Més de trenta

Un relat de: markitus

En Marc ja en té més de 30, fa dos anys que va entrar al club dels trenta i "pico". Sempre havia pensat que les coses no canviarien molt mentre seguís sent la mateixa persona, amb la mateixa vitalitat, la seva personalitat, vaja que tenir-ne més de trenta encara ets una persona jove. I és així, segueix sent jove, tot i que per certes persones més joves és un senyor. A en Marc li sona estrany que li diguin coses com; "senyor, em pot dir l'hora siusplau?", o "perdoni senyor, ja pot passar". Quan sent això podria pensar: "què educats!", però no, el que pensa és "m'he fet gran" i aquesta frase ve acompanyat d'un sentiment de nostàlgia, i comença a pensar en la seva "juventut", bé pensa cinc anys enrere. Però seguidament pensa que és una bajanada sentir-se gran i torna a aixecar el cap.
Però canvien més coses del que es pensava, per primer cop en la seva vida s'estima a ell mateix, li agrada com és, s'estima, es valora. Això el fa sentir bé, ha guanyat optimisme davant la vida i les seves possibilitats en tots els sentits, bé, en tots els sentits he dit? No, mentida. Repassem....estudis...bé ara comença la Universitat, una espina que tenia clavada, ha aprovat l'examen d'accés i per fi veu que és capaç de fer qualsevol cosa que es proposi. Feina....ha costat i està costant molt aconseguir el que sempre ha somniat, però és insistent i lluita per allò que li agrada. Es pot dir que en aquest sentit la seva autoestima ha guanyat. I les relacions socials? Això si que és complicat... el que no ha canviat és que segueix tenint molt bons amics, grans persones, és una sort i sap que són allà sempre. En relació a les altres persones ha canviat, és més obert, tot i la seva timidesa que conserva. Però tot i així ha augmentat el sentiment de soletat, la vida s'ha tornat molt monòtona, de casa a la feina i de la feina a casa. A més treballa en caps de setmana fet que dificulta la possibilitat de fer coses amb els amics i quan acaba de treballar prefereix estar-se a casa. Això uns anys enrere no era excusa per fer alguna cosa, sortia encara que fossin dues hores, però ara tot ha canviat.
La vida en general ha canviat, cada cop és més difícil conèixer gent nova, hi ha moments que té la sensació que està deixant passar la vida sense aprofitar-la. Té ganes que una relació sentimental li surti bé, ha patit desenganys, potser s'ha tornat massa selectiu, però tot i així per una vegada a la vida té clares les coses en aquest sentit, sap que vol, però el temps passa i segueix sol. Ha provat diversos cops el sistema d'internet, pàgines per conèixer noies, però n'ha acabat fart, sempre s'ha apuntat en els moments on el sentiment de soletat ha estat molt alt, un moment de debilitat, després ha vist que internet també és complicat i li fa mandra tenir sempre les mateixes converses. A més la major part de les noies que s'interessen per ell són estrangeres, fet que tot i agradar-li, és difícil que puguine trobar-se per pendre un cafè.
La vida ha canviat si, la soletat tot i que ens acompanya des del primer segon de la nostra vida, durant uns anys el Marc l'ha pogut disfrassar, però ara tot ha canviat, o potser veu la realitat. La vol tornar a disfressar, però amb l'ajut d'una altra persona que en el fons tothom busca parella pel mateix motiu. A més al Marc des de fa un temps i veient com amics seus han tingut fills, se li ha despertat el desig de ser pare, si noies, hi ha homes com el Marc que tenen aquest desig, no el/la pariran, però també existeix l'instint paternal. Però això és un somni, molt diferent als altres, aquest no s'aconsegueix facilment, és més, pot ser que no apareixi mai i en Marc cada vegada està més convençut que no apareixerà mai.
La vida als trenta canvia, i molt.

Comentaris

  • Bé ,noi[Ofensiu]
    ANEROL | 07-08-2007 | Valoració: 9

    ja ho dius que escrius segons el teu estat d'ànim
    I fas molt bé de fer-ho. Tranqui que, vivint la vida i fent el que tu vols, al menys intentant-ho, amb il·lusions i lluita, és igual que tinguis 30 que 40 que 50; s'aprèn a acceptat els límits, a valorar les capacitats i descobrir de noves i mai es perd el tren

l´Autor

Foto de perfil de markitus

markitus

34 Relats

19 Comentaris

29524 Lectures

Valoració de l'autor: 9.80

Biografia:
La veritat és que mai havia pensat en publicar les meves reflexions, ho vaig començar a fer en un blog. M'agrada escriure, tot i que sé que amb limitacions, però m'ajuda a millorar.