Bèsties

Un relat de: markitus
Si cerquem la definició de bèstia al diccionari en trobem més d'una, però en aquest cas la més adient seria:
Animal irracional, principalment quadrúpede, especialment de càrrega. Aquest concepte serveix per a tota la fauna del nostre planeta i inclouria l'ésser humà, que tot i ser un animal racional, moltes vegades la racionalitat es converteix en irracionalitat. Cap dels éssers vius irracionals per definició són capaços d'actuar amb la irracionalitat amb que moltes vegades actuem els humans. Hi ha molts exemples que expliquen aquesta última idea.
El primer que em ve al cap és un documental que vaig poder veure ahir a la nit a l'espai de "Sense ficció", es deia "The Cove" i explicava la caça brutal que estan patint els dofins per part dels japonesos i es concentrava en una platja del país nipó, on es veu com maten a aquests animals. Aquest documental va ser rodat per una organització que treballa per defensar als cetacis i totes les criatures del mar. Membres d'aquesta organització se la juguen per intentar denunciar uns fets que el govern japonès tapa. Mentre veia el documental tenia una barreja de sentiments, de tristesa i de ràbia. Segons els pescadors no ho fan per diners, sinó que segons diuen els cetacis mengen tant de peix que la pesca a disminuït. Aquesta explicació, per qualsevol persona que tingui un mínim de sentit comú li semblarà una autèntica barbaritat.
Ùn altre exemple me'l va donar un altre documental, en aquest cas del National Geographic, en el que biòlegs marins han d'anar a illes perdudes al pacífic per trobar zones riques i verges on l'acció de l'home no ha fet cap mal, encara. Tot i que en alguna d'aquestes zones algunes bèsties van dedicar-se a fer proves nuclears.
Per trobar més exemples no cal anar molt lluny, podem mirar les nostres costes, el nostre mar que s'està esgotant o bé els nostres boscos, muntanyes que han sofert l'acció de les bèsties humanes amb conseqüències com desaparició d'espècies animals i vegetals o dexiant d'altres en perill de desaparèixer. Avui en veia un altres sobre Banyoles i els diferents estanys, on hi ha tortugues deixades anar pels humans que fan fora les autòctones.
La veritat és que estaria posant exemples durant una bona estona però no cal, queda molt clar que les bèsties racionals que provoquen l'esgotament del nostre planeta, pensen que tot això no va amb ells, la seva vida no canviarà si desapareix una espècie animal o vegetal, els diners són el que importa, el progrés està per sobre de tot això.
Em sembla que si aquestes bèsties fessin servir realment la racionalitat s'adonarien que les seves accions si que va amb ells, vivim tots en un mateix lloc, que és el planeta Terra, és la nostra casa i si la destrossem no n'hi ha cap altra on poguem anar a viure, per tan l'hauriem d'endreçar, mantenir neta i endreçada. El progrés és bo sempre i quan sigui sostenible, no es pot pensar que estem al marge de tot, perquè si esgotem els recursos, si desfem l'equilibri, si ho mirem des d'un punt egoista, en patirem les conseqüències tots, sense excepció, ja que si falta aliment en faltarà per tothom, inclosos aquells que viuen en grans mansions plenes de comoditats, si falta aliment ells estaran igual que tots.
Per ara els que utilitzen la raó són els que lluiten per preservar el nostre planeta però que desgraciadament no tenen el poder per canviar, però si la possibilitat de denunciar i conscienciar. M'agradaria que totes les accions que fan tantes i tantes persones poguessin tenir el seu efecte, personalment moltes vegades penso que no hi ha res a fer, però sempre deixo un bri d'esperança en nosaltres, en que la racionalitat d'aquestes bèsties serveixi per reconduir les coses i que imatges com la de la matança de dofins, passi a ser només un exemple del que no s'ha de fer i que no ha de tornar a passar. Com a animals racionals tenim l'obligació de fer servir la nostra capacitat o habilitat de raonar per conservar el nostre planeta, per estimar i apreciar la natura, a la qual pertanyem tots els éssers vius inclosos els éssers humans.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de markitus

markitus

34 Relats

19 Comentaris

29515 Lectures

Valoració de l'autor: 9.80

Biografia:
La veritat és que mai havia pensat en publicar les meves reflexions, ho vaig començar a fer en un blog. M'agrada escriure, tot i que sé que amb limitacions, però m'ajuda a millorar.