Paraules al vent

Un relat de: Xàldiga

Llances paraules al vent. Paraules de llibertat. Elles, que vénen sense que les hagis cridat. Només apareixen, de sobte; ara cap aquí, ara cap allà. Plouen infinites, no s'aturen. Una darrera l'altra, en fila índia. De vegades, s'embarbussen. Tenen massa pressa. Són paraules d'ahir que ens fan ser avui. I, demà els traurem la pols; avui, paraules d'ahir per construir un demà.
Elles, que ho són tot. Paraules de lluita i combat; dius que no m'aturi. Mots del dret i del revés, mai l'últim; sempre en queda un, i el següent, i un altre... Crides que som i volem ser.
Remenes. Paraules de paper. Sota la pluja, gust de maduixa. Dius que miri sota el coixí; s'amaguen, quietes. I, ara canten. Petits tresors per seguir endavant. Mots que a poc a poc es fan més grans; busquen i troben.
Badalles. Paraules de somni. Dius que no m'amagui en un racó. Mots per a tu, mots per a mi. Paraules que s'esmicolen; guarda-les en una bossa. Elles, menudes i dolces, fan camí. Mots porucs i tremolosos d'uns dies grisos que encara ens amenacen. No t'amaguis, insisteixes; el pols ben ferm. Sent l'orgull a cada pas.
Xiuxiueges. Paraules de llum i penombra. Mots que embolcallen, suaus; rínxol i xiruca. Mig ple o ple del tot; paraules juganeres, sensuals, a mitjanit. Sorpresa! Sense avisar fa la seva aparició: el silenci, sssht.
Calles. Paraules de savis. Dius que m'escolti; sento la calma. Hi són, no han mort; el cap a punt d'esclatar. Mots que no descansen: l'endemà ha de ser millor. I, tot començarà de bell nou.
Assaboreixes...

Comentaris

  • Natsu | 16-04-2007 | Valoració: 8

    Crec que es nota el progrés que fas, cada cop et surten més rodons aquests relats. A veure el pròxim! M'agrada tenir el privilegi de veure'ls quan encara "van en bolquers" :)

l´Autor

Foto de perfil de Xàldiga

Xàldiga

22 Relats

17 Comentaris

20395 Lectures

Valoració de l'autor: 8.89

Biografia:
El meu racó:

http://xaldiga.blogspot.com/