LA MASIA (obsesió o bogeria)

Un relat de: papisort

LA MASIA (obsessió o bogeria)
Somnio en comprar una masia. Haurà de ser gran, espaiosa, amb molt de jardí, un petit hortet, piscina i un galliner amb moltes gallines. Tots els meus fills i els meus néts al meu voltant. Vindran els caps setmana amb les seves famílies. Hi tindrà cadascú la seva habitació amb el bany dintre, grans armaris per a les seves pertinences i així, evitar el portar maletes amunt i avall.
Al soterrani hi haurà un celler ple d’ampolles de vi i licors seleccionats correctament per les diferents denominacions d’origen i procedències . A la planta baixa, una sala de jocs, àmplia amb una butaca col•locada en un raconet davant dels finestrals per poder-m’hi asseure i observar-los mentre juguen al billar, al ping-pong o s’empaiten amb la bicicleta fent voltes pel jardí. Als nens els hi farà il•lusió anar al galliner, agafar els ous per fer pastissos i grans truites de patates, que colliran de l’hort
Al porxo de la façana principal, el menjador d’estiu, amb bancs, butaques, cadires i tamborets plens de coixins, que faré jo mateixa de patchwork, de totes mides, formes i colors, per a què tots puguin fer-hi la migdiada amb comoditat i des d’on podré observar la piscina, i veure com neden i juguen amb sorolloses rialles. Dintre, el menjador d’hivern amb el caliu de la xemeneia sempre encesa, una taula gran per mes de 25 comensals, que s’omplirà en les festes senyalades. A la primera planta, les habitacions. La meva amb un gran llit isabelí i finestrals amb cortinatges, orientada al jardí i amb fantàstiques vistes al mar.
És a la venda, miro el preu: 8.000.000 de euros. Encara no m’ho puc permetre. Seguiré mirant la secció Inmobiliaria al diari dels diumenges. Es la meva distracció i a la vegada la meva obsessió. La mare ja ho feia i m’ensenyava els retrats de les cases que hi trobava. Sempre he somniat amb tenir una masia per a poder-hi estar amb tots els meus fills i néts.
Plego el diari i el deixo sobre la taula de la cuina. Surto a fer una volta. M’arribo fins a la platja. Fa molt de vent, molts surfistes esperen enxampar l’onada més gran. Fa un sol radiant, em quedo una estona observant. Abans de tornar a casa entro al cementiri. Li explico a la mare que al diari d’avui, he vist les fotos de la masia somniada. Li explico també que les retallaré i les guardaré amb totes les altres, tal com fèiem quan ella hi era.
Les tinc classificades per llocs, preus i preferències. L’arxiu és molt complet, de tant en tant me’l miro, a vegades faig algun canvi de col•locació, si en veig alguna que m’agrada o em convé mes.
És important aconseguir reunir els diners, però el primer que hauria de fer per a que el meu somni es complís, seria... casar-me?.... o no?... és igual, però el que hauria de fer segur, seria tenir fills per arribar a tenir néts i que poguessin venir a la masia. Hi pensaré i ho consultaré amb la mare la propera vegada que vagi al cementiri.

PAPI
Febrer 2013

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

papisort

15 Relats

15 Comentaris

10571 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Biografia:
Soc una llibreta i una ploma
Penso, imagino, busco paraules, somnio .....
Torno i escric....
M'agrada escriure, m'agrada llegir i també soc entusiasta del patchwork. Tot plegat fa que les hores em passin ràpid.
Visc a Badalona, ciutat on vaig néixer l'any 1942.