L'espia

Un relat de: Thyst

Cada matí quan baixava l'escala de l'atrotinat edifici en el que vivia s'aturava a tres esglaons del final i tan silenciós com podia s'estava allà palplantat fins que sentia la frontissa de la porteria que s'entreobria i llavors només li calia ajupir-se per veure-la reflexada al mirall, mentre s'arreglava els cabells, se'ls recollia o se'ls deixava anar. A vegades fins i tot, la veia maquillant-se o cordant-se la camisa a tota pressa, amb les claus a la boca i la bossa penjada de qualsevol manera, entaforant-hi coses accelerada.
Llavors ella obria la porta del tot i ell ràpidament s'incorporava i descendia els ultims graons i ella aixecava la mà i sortia disparada per la porta principal.

Quant temps va estar observant-la? No ho sé, només sé que un dia ella va deixar d'entreobrir la porta, segurament deuria haver-se tornat més organitzada i ja no anava corrent a la feina, potser tenia un despertador, i algu que li recordava quin hora era, segurament, va acabar mudant-se.
Però desde aquell dia ell no va tornar a ser el mateix, aquell home tan vell com la casa on vivia, relíquia de família, tan sol des de la seva dona, (ni un altre gos va voler després del seu fidel amic!) tan trist desde que els fills no són a casa, que veia com els anys anaven passant, implacables, aquell home no va voler sortir més a passejar de bon matí, només un cop a la setmana sortia a comprar el menjar i a vegades anava a jugar al dòmino amb els amics que quedaven, però jo sé que l'avi no em va perdonar mai que jo me'n anés d'aquella casa, li era ben bé igual que l'anés a veure sempre que podia, no escoltava les meves súpliques perquè vingués amb mi a la ciutat, no em va perdonar mai que jo també el deixés sol.

Comentaris

  • En soledat[Ofensiu]
    Unaquimera | 03-12-2007 | Valoració: 10

    Veig que l'espia és un home gran i sol, que enyora la companyia d'algú de la seva família i ara observa una veïna, en una espècie de ritual compartit.
    Està sol perquè no accepta substituts ni altres opcions, està clar que algú li ha ofert vivenda en una altra ciutat, però així viu... aferrant-se a les coses petites.

    La soledat és un anhel per alguns, mentre per altres és un monstre que devora els seus dies. Pot ser triada o mal suportada i això canvia molt el mateix fet.
    En aquest cas, el teu espia s'està quedant sense ningú a qui mirar, amb qui compartir moments...

    Demostres sensibilitat, amb el teu relat.
    Jo vaig escriure un parell que estan, en certa manera, relacionats amb el teu; te'ls ofereixo en l'ordre que han de ser llegits: primer Retrat d'home feliç amb forat i si t'agrada, després Galeria de retrats d'home feliç caient en un forat.
    Et desitjo bona lectura. Jo tornaré per aquí, és clar...

    Una abraçada de tardor, ataronjada
    Unaquimera

  • magnifik![Ofensiu]
    xocolatina | 03-10-2007 | Valoració: 9

    m'agrada! com et diu el teu amic esnota una perfeccio dels textos en català i m'encanta la tendresa en que descrius cada detall d la noia i dls sentiments de l'avi amb lajuda d la comparacio!

    buaa anims per continuar escrivint!

    ets una noia taan inspirada! jejejeje


    feia massa k no passava i tenia textos endarrerits per llegir!

    un peto bonica!

  • Fantàstic,[Ofensiu]
    res no és mesquí | 22-09-2007 | Valoració: 9

    es nota que millores el teu català dia a dia, i amb unes poesies sempre molt tendres que tenen quelcom de malencionia que m'enamoren

    Felicitats ;)

Valoració mitja: 9.33

l´Autor

Foto de perfil de Thyst

Thyst

34 Relats

80 Comentaris

39175 Lectures

Valoració de l'autor: 9.75

Biografia:
Res, us llegeixo i m'encanteu.
Gràcies pels vostres comentaris, m'animen molt a seguir intentant-ho.

Nascuda a Barcelona fa 19 anys, em considero de l'Empordà i d'aquella tramuntana. Només faig que viure, i prou.