L'horitzó

Un relat de: La Banyeta del badiu

M´hi esforço, hi poso tot el meu empeny... però rés,és descoratjador!, miro fins que els uls em queden enrojolats i el desencís em fa plorar. No sé si ploro d´impotència o de ràbia. És un neguit, un mal estar. Jo vull veure el meu horitzó.

Ves mirant de mica en mica, en totes les direccions. No cal córrer, gaudeix del present, del dia a dia. Aprèn de totes les coses, les bones i les dolentes. Les que t´agraden i les desagradables. Peró fes camí, amb pas ferm i seré, atura´t quan t´hagis d´aturar.
De tant en tant, no massa sovint, gira´t i mira enrere el que has desitjat, part de la teva vida : alegries, sofriments. Has gaudit i també has après a veure que les coses dolentes que t´han passat, ara t´adones que no ho eren tant : d´elles has après a tenir paciència i perspectiva de vida.

Ara torna a mira endavant, el teu horitzó d´ahir és avui. El teu horitzó de demà, l´has de fer de mica en mica, pas a pas. D´aquí a un temps tornaràs a mirar enrere i veuràs un altre bocí de vida que ja t´ha passat. Tornaràs a mirar endavant , tornaràs a mirar enrere i així faràs camí i aniràs perfilant el TEU HORITZÓ, sense plors ni angoixes d´una manera sana i saludable, i pensaràs el per qué d´aquell neguit, si la vida és més senzilla del que sembla i L´HORITZÓ sempre està al nostre abast.

Comentaris

  • com que...[Ofensiu]
    Capdelin | 10-04-2006 | Valoració: 10

    no m'escrius cap poema nou, he mirat el teu horitzó poètic i he trobat el teu primer relat, verge encara per a mi i l'he llegit...
    i he après de tu a no mirar massa el passat ni preocupar-me massa pel futur i a viure intensament el present que és gratis ( ? ) je je...
    gràcies per la teva amistat i pel teu positivisme que em dóna sempre un somriure i esperança.
    ptons i una abraçada!

  • Només hi ha el present, oi ?[Ofensiu]
    Antonio Mora Vergés | 11-05-2005 | Valoració: 10

    Hola,

    sóc l'Antonio Mora Vergés, aquesta reflexió teva ( que fem tots en algun moment ) te alhora que un efecte relaxant ( tots ho possem,deia ), un regust d'amargor ( tempus fugit, diuen els rellotges de sol; a Badalona també, oi ? )

    M'agrada i a més ningñu encara havia fet cap comentari d'ell.

    Gràcies.

    mora.a@guimera.info

    Coneixes la pàgina de www.guimera.info/avui/tribuna ?

    Doncs cal conèixer aqeustes cosa, minyona !!!

l´Autor

Foto de perfil de La Banyeta del badiu

La Banyeta del badiu

150 Relats

452 Comentaris

180410 Lectures

Valoració de l'autor: 9.64

Biografia:
Badalonina de soca-rel.
Amb ànima de Palamosina.

web. importans per mi :

www.hospitalitat.org
Ajuda al nostre proïsme sensa paternalisme.

www.altarriba.org
www.protectoramataro.org

Ajuda als amics de 4 potes, ens estiment desinteresadament, Ells també tenen sentiments. :-)


M.Pilar Rovirosa i Sánchez.
- La Banyeta del badiu -