanca, toca a les meves mans, desfent-se de sobte. I jo voldria retenir tanta bellesa, però s'esmuny entre els meus dits gelats i neguitosos.
S'escapa, com tot el que és lliure o ho vol ser, és difícil capturar tot allò que té la màgia encisadora d'un moment precís.
No vol cap mà, ni suau ni aspra, senzillament vol caure i cobrir la terra. No es pot retenir, com la blanca magnòlia que s'ennegreix a l'olorar-la, com la vida i la mort inabastables, com la immesurable distància i els versos recitats en el silenci.
Tot allò que no es pot posseir del tot, és irresistiblement anhelat, té un domini estranyament misteriós. M'ha vingut al cap, pensant en tot això, aquest màgic somni d'una nit de reis.



La fada del bosc vola juganera entre el glaç i el misteri de la nit. Manté amatent la força dels arbres que ara somien cançons de bressol. Els seus llavis dolços ensucren els cims de les muntanyes perdudes en la neu, un polsim de vida que batega amb estat de letargia per sota de les geleres i dels llacs cobert d'un blanc abric.
Somriu esvalotada, les ales transparents recobertes de pluja d'estels es belluguen encisadores. Fa l'ullet a la lluna que la guaita amb una mitja rialla, com qui veu jugar un petit infant incansable.
És la nit de Reis, pels follets i les nimfes del bosc també és especial. Fan rotllanes lluminoses com cuques de llum i dibuixen nous somnis en els ulls del món.
Els seus cants cridaners s'estenen per la freda foscor, travessen les pells dels qui dormen, s'endinsen en els tebis llençols, esmunyint-se en els caps somiadors.
Són missatges misteriosos bufats per la màgia de la fada, ventades de lluminosa esperança, estrelles blanques i blaves. Escampa flors entre la neu, flors de pau entre les ànimes.
El seu cos tornassolat és petit i fràgil com una papallona, però s'hi amaga l'enigma de la força que belluga tot l'univers.
Cada any escampa l'encís dels seus ulls brillants com estelada, de belles rialles florides que s'acosten, de somnis transparents destil·lats d'aigües serenes i s'apropa als sentiments de les persones.
Obre les portes dels jardins de l'hivern i ens deixa arrecerada en un petit indret, escalfat pel batec del cor, el molt valuós regal de la flor de l'esperança, que creixerà màgica, renovada i forta un any més en el nostre interior.

Mentre la petita fada, vola per sobre del bosc irradiant rajolins de llum, una mica melangiosa composa un poema que s'escampa com la boirina en la nit freda.

"Us he sembrat una flor
en el més profund del cor,
en un lloc net i amagat
de qualsevol por.

La màgia l'ha germinat
i els somnis la nodriran,
que bategats per la sang
amatents veuran l'esclat.

És el goig de terra i cel
que la veuen engrandir,
la joia del substrat
on amaga el seu esperit.

És record d'antics olors
de mareselva i gessamí,
l'ofrena de l'endemà
i l'enigma del destí.

És promesa de festeig
en el camp tot enverdit,
i cant d'alliberació
de cadenes i enemics.

Canta flor d'un nou anhel
que es senti la teva veu,
la que t'ha donat amb màgia
la fada de l'univers.

En aquesta nit gelada,
el regal d'aquesta flor,
us ofereixo encantada.
Serà el pol·len d'il·lusions,
la llavor de l'esperança..."






Comentaris

  • HOLA ROSA[Ofensiu]
    EULALIA MOLINS ARAGALL | 04-05-2007 | Valoració: 8

    M'ENCANTA LLEGIR TEMES NADALENCS, PERQUÈ EN SOC UNA GRAN AFECCIONADA A ESCRIUREN. AQUEST POEMA ES MOLT BONIC I DOLÇ. TOT EL RELAT ES MACO. ENCANTADA DE TROBAR-TE.

  • no sé si tots els relats que he llegit avui són preciosos, o que estic emocionada perquè demà venen els reixos i tot em sembla de color rosa.

    Un altre relat fantàstic. Ple de colors lila i verds, suaus molt suaus, i màgics.

    Sé que les fades no existeixen, però jo crec en elles.

    Molts molts besets

    annabella pampallugues

  • Gràcies pèr la teva màgia[Ofensiu]
    Josep Bonnín Segura | 06-01-2005 | Valoració: 10

    Poques paraules puc escriure en aquest comentari. Puc dir: Tendresa, màgia, somni,il.lusió i per acabar esperança, sempre esperança. Tu Rosa ho ets de debó una conreadora d'aquesta paraula màgica i tan feble a vegades, que tan precisa el món.
    Mentres llegia veia, sentia, olorava les flaires del gessamí i veia les fades i follets que descrivies.
    I el poema sols el pot escriure una fada amatent.
    Gràcies.
    Josep

  • molt emotiu[Ofensiu]
    AINOA | 06-01-2005 | Valoració: 10

    m'agradat molt, es un relat precios i mentres el llegia amb semblava estau vivint.
    una abraçada molt forta.

  • La flor més bella[Ofensiu]
    brumari | 06-01-2005 | Valoració: 10

    Rosa: jo he recitat els teus versos en silenci i, en fer-ho, m'ha semblat veure obrir-se la teva flor d'esperança, indiferent al glaç d'aquesta nit.

    Preciós!

    Brumari

Valoració mitja: 9.5

l´Autor

Foto de perfil de ROSASP

ROSASP

312 Relats

1612 Comentaris

643380 Lectures

Valoració de l'autor: 9.79

Biografia:
Hola! Sóc la Rosa Saureu, una lleidatana somiadora de mena i una mica surrealista. Convertir allò que caço al vol en paraules és el més semblant a tenir ales. En el meu cas, escriure no és només una afició o una necessitat sinó una forma de sentir i veure la vida. Utilitzo la poesia, els contes i els relats curts per intentar expressar les petites i grans coses que omplen i buiden els dies.
Vaig tenir la sort de ser escollida per a la plaquette "Singulars d'un Plural" a la ciutat de Girona, en què poetes inèdits vam compartir espai amb autors de renom. Formo part del llibre de relatsencatalà.com versió 2.0 i del primer llibre de poemes. També he guanyat el segon premi de poesia Seu Vella de Lleida-2008. Aquesta empenta, junt als vostres comentaris i continu suport, han estat un gran estímul per continuar endavant.
El meu repte personal és aprendre constantment a viure. M'agrada la música, l'art en general, somriure molt i estimar tant com pugui. Estic enamorada de la meva llengua i sé que el nostre vincle és cada cop més fort i ferm.
Respecte a vosaltres, sento que ens uneix un fil comú que m'agradaria sentir sempre proper.
Per si necessiteu quelcom, el meu correu és: rosasaureu@telefonica.net
Gràcies per tot!

Si voleu, també podeu visitar el meu bloc de videopoesia


R en Cadena

El Vicenç Ambrós i Besa em va passar la cadena i jo l'he passat al Capdelin i a la gypsy

(fes clic a la imatge i descobreix què és "R en Cadena")