LA RUÏNOSA CASA PERE BUSQUETS A BADALONA

Un relat de: Antonio Mora Vergés
Joan Amigó i Barriga (Badalona, 1875-1958) aixecava la casa l’any 1912 per encàrrec de Pere Busquets, fabricant de perfums i propietari de les Perfumeries Regia de Barcelona – ens agradarà tenir noticia del cognom matern a l’email coneixercatsalunya@gmail.com )

Llegia que en la dècada del 1970 es van modificar els rasants del carrer del Temple rebaixant uns 50 cm el nivell d'entrada, afectant a les proporcions generals de l'edifici i obligant a afegir uns graons d'entrada.



Quan la retratava tenia la impressió que l’edifici pateix un evident abandó, que malgrat la seva ubicació al centre de la Ciutat, al número 25 del Carrer del Temple, comportarà la seva ràpida ruïna.

Comentaris

  • Malauradament[Ofensiu]
    David Gómez Simó | 20-12-2013

    hi han masses interessos al voltant d'aquesta casa. Moltes vegades s'ha parlat (potser seria millor dit rumurejat) que si volia fer un centre social o quelcom per l'estil, però alhora de la veritat segueix aixì de deixada.

    Si tenim en compte el precendent d'abandó que l'ajuntament de Badalona a fet amb les cases dels pescadors situades al final de l'avinguda Martí Pujol, a tocar de l'estació del tren, impedint la seva rehabilitació per poguer declarar-les en ruïnes molt em temo que aquesta també tindrà els dies contats.

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6917 Relats

1201 Comentaris

5460029 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com