La torre madeloc

Un relat de: maurici

La Torre Madeloc es troba situada a la població de Port Vendres, al llom de la Alberes, quan aquestes ja llepen el mar i donen vida a l´esplèndida Costa Vermella. Amb els seus gairebé 700 metres d´alçada són una atalaia magnífica per poder albirar gran part de la catalunya nord. Des d´ella podem divisar La plana del Rosselló, amb Perpinyà com a gran ciutat dominant la zona, les corberes, limit natural dels territoris de llengua catalana amb l´impressionant castell de Salses com a mut vigilant de la història i amb una mica de sort i el dia clar, podem contemplar la nostrada mola del Canigó, lligam de tots el territoris de la nostra llengua.
La forma més senzilla de pujar a la torre és a partir de la bonica població de Colliure tot i que també s´hi pot anar des de Port Vendres. Podem anar amb cotxe fins a una zona de parking que és on comença la ruta. En aquest parking hi ha un indicador que ens avisa de la direcció a emprendre i les marques que cal seguir per arribar-hi.
La pujada no és especialment forta tot i que el camí és estretet però no hi ha perill en cap moment excepte en dies de tramuntana, car el camí es troba completament desprotegit i a l´empit del fort vent del nord. En aquests dies més val no pujar-hi. El camí no és perdedor però cal anar seguint sempre les marques del nostre sender. A mesura que anem pujant, si ja al parking la vista era impressionant ara es transforma en una autèntica meravella. A la dreta, la gran plana, d´un color verd intens, poderós. Préssecs i albercocs. El Tec, el Tet i l´Aglí. Esquitxada d´una munió de petits pobles que li donen vida i trenquen, ara aquí ara allà, l´omnipresent verd que ens domina. I al davant, el blau de la nostra mediterrània, només trencat pel blanc de les ones al rompre sobre la rocallosa Costa Vermella. I sense oblidar-nos de la vinya, que és per tot arreu, conreada en unes feixes que sembla que hagin de caure al mar.
Després d´unes dues hores de caminada arribem a la torre. Aquesta és una construcció del segle XIII edificada pels reis de Mallorca per poder controlar el trànsit marítim de la costa així com possibles incursions dels pirates. Fou construïda amb pedra de la zona, aquesta pedra grisosa, fosca. Qualsevol incidència que s´observés es comunicava mitjançant senyals lluminosos a la torre de la Massana, situada més cap a l´interior per prendre les mesures pertinents de defensa.
la tornada és pel mateix camí, tot xino-xano cap avall i cap agafar el cotxe, tot i que, la veritat, la sensació és de no voler marxar, poder-s´hi quedar.
La Torre Madeloc, la gran guaita sobre aquestes terres excepcionals. Una caminada molt més que recomenable, gairebé imprescindible.

Comentaris

  • AVUI HI HE ESTAT[Ofensiu]

    Veritablement té una vista extraordinària, però observo que a la Geografia Catalana està scrita així: Madaloc

    Felicitats per l'escrit encara que sigui una mica tard


l´Autor

maurici

50 Relats

68 Comentaris

69242 Lectures

Valoració de l'autor: 9.54

Biografia:
Vaig néixer al desembre del 1972 (el 23) i es veu que feia un fred de nassos a Vic. El meu pare sempre em diu que va sortir del cotxe amb el que portava a la meva mare a l´hospital per fer un riu (ja veus tu quins moment d´anar a pixar també) i se li congelava la font del riu. Tot i néixer a Vic sóc garriguenc de tota la vida.
M ´agrada escriure i llegir i fer maquetes i trescar per les muntanyes i viatjar als països nòrdics (quan puc i tinc diners, que pràcticament és mai) això darrer potser record d´aquell fred dia d´hivern vigatà en el qual vaig néixer.
Casat i amb dos fills genials. Es poden tenir més coses a la vida però jo em vaig conformant amb el que he aconseguit, que prou m´ha costat.
només una cosa més desitjo, que us agradin els meus contes i que passeu una bona estona amb ells.