Origens

Un relat de: markitus

L'altre dia vam estar parlant amb el Toni sobre la societat,religions, els origens dels humans i com n'arribem de ser de cecs, estúpids i submissos.
Ara estic a la ràdio, estic tenint com podeu veure una jornada intensa de treball, escoltant les repeticions de tota la programació de la setmana d'aquesta ràdio, apassionant. Però m'ha fet pensar en una cosa, i és que definitivament els humans que vivim en el món occidental, estem al marge del món real. Mirant una mica el nostre passat ens adonarem que tota la nostra vida està directament relacionada amb la natura, tot i així vivim d'esquenes a ella, pensant que no va amb nosaltres. Ens pensem que estem per sobre de la resta, que les tribus que viuen en llocs remots estan molt atrassats i pensem: "són éssers humans com nosaltres, però pobrets, estan molt atrassats". traduïnt aquesta frase en el que realment es pensa és; "sembla que són éssers humans, però pobrets, no tenen tele".
Però si mirem com viuen tribus com els Massai veurem que ells gaudeixen més de la vida que nosaltres, tenen temps per pensar en moltes coses, de valorar cada segon que són en aquest món, de valorar el que els envolta i el que és més important, tenen perfectament assumit que ells són un element més d'aquest món, la natura és la que mana. En canvi nosaltres...sí, tecnològicament avançadíssims, i m'agrada tenir tele, ordinador i totes aquestes pijades, però oblidem que nosaltres som com ells, un element més en aquest món, un dia vam aparèixer en aquest món, primer ens enfilavem pels arbres, i ara anem drets i conduim vehicles. Vivim d'esquena a la natura, pensant que tots els canvis climàtics o qualsevol altre coses no va amb nosaltres. Però és un error, un error que en el futur ens podria passar factura sinó som conscients dels nostres origens, hem de tenir en compte que si un dia la natura vol ens farà desaparèixer i cap de les nostres avançades tecnologies ho podrà evitar, ni tots els diners del món. Els diners, aquest element que ha creat l'home i del que n'ha acabat sent esclau. L'ésser humà, l'únic animal que és capaç de crear el seu propi amo, la seva pròpia condemna.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de markitus

markitus

34 Relats

19 Comentaris

29668 Lectures

Valoració de l'autor: 9.80

Biografia:
La veritat és que mai havia pensat en publicar les meves reflexions, ho vaig començar a fer en un blog. M'agrada escriure, tot i que sé que amb limitacions, però m'ajuda a millorar.