Motxilles plenes de somnis

Un relat de: Eritrea68

Entre places i carrers, pel delicat horitzó de la ciutat, treu el seu cap, entre somnis, el nou matí. Un cap ple de rínxols color de <>. Acabat de despertar, el matí es treu les lleganyes (que no són més que globus perduts) per a poder obrir bé els seus ulls i deixar que els dos sols que té com a pupil·les il·luminin un nou dia (sí, hi ha dos sols i no un, com sempre ens han explicat; però aquesta és una altra història). Llavors, a partir de la primera claror del dia, la ciutat desperta de la seva suau letargia gràcies a l'olor a pa que surt dels forns. Els carrers tornen a la vida amb la sintonia de les rodes de les "motxilles-carret" que porten els nens cap a l'escola. Carteres de colors plenes de somnis i de vida, que s'aniran buidant sense que ells ho sàpiguen. Les ompliran de llibres de text, de carpetes, de fulls d'apunts que ni ells mateixos entendran; fins que no els hi quedi lloc per als seus propis llibres, les seves històries, aquells somnis que tant estimaven. I serà llavors, quan tinguin les seves motxilles plenes de coses útils i importants, quan hagin hagut de deixar els seus colors i pinzells a fora, quan hagin après a canviar els seus somnis per objectius; quan la mà paternal de la societat els donarà uns copets a l'esquena, dient-los amb la seva veu de persona experimentada: <>.

Comentaris

  • M'agradat el teu relat.[Ofensiu]
    maricel | 21-06-2009

    Curt però contundent. En part mi e sentit reflectida, suposo que com moltes altres persones, jo també he estat aquella nena que els primers dies de classe tenia una il·lusió grandíssima per començar l'escola per estrenar llibres, carpetes.. però així com passa el temps te n'adones que aquestes il·lusions es converteixen amb objectius de cada cop més difícils d'aconseguir, sacrificant-se més i més, total per acabar allà mateix que la majoria de gent, per molt que t'esforcis mai destacaràs sobre els altres.
    A mesura que creixem te n'adones que la vida no esta feta d'il·lusions, te n'adones que estem manipulats per alguns que es creuen superiors

l´Autor

Foto de perfil de Eritrea68

Eritrea68

17 Relats

23 Comentaris

15385 Lectures

Valoració de l'autor: 9.90

Biografia:
Vaig nàixer el dia equivocat a la ciutat equivocada. Però no me'n penedeixo, perquè tots els "errors" de la meva vida han fet que sigui com sóc ara. Així doncs, vaig arribar al món un 28 d'agost del 91 (uns dos mesos abans del previst) en la preciosa ciutat de Córdoba, amb els carrers plens de tarongers i somriures. Encara no sé ben bé per què escric; si escric per mi, pels altres, per gust o per vici; si escric per escriure o ho faig per no parlar; o per dir, entre noms, verbs, preposicions i d'altra fàuna sintàtitca, tot allò que callo.