Lo Cromanyà (5). Bush, Correllengua, Tripartit i altres.

Un relat de: Unicorn Gris

Bones. El temps d'aquesta setmana està molt mogudet.

El senyor Bush cau cap avall. El president nord-amèrica, que va convèncer mitja Europa, inclòs els núvols de poca broma de l'Aznar i el Berlusconi, perquè fessin caure llamps i trons contra Irak, ha vist perdre el control del clima en la cambra de representants, i també en el Senat, per uns poquets milers de vots del no-res. El president americà del petroli i del bon vi, el preferit de les empreses d'armaments, estaria disposar a reconèixer que no li ha anat tant bé el chanchullo a Irak, i podria retirar les tropes dintre d'alguna setmaneta, i si ho hagués reconegut abans, no li guanyarien sos republicans, o dit d'una altra manera: qui a ferro mata a ferro mor. Esperem que deixi ja de tronar núvols de guerra i esperem l'ansiada pau, que ja està bé de sarau. Pau al món, germans.

Correllengua. Amb el lema "llengua vida llengua sana", no parlem pas de sexe oral estrambòtic, sinó del lema del Correllengua, la festa del català que el quatre de novembre acaba els seus actes festius amb un notable èxit de participació. Però no hem de deixar pas gens que la meitat del Frankfurt se la mengin els castellans, sinó que nosaltres exigim que la fira de Frankfurt, en la totalitat, es faci de debò en la llengua dels Països Stoers. També són de ressaltar, no vegis tu, les mesures preses per a integrar, i fer colegues i companys, amb els nouvinguts a la nostra llengua, abans que el partit de Boadella no els enxufi pas a un bilingüisme ben pentinat, polit i atontat, i ens vengui la llengua per un grapat d'escons. De manera que ja ho sap tothom: allarguem la vida de la seva llengua, amb Cal Gon, i no hem de trigar ni un segon!!

El tripartit ja arrenca els motors. Mentre Artur Mas s'arrenca la cabellera de ràbia perquè torna a l'oposició, el senyor Nocilla, el senyor Pérez, i Fragasaura, ja tornen al feliç matrimoni a trio que ja van fer en una ocasió més o menys gloriosa. El vint-i-tres ja farem la sessió d'investidura, amb les dretes votant que "No" per fotre com s'espera, mentre que els tres mosqueters més marxosos de Catalunya, davant les mirades poc entusiasmades dels barons sociates, ja preparen el repartiment de conselleries, a veure quina part del pastís vol cadascú. De fet, la CAL i el Correllengua ja poden estar tranquils, perquè ERC, regatejant regatejant, es quedarà la conselleria de política lingüística i el control de TV3, suposant que el govern no torni a canviar de color, que mai se sap com va això en política, que ja ja. Esperem que Esquerra sàpiga posar els punts sobre les ies als sociates, perquè catalans dem-nos les mans, que la política catalana fa pinta de tornar a ser ben entretinguda, com ho va ser l'anterior.

Internet i religions. El creador de blocs egipci Abdulkarim Nabeel Sulaiman, que déu n'hi do el nom chungo que tenen alguns, ha fet un bloc internauta, en plena pressuposada llibertat d'expressió ,on critica alguns símbols de la religió de l'Islam. Amics meus, si voleu visitar les piràmides, l'Esfinx de Cleopatra o els temples egipcis aneu amb compte, perquè el president d'Egipte, Hosni Mubarak, té una doctrina molt autoritària, i ha declarat la guerra franca a tots els internautes que proposin millores democràtiques, crítiques a la religió i, en general, qualsevol tocada de nassos al seu estil de dreta amb corbata maca, i d'espatlla recta i ferma. Els internautes d'Egipte ho tenen cru, perquè les seves webs, criminalistes i perilloses (o bé meravelloses fonts de documentació, segons els gustos de cadascú) corren el perill de ser prohibides per les autoritats d'Egipte, i algunes d'elles ja han rebut cop de porra legal, per part dels jerifaltes opressius i malhumorats. En Internet ho tens ben clar: si no vols cap digust ni molt ni poc, no obris mai cap bloc, ho recomana la llei moderna, democràtica i malgenuida. En Internet la van fotent, estàs avisat, valent.

I fins aquí, lo temps.

El següent text, en la totalitat, ha estat dit el 11-NOV-06 dissabte per Matadepera Ràdio (107.1 FM). És el 5 de la sèrie de ràdio de Lo Cromanyà.

-----------------------------------------------------

Visita La Stoa: www.lastoa.cat

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Unicorn Gris

Unicorn Gris

143 Relats

321 Comentaris

161430 Lectures

Valoració de l'autor: 8.96

Biografia:
Em presento.

Em dic Unicorn Blanc del Bosc, o Unicorn Blanc. També utilitzo, per raons pràctiques, els pseudònims de Crom el nòrdic, Unicorn Gris i Cuidador d'Ossets, si bé només posaré articles nous en aquest últim pseudònim i en aquest mateix en què ara em veieu (els altres noms d'usuari són de consulta i, en certa manera, d'emmagatzemament d'antics articles).

Els meus ideals són el catalanisme, la literatura, el món de la fantasia i l'acceptació de les normes socials que defenso, entre d'altres.

El meu nom de Facebook és
"Mark Corbera Mestres" .

El meu nom de Twitter és
"El Dorat"

El meu email és
webmestre2(arr.)gmail(punt)com

El conjunt de les meves webs (és a dir, de les webs administrades, moderades o dirigides per mi) es diu Portal Perenne, també anomenat "el Perenne" i està format, entre d'altres, per Lletra Perenne, també anomenada "la Perenne" .

La meva web d'articles es diu, com hem dit, Lletra Perenne i està a:
http://lletra-perenne.fandom.com/ca .

Actualment disposo de fòrum, el Fòrum Perenne, part de el Perenne, la direcció del qual és:
http://forum-perenne.foroactivo.com/ .

Podeu tenir accés a tots els relats de Lletra Perenne publicats a Relats en Català aquí:
https://lletra-perenne.fandom.com/ca/wiki/Lletra_perenne_Wiki#Continguts_del_Cosmos_Perenne_en_la_web_Relats_en_Catal.C3.A0

Els meus pseudònims a Relats en Català són: Unicorn Blanc del Bosc, Unicorn Gris, Cuidador d'Ossets i Cromelnordic. Observació: m'hagués volgut dir "Unicorn Blanc", però no podent fer-ho, em vaig fer dir "Unicorn Blanc del Bosc".

Que vagi bé!!!