Reflexes impertinents

Un relat de: Nefertitis

Encara camina amb el cap baix, ràpid, com si d'alguna manera busqués passar desapercebuda, invisible. Amb el temps ha après a estimar-se una mica més, a forjar els primers pilars d'una autoestima pròpia, però encara passeja de la mà de la inseguretat, la timidesa i la vergonya.
Des de petita sempre s'ha vist diferent als seus companys, no de forma altiva precisament, sinó creient-se inferior a ells per no seguir un prototip de persona que es acceptat com a vàlid, pertinent, correcte.
Creure en valors que a dia d'avui es perden pel camí, de la mateixa manera que ho fa la mar quan esborra les petjades de la sorra. Valorar els petits detalls, aprendre dels errors, aixecar-se després de caure, donar peu a les segones oportunitats... Veure les persones i estimar-les pel seu interior, independentment del seu físic, al cap i a la fi, un cànon imprecís, canviant, però especialment materialista.
Però ella... Cada matí es baralla amb el reflex del seu mirall, aquella imatge que visualitza un rostre marcat per petits punts vermells, sí, aquells grans de la cara que tant la martiritzen, doncs semblen la única cosa visible en ella per a molts. Ja fa masses anys que aquests granets haurien d'haver desaparegut del seu rostre, però no ho fan ni ho faran, doncs li han assegurat que són brots dels seu nerviosisme. Però, qui ho entén?
Tan se val, no vol més respostes, potser per això, un dia més tanca la porta de casa i surt el carrer. No necessita sentir-se una princesa, lluir un cos esvelt, un rostre perfecte... Doncs malgrat tot, hi ha qui veu en ella altres coses més enllà d'aquest físic imperfecte.
Encara camina amb el cap baix, però no pensa sotmetre's a cap condemna per ser com és, per ser així.

Comentaris

  • Apariències externes i valors interiors[Ofensiu]
    Unaquimera | 14-04-2010 | Valoració: 9

    Tal com et vaig dir que faria, torno a passar pel teu espai per llegir-te una mica més... i m'he decidit pel teu darrer relat.

    És aquest un text que parla de la imatge, de la pròpia i de la dels altres, de la que tenim de nosaltres mateixos i de quin creiem que és el "prototip de persona que es acceptat com a vàlid, pertinent, correcte" : bon tema!

    A partir del martiri que suposa el seu propi aspecte extern, aspecte ( que no li resulta agradable, que la "martiritza" però que accepta, ja que "no pensa sotmetre's a cap condemna per ser com és, per ser així" ), la protagonista decideix "Veure les persones i estimar-les pel seu interior, independentment del seu físic, al cap i a la fi, un cànon imprecís, canviant, però especialment materialista": em sembla una decisió encertadíssima, molt conseqüent!

    Després del que he llegit, t'ofereixo el primer relat que vaig enviar jo a aquesta pàgina, que parla precisament de tot això a què he fet referència: es tracta de Amb les cames separades, però no t'espantis pel títol, crec que ho pots valorar i gaudir.

    T'envio una abraçada que no es sotmet a res, valenta com tu,
    Unaquimera

l´Autor

Foto de perfil de Nefertitis

Nefertitis

105 Relats

126 Comentaris

86688 Lectures

Valoració de l'autor: 9.84

Biografia:
Nascuda en un vell paratge de muntanyes he buscat afligida un món on cercar la calma, la llibertat... Però en el fons, sempre he estat una persona híbrida, distinta a tot i a tothom. I davant d'aquesta nostàlgia, únicament he vessat llàgrimes amargues i m'he autoavdicat una condemna per ésser invisible davant d'un món perfecte, per la meva manera de concebre aquest. Però he perdut milers de trens, he viatjat al més enllà; però algú m'ha donat una embranzida... No sé qui sóc, on vaig... Únicament escric, perquè és en la poesia, en cada mot on puc ser tot allò que sempre he anhelat. L'únic port que aporta calma al meu cor.