Quin instrument toques tu?

Un relat de: jos monts

Jo crec que cadascú de nosaltres som un instrument dins d'aquesta orquestra que es diu societat.

Uns afinen més que altres, però tots hem de tocar al compàs que ens dicta la batuta del director de la cobla Generalitat.

Jo toco el que puc dins d'aquesta orquestra, si més no, el que em deixen tocar.

I quin instrument toques tu?

La guitarra em fa mal els dits, el violí em fa venir torticoli, el piano té massa notes i no el puc portar a coll, pesa massa, els instruments de vent no puc per que no tinc bufera. crec que em serà més fàcil aprendre a tocar les maraques, tal com feia aquell gran senyor que en bona glòria sia i es deia "Machin".

Hem d'aprendre solfeig si volem trobar la nostra melodia i poder tocar-la en harmonia, juntament amb els altres músics amb els que ens ha tocat relacionar-nos i conviure-hi.

A la meva ciutat s'hi poden trobar dos edificis diferents, però al mateix temps amb moltes similituds. Tots dos pertanyen a la mateixa empresa. Un és on s'escriuen les partitures per a poder-les executar, amb un director que té una batuta dictatorial i recol·lectora, però no precisament d'aplaudiments.

A l'altre edifici els treballadors també estan en nòmina, i sostenen el primer, desenvolupant una altra tasca ben diferent, són una mena de pedagogs de l'ensenyament musical.

Àdhuc haver estrenat un nou i gran edifici, ells com a tutors, tenen la responsabilitat de fer la vida més agradable als ciutadans, perquè la música és sinònim de cultura, i fins i tot, poden crear algun que altre melòman de l´esmentada ensenyança, si més no per fer-li penjar medalles al primer director de la casa gran,oferint-li petits recitals, i un cop l´any, un concurs amb els millors intèrprets de tot arreu en aquesta disciplina.

Malauradament, després de tants anys d'existència, tot i tenint aquesta casa nova per on han passat força milers d'alumnes, els fruits brillen per la seva absència. Potser els seus treballadors no estan prou motivats, o estan mal pagats, o són de segona regional, els deu faltar empenta per a poder ser una mica més innovadors en les estructures de l'ensenyament.

Què més es pot demanar?. Acomodar-se a la casa gran com a funcionaris, tenir la cadira calenta, esperar la paga del mes i…Qui dia passa, any empeny!!.

Ja forà hora de poder veure solistes de primera fila, així com una gran orquestra simfònica o de cambra. Ja no dic filharmònica!!.

Bé, aquesta és la situació a la meva ciutat i suposo que a la de tants altres...

I mentrestant tots nosaltres, amb els instruments ben afinats, farem que soni bé la convivència de tots plegats.

Sempre queda temps per fer-ho tot.

"Afina bé"

Comentaris

  • Feliç 5e aniversari[Ofensiu]
    Naiade | 12-01-2009

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

  • La música........[Ofensiu]
    Maria Pilar Palau Bertran | 03-06-2008 | Valoració: 10

    Sr. Montserrat,
    Vostè és un extra encara que digui que no, jo li dic que sí. Ho fa tot toca instruments m'envia mostres de que és veritat .
    Vostè ja sap que jo he dit que la música és un art sublim però també el felicito perquè diu que li agrada la tupina.

    Una forta abraçada Sr. Montserrat

    Maria Pilar

  • tocar molts instruments alhora[Ofensiu]
    Avet_blau | 30-04-2008 | Valoració: 10

    M' agradat la idea Jos.
    Es ben cert que l' orquestra de la societat
    toca qualsevol cosa, desafinant i sovint atropelladament.
    El meu paper de music es delicat :
    " agreglar" persones malaltes, i sovint tinc que tocar molts instruments alhora,
    cosa dificil, millor dit imposible !
    i aixi sona aquesta sinfonia ...

    Potser al final de la vida, grapejarè
    quasi tots els instruments , sense dominar-ne cap, però tampoc m' agradaria ser un virtuos nomes d' un instrument .

    de totes formes, per sort, quasi ningú escolta la mùsica...

    Avet

  • T'acabo de descobrir, [Ofensiu]
    Josoc | 29-04-2008

    per un comentari que m'has fet i m'ha agradat aquest relat teu tan ple de simbolismes. Hi estic força d'acord i m'ha fet pensar en unes paraules que va dir Pau Casals a la ONU: "Oh, si fossim com una gran orquestra, tots seguint la mateixa batuta"...