Podrint-se el cos d`aquell cetaci formidable com si es tractés d`una maquinària perfecte, d`una fàbrica de desfetes.

Un relat de: crusoe
Els cosos fonent-se, la sal escampant-se, la desintegració progressiva del carrer, al centre de l’ eixample feia que els veïns es cobrissin amb mocadors les fosses nasals i la boca, el sabor àcid, corrosiu, enganxava la llengua al paladar.

Els coloms com malalts, replegats al terra finien sense poder volar, cadàvers i ossaments incipients espargits per les voreres, gats marejats perdent el cabell, la devastació, la temperatura exagerada, un sol abrasador que empitjorava les coses; lamentable aquest quadre, aquestes escenes i crits de dolor què s’ hi podien observar al cor de Barcelona, al cor de la ciutat.

Un home sostenia agitant l`aire una cama ortopèdica. Ningú no sabia el significat de tal acció.

Desfent-se inapelable al mig del carrer el cadàver d`una balena amb milers i milions de paràsits i microorganismes així com d`uns cucs fastigosos que recobrien la pell de l’animal putrefacte.

Els agents de la neteja amb pics i pales acabaven de matxucar a l’ animal que feia una setmana que s’ hi descomponia i feien muntanyes amb els cossos morts de les gavines que havien agafat un color blau moradenc mentre defallien malaltes i que ara romanien inertes al costat dels coloms finits.

Podrint-se el cos d`aquell cetaci formidable com si es tractés d`una maquinària perfecte, d`una fàbrica de desfetes. Els vianants compungits, abatuts trepitjaven una mena de lleix semi líquid que els enganxava al terra i feia malbé les sabates.

Els treballadors estossegant, escopint, panteixaven i maldaven contra la bèstia, contra el cadàver de la balena, contra el sol que castigava els seus cossos nus, contra la dura disciplina laboral i el maleït capatàs no parava de cridar demanant més producció.

Finalment, l`home que agitava en l’ aire la cama ortopèdica va caure mort, fulminat per un atac de cor.

Fins i tot els veïns més vells, els avis del barri, no havien contemplat mai un escenari semblant al bell mig de la ciutat.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer