Somnis Tricentenaris / Relat d'Albert Calls i Xart

Un relat de: concurs somnis tricentenaris
11 DE SETEMBRE DE 2714. CIBERPUNK

La cabra Manolita, del Tercio, és la primera en trepitjar el Port de Barcelona. La segueixen tot de soldats que van baixant de la vintena de zòdiacs, alguns amb braços i cames de metall i poderoses armes integrades al seu cos. Un oficial planta la bandera hologràfica d’Espanya junt a una guingueta de gofres liofilitzats i legions de turistes, des de les ‘neogolondrines’, els ametrallen a fotos.

Mentre, el que queda del Govern de la Generalitat, reunit a les dependències de l’antiga casa okupa de Can Vies, fa una assemblea d’urgència. Des de l’any 2702 que un ciberrobot, amb implantacions cel·lulars mentals dels antics presidents Pujol i Mas, és qui pren les decisions.

A Madrid, capital del Regne, l’hereu de torn de la dinastia Esteban, fundada el 2019 per la primera de la nissaga i ‘Princesa del Pueblo’, s’ha cansat del darrer estirabot independentista, el que fa 687 des del 1714 i ha ordenat ocupar Barcelona i ‘tancar’ la Generalitat.

Des dels satèl·lits les càmeres de les televisions de tot el planeta emeten l’assalt en directe, en línia amb la Megaxarxa Internetrònic. Màxima audiència. Des de les colònies a Mart també es segueix l’esdeveniment històric per cable intergalàctic.

El robopresident cibernètic Pujol Mas emet un dictamen que l’alcalde de Barcelona, d’Esquerra Postrepublicana, executa. Envien el becari, Jonathan de Casanova, amb el missatage en un USB de darrera generació (10 milions de gigues).

En Casanova agafa la bicicleta elèctrica voladora i abandona les dependències de la Generalitat. Com que la mobilitat aèria està molt difícil, tarda una hora en arribar. S’atura a uns metres de l’estàtua de Colom, antic descobridor català d’Amèrica. A banda i banda de La Rambla s’aglutinen molts interessats, alguns amb estelades hologràfiques.

En Casanova s’acosta al destacament legionari, s’adreça al coronel de guàrdia i es quadra.

- A la orden de usted –li deixa anar amb cortesia militar apresa al YouTube– i li entrega l’USB.

El coronel –un des seus ulls és una càmera– acobla l’USB en un forat que té junt a l’orella esquerra i llegeix el missatge. “Estos catalanes”, afirma amb vehemència i ordena retirada.

El comunicat s’emet per la Megaxarxa:

A/A Reino de España de la Generalitat de Catalunya.

Por falta de presupuesto nos vemos obligados a suspender la proclamación unilateral de independencia núm. 687. Nuestra intención sería celebrarla, con toda normalidad y si la situación así lo permitiese, el próximo año por estas fechas.

Rogamos diculpen las molestias y no haberlos avisado con la anticipación pertinente.

- -
Albert Calls i Xart

Comentaris

  • Seguim![Ofensiu]
    Albert Calls | 22-12-2014

    Seguim! Una altra abraçada i gràcies per llegir-lo.

  • Molt bé...[Ofensiu]
    AVERROIS | 27-06-2014 | Valoració: 10

    ...aquest relat té pinta de poder ser veritat- Els anys passen i en el fons que són 300 anys més o menys de ser "mosques colloneres" si al final aconseguim el reconeixement de la nostra nació.
    Una abraçada i esperem que no tinguem que esperar tant.