Nova Terra 1

Un relat de: AVERROIS

NOVA TERRA 1

Tinc tres-cents anys i el físic d'un home de trenta, encara que realment he viscut seixanta dos anys. Em podríeu dir que això és una bestiesa però tinc molt de temps per explicar-vos com ha estat tot això. Ara estic somiant a dins de la meva capsula d'hibernació i com que el viatge durarà cent anys terrestres començaré per el principi...no tinc presa...
Ara estem en l'any 3532 de l'era de la Terra, uf! No? Si com crec m'esteu llegint des de l'any 2000 i escaig és un UF! Així de gran. Bé, però no val la pena dir més tonteries i a anar per feina. Si! Per feina, perquè sóc català i això encara no ens ho han espoliat. Doncs som-hi!
Vosaltres no ho sabeu encara, i no li digueu a ningú, és secret. Però a l'any 2210 hi haurà una gran revolució tecnològica...Us explico perquè? Bé, que carai, perquè no? Tampoc ho veureu. Doncs per fi a aquest any és va trobar la manera de viatjar a una velocitat superior a la de la llum. Si, ja sé que molts de vosaltres em direu..."Un altre fantasma, pel·liculer de ciència ficció, etc, etc. " Penseu el que vulgueu, però així va ser. No és exactament com en les pel·lícules antigues de culte com...La saga de "La guerra de les galàxies" sinó que tan sols van poder controlar "els forats de cuc" L'estrella que a simple vista estava a 100 anys llum, per un forat de cuc, tan sols tardaven 80 anys terrestres. Ho sigui anàvem més ràpids que la velocitat de la llum, ja que si anant a la velocitat de la llum hauríem tardat 100, si en tardàvem 80...Bé fins aquí matemàtiques elementals. Però que hauria comportat això? Doncs que una persona que sortia de la Terra als vint anys en un viatge espacial, tan llarg, no arribava viu al seu objectiu. Solució, la famosa hibernació... Aquesta si que és quasi semblant a les antigues pel·lícules. No hi ha més! Estirat, dret, inclinat, en qualsevol posició, però congelat! Però com bé sabeu, perquè en el fons en sabeu molt de tot això i sou intel·ligents, no és tan fàcil descongelar, com congelar. Bé, si que és tan fàcil una cosa com l'altre, però el que és difícil és que l'individu en surti viu. Mireu si va ser complicat que, com us he dit, el 2210 és va trobar la manera de viatjar ràpid, però ah carai! Fins el 2300 no és va poder fer efectiu el primer viatge amb sers humans. Ara els que sigueu molt defensors dels animals, m'incloc jo, salteu aquesta part ja que viatges amb animals se'n van fer molt abans. Tapeu-vos els ulls i no llegiu...El primer va ser l'any 221...0 L'animal en qüestió, un ximpanzé, és clar, no és va despertar mai i més aviat va quedar una mica...diguem desafavorit degut a les substancies que li van injectar.
Afortunadament després de 1.324.875 experiments en laboratoris i algun que d'altre en viatges reals. Eureka!!! Van trobar la solució i ara tan sols ens injecten una substancia que no us explicaré i apa a dormir i a viatjar als confins del univers. Ara no té importància la distancia 100, 200, 500, 1000 anys. Pots anar dormint i despertar-te tan jove i eixerit com vas iniciar el viatge. Bé, hi ha alguns efectes secundaris, però "pecata-minuta"
Ara ja sabeu el perquè de la meva edat. He viatjat molt, i clar, dormint tampoc és que visquis molt, però al menys somies...com ara. Però hi ha una cosa que no lliga, em dirà algú que realment està llegint i que encara no s'ha cansat del meu estúpid discurs. " Com potser que hagis viscut seixanta dos anys i encara tinguis l'aspecte de un home de trenta...Bona pregunta estimat...posem lector o ensomiador? Bé és igual, segueixo, l'efecte de la injecció porta a aquests deliris momentanis.
Doncs un altre bon descobriment va fer possible aquest miracle i el van batejar com "l'aigua de la vida" Ja sé que no és cap meravella el nom, però com que en la llarga vida de la humanitat sempre s'ha escoltat dir que hi havia un líquid element que portava a no morir mai i a ser sempre jove, doncs e voilà!
Si, ja sento el teu pensament rosegant-me el cervell...Què és? Com és fa servir? D'acord, D'acord, ja t'ho explico no siguis impacient...Mira que bé, tot explicant això ja han passat cinquanta anys de viatge. Aquests nou jocs que em busco resulten interessants...Què si home! Què ja hi vaig! Doncs com deia van inventar l'aigua de la vida i això va fer millorar "entre cometes" la qualitat de la existència del home, però no és tan senzill d'explicar i menys a humans de principis del segle XXI...Però si encara us matàveu els uns als altres! Fam, misèria, malalties, carai! En la vostra època si que es devia passar-les pu...( Ja sé, la censura, pot haver-hi nens llegint) Però abans de l'aigua de la vida he d'explicar un altre cosa que va lligada, sinó us quedareu...com ho dèieu vosaltres...A si! Us quedareu amb el moc...
