Pa i benzina

Un relat de: Antoni Casals i Pascual

Des de petits s'havien dedicat a fer-se la guitza l'un a l'altre. Possiblement la culpa la tenien les diferents extraccions socials dels pares, aquestes coses solen anar així. A l'escola, els companys es dividien, també en gran mesura en base a una determinada estratificació social, en partidaris de l'un o de l'altre.
El destí o qui fos va voler que les diferències es mantinguessin fins i tot en la vida laboral. L'un va muntar, seguint la tradició familiar, un forn de pà. L'altre va adquirir, amb els diners del pare, la benzinera de l'entrada del poble quan l'antic propietari es va jubilar.
Durant anys els negocis van ser tan diferenciats que es van limitar a ignorar-se mútuament. Però quan la moda de vendre pa a les benzineres va arribar al poble, totes les antigues històries van tornar a esclatar. Cansat de les promocions de pà "més calent, més tou i més barat" del benziner, el forner va decidir plantar-se cada dia al davant del negoci petrolífer amb una furgoneta plena de pa que abocava al davant dels cotxes que feien benzina.
L'amo de la benzinera va pensar que les coses no podien quedar així i va decidir fer el mateix. Se'n va anar de dret al forn de pa i va abocar el contingut d'un camió de gasoil a l'interior de la fleca.
Va somriure pensant que potser aviat seria hora de deixar aquells enfrontaments tan infantils i va decidir que aquella era l'última vegada que es discutien i que l'endemà mateix li proposaria al forner un pacte de no agressió.
Quan una notable explossió li va fer entendre que el gasoil havia entrat en contacte amb alguna cosa encesa, el benzinaire se'n va adonar que hauria hagut de canviar abans l'ordre de les seves intencions.

Comentaris

l´Autor

Foto de perfil de Antoni Casals i Pascual

Antoni Casals i Pascual

123 Relats

783 Comentaris

144546 Lectures

Valoració de l'autor: 9.86

Biografia:
Vaig desaparèixer una temporada, no sé ben bé per quin motiu i de tant en tant retorno com qui de nou reprèn una vella addicció.

El meu correu: antonicasals@mesvilaweb.cat (per si em voleu dir res).