L'any de l'angoixa

Un relat de: ninona
Aquell va ser l'any de l'angoixa.

Les hores passaven lentes, o massa ràpides, i els dies, les setmanes, els mesos, els hi anaven al darrere. Sabia que havia de passar alguna cosa: ho notava en l'ambient, en l'aire que respirava, en els malsons nocturns i en el rau-rau que el corsecava constantment, insistentment, voraç i implacable; però era incapaç de saber què, ni quan, ni com havia de passar; i aquesta incertesa el sumia en un estat de perpètua angoixa.
Saltava espantat si cantarellejava el telèfon o sonava el timbre de la porta, segur com estava que anunciava el fet terrible i definitiu que sabia que havia de passar.
Les moixaines i amoretes esdevenien menyspreus amagats i mentides esquerpes. Els somriures més radiants i esplendents mudaven en ganyotes amargues. El futur s'albirava com un munt de núvols negres, amenaçadors com un escamot d’execució a punt d'abatre'l; i aleshores vigilava el cel amb l'esperança de veure arribar una tempesta de vent i llamps i trons com ràfegues de metralleta; i aigua, molta aigua, que esbandís l'angoixa i inundés la vida i fes net de tot, de tots, de res, de ningú.

Va ser que el fet que havia de passar, no va passar, o ningú no en sap donar raó. Però les hores sí que van continuar passant lentes, o massa ràpides; i les moixaines i amoretes van esdevenir altre cop dolces; i els somriures van mudar a riures; i van arribar tempestes que van marxar i van deixar la vida inundada de pluja, de plors, de felicitat.

I avui no sabria dir ben bé què, ni quan, ni com havia de passar. Només sap, quan mira enrere, que aquell va ser l'any de l'angoixa.



Comentaris

  • sensibilitat[Ofensiu]
    Joana Llor Serra | 13-09-2012

    M'ha encantat, descrius amb cura les emocions i fas que sigui un plaer llegir-te.
    Fins aviat

l´Autor

Foto de perfil de ninona

ninona

58 Relats

229 Comentaris

131834 Lectures

Valoració de l'autor: 9.78

Biografia:
Vaig néixer a Barcelona el 1964. Volia investigar i fer grans descobriments, i vaig estudiar Bioquímica, però després de moltes voltes he acabat fent projectes informàtics, una feina que m'agrada.

De sempre m'ha apassionat llegir i escriure. Un dia vaig descobrir aquesta web a través d'un bon amic que hi escrivia, i des d'aleshores m'hi passo quan puc.

Va haver un temps que participava en els reptes (aleshores nomès hi havia el clàssic) i era gairebé addictiu, però ara m'és gairebé impossible.
Darrerament m'he aficionat al niporepte, però només hi participo de tant en tant.

També em trobareu al bloc Univers madur.

Passeu-vos, comenteu i no dubteu a criticar: és la millor manera de millorar.

Per qualsevol cosa que vulgueu, m'agradarà tenir notícies vostres ...

ninona1206[arrova]gmail[punt]com


Per si us fan servei, algunes eines i enllaços útils