L'ADN té la culpa, ah! Us heu quedat de pedra, eh? Doncs si senyor, el 2154, un any com qualsevol altre, un senyor de bata blanca va trobar la manera de eliminar del famós ADN del ser humà, tots els errors genètics...I em direu... i que? Home, ignorants potser, però tant? Doncs les malalties genètiques havien desaparegut per art de màgia i l'ADN quedava net i polit...Però no va quedar tot aquí, no senyor, un altre senyor que li volia fer la punyeta i per suposat prendre al primer senyor la fama, va treure un altre invent de la màniga...No pensis tant que et sortirà fum del cervell...Ja t'ho explicaré jo, encara que en la ignorància està la felicitat. Bé, doncs "a lo que íbamos" el senyor va descobrir que podia retocar l'ADN i fer que les persones fossin així o aixà...Alts, rossos, forts, ben plantats, sense cap tipus de malaltia...Si em veiéssiu us adonaríeu que la va encertar, però hi ha un problema...Clar, sempre hi ha d'haver un problema. El cos tan ferm i vigorós tan sols pot viure al voltant de vuitanta anys. El més afortunat fins ara ha pogut viure vuitanta tres anys...Després tots els òrgans fallen un a un i l'individu mort en pocs minuts com un pollet. Ja sé que molts dels que llegiu això no hi estareu d'acord. El mateix desacord va haver-hi en el seu moment...Manifestacions a favor, en contra, bé un merder, però al final hi va haver consens i apa! Tothom a retocar l'ADN... Com ho diria, com si anessin al mecànic. També he de dir que s'havia de passar revisions mensuals i retocs. Complicat? Bé, a canvi de ser jove vuitanta anys...
Ara algú que és molt llegidor em dirà...Això ja va sortir en un llibre que es deia "Un món feliç" de Aldous Huxley. Doncs tindrà raó, va ser un visionari, si senyor! I encara que sembli una tonteria, hi ha una Universitat que porta el seu nom...Si, és clar, molt espavilitat, clar que és la Universitat de Genètica.
Conclusió, que tot aquest enrenou de ADN comportava tots aquests desajustos transitoris i llavors un altre senyor de bata blanca va trobar la resposta "l'aigua de la vida" No m'expliqueu de que està feta, no sóc tan intel·ligent, però aquest invent manté equilibrat el cos després d'haver passat per totes les coses que va inventar el primer senyor i els segon senyor. O sigui anar menys al mecànic, més ben dit , GENS...Ara quan neixes et fan un super-retoc d'ADN, un "xute" d'aigua de la vida i apa senyors a treballar seixanta anys sense parar...AH! Això ja no us agrada eh! Què us pensàveu? Alts, ferms, sense malalties, suposa menys cansament i en conseqüència poder treballar més...Perquè seixanta anys i no més?...Tu ets un tirà, home. Pensa que els deu primers anys de la vida els passem estudiant...Si, només deu, som superdotats...Després a treballar fins que en tenim setanta...No n'hi ha prou! Però si el mesos son tots de trenta dies, ja que estem sempre lluny de la Terra i van graduar així els mesos de treball fossis al planeta que fossis, i tan sols descansem 3 al mes en torns cada deu dies, per exemple 10,20,30, però com que tothom no pot fer festa els mateixos dies, hi ha torns per exemple un altre pot fer 9, 19, 29 ...Quina gràcia, no?...Què com controlem les hores? Carai tio! No tens rellotge? Doncs, has de fer tantes hores i punto! No em vull queixar que ja m'han donat un toc d'atenció per rebel, encara m'escanejaran el somni i em sancionaran. Ara he d'acabar d'explicar-te la resta...A part de tot això, de currar de co....., (altre cop la censura) No ens podem queixar. Tenim totes les necessitats cobertes i no hi ha diferencies en les feines, tothom...Bé vosaltres diríeu..."Cobren igual" però ara no es cobra. Al treballar tots els dies i tantes hores tenim el temps just per fer el més essencial. Menjar, dormir i...No siguis dolent, això tan sols ens ho podem permetre els dies 10, 20, 30 ó els que et toquin. Ja que aquests dies pots fer el que vulguis i a on vulguis que ho tens pagat. Un premi? Potser si..La resta dels dies tothom té lloc gratis per les seves necessitats diàries, digueu-ne pisos, apartaments.
Ostres, com passa el temps, tan sols em queden 20 anys per arribar al meu destí, m'hauré d'afanyar per acabar d'explicar la resta.
