Si ens besem pels carrers, trontollaran les cases. (Passió)

Un relat de: Jere Soler G

"Li queda bé el tern..." pensa la noia "...i la corbata. Qui l'ha vist i qui el veu...!"
I ell xerra i xerra, i llegeix fragments de Heidegger a l'escenari, sota la claror del focus, prop del vas d'aigua i del micròfon.

"Tot i així, continua sent ell mateix; la mateixa llum, el caliu de sempre... Oh Déu... com l'estimo...!"
I la noia rememora aquell petó pels carrers de Sussex, la torba esvalotada que els perseguia amb aixades, i l'angoixa de sentir com els arrencaven la roba i els penjaven despullats pels canells a la plaça. Encara veu la mirada trista dels infants clavant-se-li al sexe exposat. I percep l'oreig entre les cames i al llarg de l'esquena nua; i les mosques damunt la pell bruta d'ous esclafats; i el plor de tots dos; i el discurs del pastor a peu de pira, anomenant-los pecadors que us beseu pels carrers, que no teniu vergonya, que ja us hem enxampat cinc vegades, que sou fills del diable, que no hi ha altre remei que purificar-nos de vosaltres; i les flames, i el fum, i el dolor que els esgarrapava la pell i la carn; i la foscor estranya de la mort que els obnubilà i els allunyà l'un de l'altre.

"És tot un senyor" pensa ella.
I ell xerra, i fita el públic; s'aclareix la gola, veu aigua, continua xerrant.
-L'ateisme no és una opció mancada de senderi -assevera -. Niestche, Marx, van alliberar-nos de les alienacions que manipulaven les...
S'atura en sec quan els seus ulls la descobreixen caminant enmig de la filera de butaques, i somrient-li.
-Com els deia...
Torna a tallar la frase i recorda un temps que no sap ubicar.
Comença a plorar; s'estremeix.
-Senyors... -fa amb la veu trencada -. D'aquí a poc, els prometo una revisió de les meves teories... necessito replantejar-me-les.
Baixa de l'escenari, arrenca a córrer, i s'abraça a ella enmig d'un bram.
La besa sense por; aquesta vegada ningú no els persegueix.

Comentaris

  • Passió desbordant[Ofensiu]
    Frèdia | 30-11-2006 | Valoració: 10

    El teu relat m'ha fet plorar. Es difícil que em passi però en aquest cas no me n'he pogut estar. Penso que aquest és, fins ara, el millor relat teu que he llegit. Sincerament, el trobo una obra mestra. Ho és per l'argument, per la forma tan encertada d'exposar-lo, per tot el sentiment que despèn: hi ha passió, passió desbordant que arriba a copsar el lector, i l'arrodoneixes amb un títol magnífic que fa trontollar l'ànima. Diuen que la passió dura poc. El teu text demostra que no és cert. La passió perdura en el cas dels teus protagonistes. I jo em sento d'acord amb ells: la passió autèntica dura sempre.
    Si em permets, afegiré que en arribar a aquest relat m'he trobat una altra joia: el comentari de la gypsy és una meravella.
    Un plaer llegir-te, com sempre.
    Fredia

  • Sempre [Ofensiu]
    gypsy | 29-11-2006 | Valoració: 10

    he pensat que no sé com s'ho fan per viure els que van sobreviure als camps d'extermini nazis, o a qualssevol guerra terrorífica plena de vexacions.
    No sé quin mecanisme mental utilitzen per aparcar aquells dolors clavats per sempre en les seves memòries, per seguir vivint i somrient i essent bones persones. Jo, que no sóc creient, quan m'adono d'això penso que és com un miracle estrany i em sento incapacitada per comprendre-ho.

    Quan veig aquests documentals de supervivents, explicant les misèries és que no sé d'on treuen el coratge i la dignitat per parlar-ne i em meravello de la capacitat de bondat i de perdó que poden tenir alguns éssers humans.

    Els teus protagonistes m'han semblat supervivents, valents i lluitadors que s'estimen la vida malgrat algunes terribles obscuritats punyents que duen clavades com estaques a les seves ànimes sensibles.

    gypsy

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Jere Soler G

Jere Soler G

188 Relats

825 Comentaris

261906 Lectures

Valoració de l'autor: 9.77

Biografia:
Aquests últims anys m'he allunyat una mica d'aquest web en el qual he passat moments fascinants. Hi vaig arribar al 2005. Potser sigui el moment de tornar-m'hi a acostar, tot i que ara no escric tant, faig més cinema que altra cosa; i estic una mica més diversificat, i una mica espatllat, només una mica.

Tinc un canal de YouTube de cançons:

... CANÇONS

També tinc un blog que està a punt de fer setze anys:

...:-))) : NUESA LITERÀRIA