Lo Cromanyà - Ràdio (9). CIU i PP; llengua i decrets; TV3 a traïció; i ecologisme i pirineus.

Un relat de: Unicorn Gris

¡¡CIU torna als escarcejos amorosos amb el PP!! Pocs dies després del mal núvol de trons d'ETA sobre Barajas, Convergència s'ha ofert al PP els seus escons a canvi d'algun ministeri de no-res com a plat de llenties. Duran i "Lérida", perdó, Duran i Lleida, sempre diu la frase: "Pel poder, no deixem res per verd", doncs ell vol dir: a per totes. Mentre que a Tarragona CIU s'esborrona, perquè el Nadal l'alcalde convergent, el poden engegar a bon vent, el tripartit alça el cap en més de 120 ciutats i pobles de Catalunya. A Catalunya ens va el rollo tripartit més que a la trinitat del cristianisme o als grans mosqueters de França. Així doncs, CIU, per acontentar als seus empresaris desiluisonats, es veu obligat a pidolar poltrones a qui té les poltrones ara, és a dir, als seus amics oblidats del PP, ja que el PSOE pot fer un pet. I en quan als senyors notaris, que descansin una mica, perquè com Montilla els hi espatlla dels documents notarials, ara sí que estan lliures de promesa. Convergència i Unió, en plena acció!!! Que déu ens agafi confessats...

Espanya ens vol fotre una altra de "decretazo i tentetieso". Doncs sí estimats oients del clima: el govern espanyol de Zapatero ens prepara quatre decrets en ensenyament que contradiuen l'estatutillo. Ignorant que el poble que es prenia la molèstia d'anar a votar va decidir aprovar l'Estatut de la Montcloa, Zapatero es passa pel forro això, i amb nous decrets, ens vol fer més retallades a la llengua catalana. La generalitat, amb el famós quatripartit (tots menys el Piqué) ens preparem per preparar la trinxera de la nova clavada legal que ens ve del nostre veí Espanya. Que no ens clavin la llei, que aquest truc ja és vell. A per totes, govern català!!!

¡¡¡"TV3 a traïció", quin llibre déu n'hi do!!! El grandíssim senyor del clima Víctor Alexandre, periodista honorable, que ens ha portat bons núvols del temps com "Jo no sóc espanyol" o "El cas Carod", denuncia que la televisió de TV3, en comptes de ser la televisió dels Països Catalans, és la televisió regional del nord-est de Polònia. Segons en Víctor Alexandre afirma que en la televisió de llengua regional, perdó, estatal catalana, es diu més la paraula "Espanya" que no pas la paraula "Catalunya", i mil barbaritats més, que ens fan mostrar davant els nassos de la gent catalana una televisió acovardida, simpaticona i bonachona. Necessitem un núvol televisiu que troni amb orgull, i no una caixa d'imatges suaveta i esclava d'un altre lloc i un altre clima. El sr. Víctor Alexandre, que a l'hora de fer de periodista no el supera ni en Tintin ni ningú, està disposat a que no descansin com a covards els ciutadans conformistes de la Polònia catalana. A per la víctoria, senyor Víctor.

En la vall de Cardós, camps de golf, ni un ni dos!! En aquesta vall, situada en els bonics i "no edificats" pirineus, el poc honorable alcalde Josep Lladós Comenge, (compte amb aquest núvol salvatge del clima), ens vol montar camps de golf i nous edificis en el nostres verge pirineu, en uns llocs on les pluges ja brillen per la seva absència i l'aigua es nota perquè falta en els pobres veïns. L'agricultura i la ramaderia ja volen pegar cops de banya al senyor Lladós, perquè l'activitat ramadera i ecològica de la zona corre perill per culpa d'aquest senyor, que s'assembla més al Zaplana i al Matas que ni fet d'encàrrec. Una gran crísis ecològica treu el cap. Però com que tu, el no-res ja ho estàs fent, La Stoa t'anima a manifestar-te en contra, amb uns pocs cliquejos, a la web de la Vall de Cardós, que pots trobar anunciada al núvol stoer. No deixem que els pirineus acabin més secs que el Sàhara, i afilem les nostres ungles a per totes. Visquen els pirineus, però amb menys ciment.

I fins aquí, lo temps.

El següent text, en la totalitat, ha estat dit el 13 de gener dissabte per Matadepera Ràdio (107.1 FM). És el 9è de la sèrie de ràdio de Lo Cromanyà.

----------------------------------------------------

Visita La Stoa: www.lastoa.cat .

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Unicorn Gris

Unicorn Gris

143 Relats

321 Comentaris

160880 Lectures

Valoració de l'autor: 8.96

Biografia:
Em presento.

Em dic Unicorn Blanc del Bosc, o Unicorn Blanc. També utilitzo, per raons pràctiques, els pseudònims de Crom el nòrdic, Unicorn Gris i Cuidador d'Ossets, si bé només posaré articles nous en aquest últim pseudònim i en aquest mateix en què ara em veieu (els altres noms d'usuari són de consulta i, en certa manera, d'emmagatzemament d'antics articles).

Els meus ideals són el catalanisme, la literatura, el món de la fantasia i l'acceptació de les normes socials que defenso, entre d'altres.

El meu nom de Facebook és
"Mark Corbera Mestres" .

El meu nom de Twitter és
"El Dorat"

El meu email és
webmestre2(arr.)gmail(punt)com

El conjunt de les meves webs (és a dir, de les webs administrades, moderades o dirigides per mi) es diu Portal Perenne, també anomenat "el Perenne" i està format, entre d'altres, per Lletra Perenne, també anomenada "la Perenne" .

La meva web d'articles es diu, com hem dit, Lletra Perenne i està a:
http://lletra-perenne.fandom.com/ca .

Actualment disposo de fòrum, el Fòrum Perenne, part de el Perenne, la direcció del qual és:
http://forum-perenne.foroactivo.com/ .

Podeu tenir accés a tots els relats de Lletra Perenne publicats a Relats en Català aquí:
https://lletra-perenne.fandom.com/ca/wiki/Lletra_perenne_Wiki#Continguts_del_Cosmos_Perenne_en_la_web_Relats_en_Catal.C3.A0

Els meus pseudònims a Relats en Català són: Unicorn Blanc del Bosc, Unicorn Gris, Cuidador d'Ossets i Cromelnordic. Observació: m'hagués volgut dir "Unicorn Blanc", però no podent fer-ho, em vaig fer dir "Unicorn Blanc del Bosc".

Que vagi bé!!!