L'ESTEL FUGAÇ I ELS OCELLETS

Un relat de: dofiBlau
L’ESTEL FUGAÇ I ELS OCELLETS

Una família d’ocellets vivia en un planeta molt llunyà que tenia un munt d’estels fugaços. Un dia van pujar tots a dalt d’un d’aquells estels i van viatjar fins al nostre planeta Terra; van anar a parar dins d’un zoo. Van veure que dins d’una gàbia hi havia una óssa panda i s’hi van acostar. L’óssa els va mirar estranyada, no eren iguals que els ocellets de la Terra; tenien el bec taronja molt rodonet, les potetes vermelles i les plomes verdes amb ratlles tan lluminoses que semblava que hi portessin bombetes enceses. L’óssa els va preguntar d’on venien i ells li van explicar que eren d’un planeta on no hi havia óssos panda.

- Aneu molt en compte, si us veu el guardià d’aquest zoo també us tancarà dins d’una gàbia - va dir-los l’óssa.

- No, no... no volem que ens tanqui; a nosaltres ens agrada viure en llibertat; volem volar sempre que ens vingui de gust i viatjar per l’espai.

-Què hi ha al planeta on viviu?

- Boscos i jardins preciosos per on salten i corren lliures tots els animals- van contestar-li els ocellets.

- Oh, que bonic que deu ser! M’agradaria molt poder anar-hi.


- Doncs no et preocupis, pots pujar a dalt del nostre estel fugaç i hi anirem tots junts.

-No puc sortir d’aquí; el guardià té les claus de la porta de la gàbia.

- Tranquil•la; nosaltres t’ajudarem

Els ocellets van esperar que es fes de nit i quan el guardià estava dormint li van prendre les claus que tenia guardades al calaix de la tauleta de nit; van obrir la porta i l’óssa va sortir de la gàbia molt contenta; van pujar tots a dalt de l’estel fugaç i se’n van anar cap al planeta dels ocellets.

Sempre més hi han viscut junts lliures i feliços; l’óssa panda es va fer tan amiga de tots els animalets, que a la seva constel•lació la van anomenar “Óssa Major”. Si una nit serena observeu el cel, la podreu veure; té moltes estrelletes que brillen.

Comentaris

  • L'ossa feliç[Ofensiu]
    panxample | 06-08-2012 | Valoració: 10


    Sovint tanquem els animals en gabies per poder-los observar millor, però si realment els estimem, haurien de viure amb llibertat, com passa en el teu conte.
    Ës un conte molt bonic. L'henorabona.

  • Enhorabona![Ofensiu]

    Enhorabona!

    Aquest conte, presentat al “Concurs ARC de Contes Infantils 2012. Les estrelles”, ha estat seleccionat per formar part del recull que l'Associació de Relataires en Català publicarà (edició prevista per a finals d’aquest any).

    En breu ens posarem en contacte amb tu via correu electrònic (amb els tutors associats a l’ARC).

    Gràcies per la teva col•laboració,

    Junta de l'ARC (Comissió Concursos)

  • Llibertat[Ofensiu]
    Naiade | 22-04-2012 | Valoració: 10

    Quina gran imaginació que tens Arnau ! Que bé m’ho he passat llegint el teu conte. M’ha semblat volar amb els ocellets extraterrestres i m’ha vingut ganes de visitar aquest planeta on no hi ha gàbies i tothom viu lliure i feliç.
    Un peto ben fort

  • Hola, Arnau,[Ofensiu]
    lligabosc | 12-03-2012 | Valoració: 10

    Quan he llegit el final m'he posat molt contenta perquè he vist que l'óssa panda podia sortir de la gàbia; viure tancat ha de ser molt trist. És un conte molt bonic i sentimental, Arnau.

    Molts petonets,

    Ainhoa

  • Hola, Arnau,[Ofensiu]

    Quina imaginació! He vist els ocells de colors i la cara d’alegria l’ossa panda. A veure si entre tu i la teva germaneta m’animeu a que escrigui alguna cosa. M’agradaria molt que tornéssim a sortir junts en un altre llibre.
    Un petonet!
    —Joan—

  • Una història entranyable[Ofensiu]
    brins | 09-03-2012

    Un conte molt bonic, estimat Arnau; una història que reflecteix l'atracció que sents pels estels i com estimes els animalets.. No vas necessitar més de trenta minuts per inventar-la, les paraules et sorgien com si ja les tinguessis escrites al cor. Inventa'n moltes més, d'històries, preciós; fes que els somnis formin part sempre de la teva vida!

    Molts petonets de la teva iaia,

    Pilar

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de dofiBlau

dofiBlau

4 Relats

23 Comentaris

6374 Lectures

Valoració de l'autor: 9.92

Biografia:
Hola,

Em dic Arnau i tinc 9 anys. M'agrada molt inventar contes d'animalets i em fa molta il·lusió que algú me'ls llegeixi i me'ls comenti. També m'agrada molt la música i la natació. Estic aprenent a tocar el saxo.

Estic molt content de poder participar als Concursos ARC de Contes Infantils. Quan publiquen algun conte meu sóc feliç.