SENTMENAT . IN MEMORIAM . EL CINEMA MONTSENY (I)

Un relat de: Antonio Mora Vergés
  Demanava dades del Cinema Montseny: Qui va ser el promotor ? Va ser Joaquim Vivet Padró amb nom del seu pare Miquel Vivet Dalmau com a propietari en aquells Moments.  Qui va ser l’autor del projecte de l’edifici del cinema?. Tot ho va fer el meu pare Joaquim Vivet Padró. La idea, les pendents del cinema, les pedres per fer els fonaments amb el tractor….Arquitectes Juan Mª Porta,  Joan Baldó i Manuel MarrónQuan es va obrir ? Es va obrir el abril del 1970 i el local te 900 localitats. Quan es va tancar? Es va tancar l’any 1992 ja que no venia gent, degut als vídeos (videoclubs) i altres factors.També va influir que vam demanar a l’ajuntament ,  un ajut de reducció de l’Ibi perquè era molt alt, i l’Alcalde d’aquell moment, el Joan Guàrdia i Parareda,  va dir que no.El Cinema Montseny va ser objecte d’un programa de RTVE https://www.rtve.es/play/videos/perduts-en-el-Al%20temps/espectadors-del-temps/6126878/Al local del Montseny s’han fet celebracions públiques:https://www.sentmenat.cat/actualitat/noticies/sentmenat-i-la-memoria-historica.htmlSegur que  hi ha moltes persones, que guarden records d’aquells anys, ens agradaria que els compartissin.

Comentaris

  • Un cinema espectacular. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 13-05-2022 | Valoració: 10

    Aquest cinema Montseny ha estat molt ben redactat i així recordarem tots que va ser un gran cinema. Llàstima, que tot va canviant i ha quedat en el record.
    Enhorabona.
    Cordialment.

  • Llegit[Ofensiu]
    Prou bé | 13-05-2022

    Coses que desapareixen...
    Amb total cordialitat

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6907 Relats

1200 Comentaris

5407382 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com