L'últim elixir (Tema: Poder)

Un relat de: Bruixot

Luca Paciolli dedicà tota la seva vida a la recerca del poder absolut. Tancat en el subterrani, es passava els dies i les nits destil·lant, sublimant i decantant líquids cristal·lins i sòlids infectes. Però fins aleshores sempre havia acabat tot en un atzucac insuperable. Havia consultat els grans mestres de l'antiguitat, i havia invocat dimonis obscurs i fades esbojarrades. Res no havia donat resultat.

Un dia aparegué a casa seva un mercader de Bagdad portant-li la seva última troballa: un manuscrit mig cremat, i molt antic, salvat de l'incendi de la biblioteca d'Alexandria. El va comprar sense regatejar, amb una avidesa incontenible. A dins hi trobar les instruccions de l'elixir de l'home homeostàtic: un beuratge que el permetria viure independentment de les condicions exteriors, mantenir-lo en l'equilibri perfecte, pels segles dels segles. Podia ser que finalment hagués trobat la pedra filosofal? Els materials necessaris eren d'allò més estranys: una ungla de gasela, la suor d'una verge després de fer-li pessigolles, una escama d'un cocodril del Nil mort en un eclipsi... Després de mesos va aconseguir reunir-ho tot, i una nit es va tancar per produir l'elixir.

L'endemà els criats només van trobar una estàtua del seu amo, d'un marbre blanc i impol·lut, amb un vas a la mà i un rictus d'horror a la cara.

Comentaris

  • molt bo[Ofensiu]
    Lior | 06-10-2008

    hola Bruixot,
    molt bo el teu relat. I quina mala passada que li fan al protagonista!
    Amb un relat molt curt has sabut transmetre tot un univers. Ben fet!

    Fins aviat.

  • Homeòstasi ...[Ofensiu]
    Carles Malet | 04-05-2007 | Valoració: 10

    és el terme que més m'ha cridat l'atenció del relat. De fet, he agafat el diccionari per repassar-ne exactament la definició: "Tendència d'una cèl·lula o d'un ecosistema a mantenir l'equilibri i l'estabilitat interns davant les pertorbacions de l'exterior"

    De fet, crec que molts de nosaltres aspirem a l'homeòstasi. Especialment davant dels canvis d'humor dels nostres caps -o de la nostra parella, amics i fills-, davant la incompetència d'alguns polítics, o quan hem de presenciar el grau de manca d'evolució, en general, de l'espècie humana.

    Tanmateix, si el preu que hem de pagar per aspirar a l'excel·lència en l'homeòstasi és que ens convertim en éssers insensibles, aleshores benvinguda sigui la rauxa quan l'entorn ens encén els sentits!

    Un excel·lent relat, que he marcat com un dels meus favorits després de llegir-me el 10x10

    Carles

  • Lilith | 18-03-2007

    Fa pensar. La immortalitat ens portaria a l'immovilisme? Ens tornaria estàtues? Tenir present la mort ens empeny a viure més conscients del moment, amb més intensitat. Això crec.
    M'han agradat els paràgrafs tal com els has espaiat, ajuda a fer el text més digestiu, tenint en compte que brillantment has condensat la història, i que algunes paraules són una mica feixugues de processar pel cervell - almenys pel meu -.
    Una bona història que diu alguna cosa - és d'agrair -, i que la trobo molt ben executada.

  • Fantàstic Xavier, super-druida!![Ofensiu]
    Màndalf | 01-01-2007

    I després diran que no es pot explicar una història en poques paraules…!!
    Ja l'havia llegida en un repte teu, m'agrada la simplicitat i les anades d'olla que no et talles gens ni mica d'incorporar... fades esbojarrades...la verge amb les pessigolles... jajaja, molt bo. Trobo que la barreja d'humor i transcendència li queda com un guant.

    I la moralina, d'allò mes profitosa. Podria ser que el poder immobilitza, aïlla, et transforma en pedra... ?

    Per cert, fas mala cara... ha estat la revetlla?
    Pren-te una infusió...

    Photobucket - Video and Image Hosting

    Booon aaany !!

l´Autor

Foto de perfil de Bruixot

Bruixot

102 Relats

723 Comentaris

211752 Lectures

Valoració de l'autor: 9.69

Biografia:
Vaig neixer a la Vila de Sants, fa bastants anys. Treballo de professor, però no de literatura ni llengua ni res similar.

He publicat algunes poesies en llibres col·lectius, i alguns contes en reculls. També he participat en recitals col·lectius.

Podeu veure el meu blog sobre relatsencatalà i altres coses a

bruixot.blogspot.com

AGRAEIXO COMENTARIS I CRÍTIQUES SINCERES. TAMBÉ AFALACS. SI EM VOLEU DIR QUE NO US HA AGRADAT TAMBÉ. O QUALSEVOL COSA QUE US HAGI PROVOCAT EL MEU RELAT.