La física quàntica i les qüestions espirituals

Un relat de: Fifo

La física quàntica (de la que jo sé molt poc) dóna moltes respostes que per mi encaixen perfectament el món material i espiritual i els seus fenòmens . Una de les teories és que nos es pot medir al mateix temps la velocitat i la situació de les partícules i que quan aquestes son observades son modificades per la voluntat del observador.
Això m'ha vingut al cap per el compte de la Papallona(que bonic com tot el que envies).
Ja un dilema intel·lectual conegut com "el gat de Schrödinger" que planteja lo següent:
Un gat està tancat en una habitació amb un comptador de Geiger que conté suficient material radioactiu, de manera que al cap d'una hora hi han un 50 per cent de possibilitats de que es buidi el comptador que a la vegada farà que un martell especialment disposat , trenqui el flascó que conté gas venenós, D'acord amb les seves teories (no totes exposades aquí) , desprès de l'hora, el sistema haurà adoptat una forma en el que el gat viu i el mort estan mesclats en igualtat de proporcions
I al observar, es quan el misteris es desvelat. Com està el gat viu o mort? Està com nosaltres volíem que estés.
La vida la anem construint pensament a pensament, acte a acte (que no deixa de ser un pensament realitzat).
Fifo

Comentaris

  • Curiosa troballa...[Ofensiu]
    Maria Sanz Llaudet | 15-10-2008 | Valoració: 10

    la que faig avui, llegint el teu relat, coincidint amb el record encara viu del reportatge/pel.lícula que vaig veure ahir al vespre: "Y tu que sabes?" Si no l'has vist te'l recomano. I coincidencies o no, he llegit alguns dels teus relats i m'agrada el que escrius i com ho escrius, tant per l'evocació d'un passat que és entranyable de recordar com per la reflexió a la que sovint aboques al lector.
    Una abraçada

l´Autor

Foto de perfil de Fifo

Fifo

54 Relats

118 Comentaris

52921 Lectures

Valoració de l'autor: 9.70

Biografia:
Naixcut el 1941 a Mas de Barberans (Mon tsià), he viscut quasi sempre a Bcn.
Graduat Social i Tecnic informatic des de 1968, estic gaudin d'un descans en el treball actiu, aprofitan-lo per escriure vivencies i sentiments en forma de relats i poemes.


fifoaika@gmail.com