Oi! Ja començo a sentir com l'efecte de la hibernació està començant a baixar. Necessitem en viatges tan llargs uns 18 o 19 anys de reducció lenta dels efectes de la hibernació perquè puguem despertar-nos en el final del viatge amb totes les garanties. També ens podem despertar de cop, però no ho recomano a ningú, ho he fet dues vegades i els efectes em van durar dos mesos.
Crec que tindré temps suficient per explicar que passa quan arribes al setanta anys reals de edat...Si, ja ho sé, ja en tinc seixanta dos i me'n falten pocs...També hi ha graciosos al segle XXI ? Bé doncs, quan arribes als setanta anys t'envien a la Terra...Un altre regal, ja que molts de nosaltres no la hem vist mai. Hem nascut a altres planetes d'altres galàxies i com que a més a més està prohibit anar-hi abans dels setanta...Com què, si encara existeix? És clar que existeix! I més maca de quan vosaltres hi éreu...Pol·lució?...Efecte Hivernacle?...Ah! És clar...si vosaltres vareu ser els causants de tot això, ara ho entenc! Doncs va estar d'un pel de c.....( Ostres no em deixareu dir res al final) ...perquè t
ot s'anés a la merda, (home, no em censures ara)...però a la següent generació va semblar que...com ho diríeu...A si! És van posar les piles. El planeta va costar molt que s'equilibrés. Van passar coses que en milions d'anys no havien ocorregut... Menys ploure diners (perquè l'altre cosa que tots penseu si que va caure), va ploure de tot...Hiverns que es glaçaven fins i tot els ossos polars i estius en que l'aigua arribava a temperatures que feien suar a les serps...Si, és clar, això tan sols ho sé perquè ho he llegit, jo no hi era, però les imatges que he vist són prou explicatives...Aneu fent, que les passareu...magres.
Bé, segueixo...Quan tot es va arreglar i degut també als avenços espacials...I ara que hi penso...No havíeu anat a la Lluna! Tot era mentida! Us tenen ben enganyats! Encara que...2000 i escaig sembla que ja us vareu començar a bellugar. Deixem-ho així.
Doncs gracies als avenços espacials, es van començar a colonitzar altres planetes i la gent es va començar a moure per la galàxia...(Estic anant ràpid perquè el temps se'm acaba)... i de mica en mica la Terra que encara estava sota els efectes de tots el problemes que havia tingut...PER CULPA VOSTRE! Va quedar sense gent i els grans dignataris van deixar que descansés de nosaltres, o sigui dels humans...je, je...humans...Bé, tres-cents anys després sempre amb la supervisió dels vigilants, que eren els que es cuidaven de que tot anés per a on havia d'anar, va començar el que ara es diu NOVA TERRA 1, una residencia per els treballadors que han arribat als setanta anys i que en els millors casos els queden catorze anys de vida. Allí passem els nostres deu últims anys, amb tot pagat i podent fer el que vulguem, sols, amb la dona, el que en té i sinó...Hi ha de tot a la vinya del senyor...Ah! Perquè encara es creu en que algú va fer l'Univers, han tret tots els noms per no ferir sensibilitats i l'han anomenat COCA-COLA, perquè diuen que és la espurna de la vida...T'ho has cregut! No, home, no, és broma, li van donar un nom més pompós..."El Gran Arquitecte" no riguis, té força!
La cosa és posa complicada, ja estem arribant al punt que em despertaré...espero somniar amb vosaltres en un altre viatge, apa siau!!!



Comentaris

  • doncs[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 01-04-2009

    m'ha semblat fantàstic el teu relat, molt enginyós i ben narrat, i això, que enganxa i no pots deixar-lo de llegir.

    Felicitats!


    Ferran

  • L'ànim[Ofensiu]
    Aigua pura | 29-03-2009

    Moltes gràcies pel teu comentari, de debò. M'agrada escoltar coses així. A una la pugen l'ànim :P

    Un petò!

  • Involucrar al lector[Ofensiu]
    Aigua pura | 29-03-2009

    Ha estat interessant la història! Ha aconseguit enganxar-me. Aconsegueixes involucrar al lector com a un més.

    Et felicito ^^.


  • Felicitats per tot aquest temps de tu i de RC![Ofensiu]
    gypsy | 11-01-2009

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?


    petonsss!

l´Autor

Foto de perfil de AVERROIS

AVERROIS

405 Relats

932 Comentaris

371660 Lectures

Valoració de l'autor: 9.77

Biografia:
Vaig néixer a Manresa un fred Gener de fa uns quants anys i com va escriure el poeta:

Tots els records plegats
són una gota d'aigua
dins una mar immensa.
I el violí que no se sent
deu plorar alguna mort
que jo no sé.

Què la vida us sigui lleu!