La jirafa i els seus amiguets

Un relat de: dofiBlau
La jirafa i els seus amiguets

Una vegada hi havia una jirafa que vivia a l’Àfrica. Un dia, un ocell va anar a casa seva i li va preguntar si volia ser amiga d’ell. Després va arribar una vaca i un cavall i van dir que ells també volien ser amics. Més tard s’hi van acostar un porc, una ovella, un mamut, una cabra i un mico que també volien ser amics, i finalment, s’hi van ajuntar uns martinets bons, molt petitets, que vivien molt a prop.

Hi havia una cosa que feia molta por a la jirafa: la pluja. Sabia que dins de la pluja, hi vivia, amagada, una bruixa molt dolenta. Un dia la bruja va sortir d’un núvol i es va acostar a la jirafa fent veure que era una velleta bona.que li volia donar caramels. La jirafa s’ho va creure i se li va acostar, però llavors la bruixa la va agafar i se la va emportar a viure molt lluny, en una cova on sempre hi havia tempestes amb llampecs i trons. L’aigua de la pluja després es convertia en gel. En aquella cova, hi feia molt fred, era al Pol Nord, un lloc amb molta neu; hi feia un fred que no es podia suportar, però com que els martinets eren molts forts i valents, encara que fossin petits, van sortir dels seus amagatalls per anar a ajudar la jirafa; van lluitar contra la bruixa fins que se’n va anar molt lluny; després van obrir la porta de la cova i van deixar sortir la seva amiga perquè pogués tornar a l’Àfrica a jugar amb tots els seus amiguets.

I conte explicat, conte acabat!


dofiBlau

Comentaris

  • RECORDATORI[Ofensiu]
    nuriagau | 11-12-2011

    En aquesta ocasió no he vingut fins aquí per deixar-te cap comentari al relat, tan sols un recordatori. El proper 17 de desembre, a les 12 h, a l’Auditori Tecla Sala (Av. Josep Tarradellas 44 , L'Hospitalet de Llobregat) tindrà lloc la presentació del llibre Criatures Fantàstiques del que ets coautor amb aquest conte.

    Un cop finalitzada, alguns dels relataires, autors o no, infants o adults anirem plegats a un restaurant que tindrem obert únicament per a nosaltres. Serà un espai fantàstic perquè les criatures lletraferides puguem compartir un dinar plegats. Per poder gaudir d’aquesta oportunitat, cal que passis pel fòrum i facis la reserva deixant el teu missatge a l’enllaç que apareix a continuació, si és que no ho has fet ja.

    Per a les FÀNTÀSTIQUES CRIATURES que vulguin dinar plegades el dia de la presentació CRIATURES FANTÀSTIQUES

    Ah! Cal que especifiquis el segon plat (si ets adult) o el menú sencer (si ets una criatura fantàstica).

    Desitjaria que ens veiéssim dissabte vinent!

    Núria Gausachs

  • Enhorabona![Ofensiu]

    Enhorabona!

    Aquest relat, presentat al “Concurs ARC de Contes Infantils 2011. Criatures fantàstiques”, ha estat seleccionat per formar part del recull que l'Associació de Relataires en Català publicarà dins la Col•lecció Relataires (Editorial Meteora).

    En breu ens posarem en contacte amb tu via correu electrònic.

    Gràcies per la teva col•laboració,

    Junta de l'ARC

  • molt maco i divertit[Ofensiu]
    xuxú | 11-06-2011

    m'agradat molt el teu conte, és molt divertit i fa molta gràcia



    xuxú

  • Molt divertit[Ofensiu]
    petita sirena | 05-06-2011


    Hola, Arnau,

    El que més m'ha agradat del conte i m'ha fet riure ha estat quan la bruixa apareix de dins d'un núvol per sorpresa.

    petita sirena

  • Conte interessant [Ofensiu]
    Naiade | 09-05-2011 | Valoració: 10


    Veig que t’agraden molt els animalets. Aquest conte m’ha agradat molt, sobretot per dues coses, una perquè parla de l’amistat cosa molt important i l’altre perquè avisa als nens de que no tenen que agafar mai caramels dels desconeguts. Sort en va tenir la teva girafa de tenir molts amics, així la van ajudar i va poder tornar a casa seva.

    Una abraçada

  • Caram Arnau![Ofensiu]

    Aquest conte convida a tenir molts amics. Sort que aquesta girafa en tenia molts.
    A veure quan, com la petita sirena, ens sorprens amb una altra història.
    —Joan—

  • Quants amics[Ofensiu]
    uanra | 07-05-2011 | Valoració: 9

    És una sort molt gran tenir tans amics que treballen per salvar un amic.
    uanra

  • Recordatori[Ofensiu]



    Gràcies per participar!

    Recorda que el següent pas, un cop escrit i penjat el conte, és enviar un correu a l’Associació de Relataires en Català (associacio.relataires@gmail.com) tot indicant:

    - enllaç directe cap a l’espai de RC on tens penjat el conte
    - nom i cognoms reals (en cas de ser menor d’edat i, per tant, no poder estar associat a ARC, cal que indiquis, a més a més, el nom del pare/mare/tutor que pertany a l’Associació)

    Un cop enviat el correu rebràs la confirmació de recepció i, després de verificar que el teu original compleix totes i cadascuna de les bases del concurs (extensió, pertinença a l’associació...) passaràs a la fase de selecció.

    Gràcies de nou. Cordialment,

    ARC

  • Preciós[Ofensiu]
    brins | 06-05-2011

    Hola, preciós!

    Has inventat un conte molt bonic, Arnau. Recordo el dia que me'l vas explicar tot jugant amb els teus animalets de joguina. La iaia et va dir que potser no calia que hi sortissin tants animalets, però tu em vas contestar, amb molta fermesa, que els volies esmentar a tots; tenies, com sempre tens, les idees molt clares.

    Ets un nen molt assenyat, i tens molta imaginació, bonic. Desitjo que aquesta seguretat que tens ara en tu mateix t'acompanyi durant tota la vida.

    Molts petons del iaio i de la iaia,

    Pilar

  • Quina imaginació![Ofensiu]
    nuriagau | 06-05-2011 | Valoració: 10

    Has fet un conte que demostra que els animals poden ser amics tot i provenint de llocs diferents i d'àpoques diferents. Segurament les persones hauríem d'aprendre dels personatges del teu conte.

    Benvingut, Arnau, a RC. Espero que t'ho passis bé inventant històries.

    Et seguiré llegint,

    Núria

Valoració mitja: 9.67

l´Autor

Foto de perfil de dofiBlau

dofiBlau

4 Relats

23 Comentaris

6369 Lectures

Valoració de l'autor: 9.92

Biografia:
Hola,

Em dic Arnau i tinc 9 anys. M'agrada molt inventar contes d'animalets i em fa molta il·lusió que algú me'ls llegeixi i me'ls comenti. També m'agrada molt la música i la natació. Estic aprenent a tocar el saxo.

Estic molt content de poder participar als Concursos ARC de Contes Infantils. Quan publiquen algun conte meu sóc feliç.