Salva't la vida

Un relat de: Maldestre

Salva't la vida!

És molt possible de fer diferències entre les persones d'arreu del món. Una, per exemple, se'm va acudir l'altre dia mentre era asseguda a un banc. Parava molta atenció a tota la gent que s'aturava davant d'un aparador, la que passava de llarg, la que anava amb bicicleta o la que anava passejant... en fi, a tothom.

De sobte, però, vaig deixar d'observar (que més aviat estava espiant) i el meu cap va començar a cavil·lar... I, arribada a una conclusió, vaig aconseguir desxifrar una nova divisió de persones: les que viuen i les que no.

Les persones que no viuen són aquelles que s'han establert a la vida uns horaris i una planificació que segueixen al peu de la lletra cada dia de l'any, aquelles que neixen en un dia de rutina i moren amb la indiferència en ment, persones que passegen sense gaudir del sol i de la brisa que ens ofereix el dia, i ni tan sols s'apropen a mirar la botiga nova de queviures que han obert a la vorera de davant. Caminen mirant recte, i fins i tot alguns ho fan amb el cap cot. Es mouen mecànicament, efectuant pensaments calculadors i del tot predictibles. Són els típics que, si se'ls presenta una trajectòria nova, no la saben assimilar, no es paren a tastar les petites delícies del dia a dia.

Les persones que viuen, en canvi, són les que mouen el món. Pensen per si mateixes o, si més no, saben què i per què estan pensant. Tant si caminen de pressa com si ho fan lentament, assaboreixen cada passa, cada instant. Els agrada l'aventura i volen viure tot el que se'ls presenta, són improvisadors. Són aquells que mentre caminen despistadament van taral·lejant la cançó que ahir a la nit tant els va fer ballar i, a la vegada, van rumiant sobre la seva vida en general. Viuen cada moment, tenen cares expressives tant de dolor, com de somriure. Poden passar dies sencers recordant vells i bells moments. Això és realment viure, cada dia és un nou pas. No tinguem por de ser nosaltres mateixos i deixem enrere una vida generalitzadora. Que bonic que és viure i que bonic que és veure viure els altres!

"Només es viu una vegada, recorda això, Papageno".

Comentaris

  • Pel que despren va a petar als preferits.[Ofensiu]
    angie | 25-04-2006

    Ostes, és el primer cop que et llegeixo i ja m'agrades...
    Em sumo al comentari anterior, m'ha produit un "subidon" (vulgar en la paraula però màgic en el sentir)

    angie

  • És un relat ...[Ofensiu]
    GTallaferro | 25-04-2006 | Valoració: 8

    ....fresquíssim i vital!!! Estic totalment d'acord amb tu. I és ben cert, que de moments d'observació neixen grans reflexions, i coneixements de profit. M'agrada el contrast entre les dues descripcions; de les persones que viuen i les que no. I també la penúltima frase, en la que dius "que bonic és viure, i que bonic és veure viure els altres"

l´Autor

Foto de perfil de Maldestre

Maldestre

5 Relats

6 Comentaris

4282 Lectures

Valoració de l'autor: 9.00

Biografia:
Em dic Amaia (nom basc). Tinc divuit anys i visc a Barcelona ciutat. Ara mateix estic estudiant Magisteri d'Educació Primària a la UB (Mundet). Escriure, la música (tant escoltar-la com reproduir-la), el cine i l'esport (entre altres coses) són el que més m'agrada. Em titllen de freda i calculadora. Tot i així sé estimar.

Si voleu saber alguna cosa el meu correu és: ami182_cat@hotmail.com