Podem anar més enllà?

Un relat de: Nefertitis
De vegades, per no dir massa sovint, tinc la mania de donar voltes a les coses. Pensar, analitzar, entendre, buscar el perquè de quelcom que sovint no m’afecta personalment, o sí, però que no puc resoldre. Idees, sentiments que em provoquen una sensació de rebuig i ràbia aliena que m’incomoda. Perquè? Potser perquè em veig diferent, lluny de seguir un arquetip de persona que sembla la única i la correcta... Tan se val.

M’espanta veure la gent com es pren el futbol, no per res, sinó perquè sembla que l’únic incentiu de la seva vida sigui veure un grup de jugadors que es passen la pilota els uns amb els altres, per dir-ho fredament. Persones que es queixen de les retallades salarials, de la situació de crisi actual i de les conseqüències que aquesta incita; però prefereixen omplir les seves hores mirant partits de futbol, discutint amb el company de taula del costat per un penalti que no s’ha comprès correctament. I paral•lelament, es deixen els diners comprant samarretes o qualsevol peça de roba que porti estampada el nom del seu equip, adquirint entrades per anar a veure un partit en directe, apostant pel resultat final...
I mentre, lluny d’aquest màrqueting, d’aquest món competitiu i evasiu, els problemes segueixen el seu ritme o el que és pitjor, s’accentuen. I és trist dir-ho, però ens mou el futbol, les seves victòries i derrotes, els seus enfrontaments interns... Som capaços de barallar-nos, de gastar els diners amb televisions per a una millor resolució de la pantalla per veure els partits... Però just davant nostre hi ha qui busca als contenidors una mica d'aliment, que perd la feina, que cau en un estat depressiu o agressiu davant la impotència de tot plegat.
Potser no pensem que “als de dalt” ja els interessa aquesta situació, doncs mentre hi hagi el futbol ells seguiran creixent, guanyant terreny... I un dia ens mirarem al mirall i ens adonarem que no som altre cosa que uns tristos titelles moguts pels qui ens governen.

Ofuscada, una nit més observo les mobilitzacions que provoca un Barça-Madrid. Mentre, la crisi creix de manera descontrolada i el capital cau en picat. I ho sento, però no vull rendir-me ni evadir-me. La realitat és la que és i canviar-la no és fàcil, però tampoc impossible. Podem anar més enllà?

Comentaris

  • Clar que podem[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 30-04-2011 | Valoració: 10

    Clar que podem anar més enllà! I t'ho diu un que, de tant en tant, es mira un partit de futbol, però que cada cop el cansa més tot això. De viatjar a Suïssa per veure la final de la Recopa el 1979 a mirar-lo per la tele menjant uns cacahuets crec que hi ha una diferència: agafar-s'ho amb calma.De patir a gaudir. Crec que la majoria encara estan patint enlloc de gaudint. El futbol és un esport, un espectacle. I reconeixent que el Barça és més que un club crec que hauríem de posar tots el cap sobre l'espatlla i no deidicar tot un dia sencer a parlar només d'un Barça-Madrid, com ha fet TV3, Catalunya Ràdio o qualsevol altra emissora. Com a ex-periodista sento vergonya dels nivells on hem portat tot això. Hem de gaudir més i patir menys. L'esport és un plaer i no una obligació de victòria. Si ho aconseguim, difícil, guanyarem, guanyarà l'emoció al dente, al seu punt. La societat s'està infantilitzant. als divuit anys està bé cridar; als cinquanta, no tant. Una abraçada i felicitats per fer-nos raonar.

    aleix



l´Autor

Foto de perfil de Nefertitis

Nefertitis

105 Relats

126 Comentaris

86706 Lectures

Valoració de l'autor: 9.84

Biografia:
Nascuda en un vell paratge de muntanyes he buscat afligida un món on cercar la calma, la llibertat... Però en el fons, sempre he estat una persona híbrida, distinta a tot i a tothom. I davant d'aquesta nostàlgia, únicament he vessat llàgrimes amargues i m'he autoavdicat una condemna per ésser invisible davant d'un món perfecte, per la meva manera de concebre aquest. Però he perdut milers de trens, he viatjat al més enllà; però algú m'ha donat una embranzida... No sé qui sóc, on vaig... Únicament escric, perquè és en la poesia, en cada mot on puc ser tot allò que sempre he anhelat. L'únic port que aporta calma al meu cor.