Influència misteriosa (un petit conte moral)

Un relat de: Josep Clínez

Un dia normal i corrent, la gent passeja, els pardals canten, els enamorats passegen aliens a tot per la platja, i tu vas cap a casa amb el Ford Focus nou que t'has comprat. Endolles la ràdio i escoltes que, en Sud Amèrica, tres persones han mort en condicions estranyes que no han pogut ser analitzades. No li dones la mínima importància, el món en sí és estrany, penses. I arribes a casa on, la teva família, t'espera impacient per dinar.

Passen els dies. Els morts es multipliquen. tic-tac tic-tac, a cada segon que passa algun home mor en estranyes condicions. La gent comença a intrigar-se: De què es mor la gent a Sud Amèrica?, pensen. El món és estrany, tornes a pensar. T'asseus i sopes.

Alarma total. Han mort més de mil persones en la última setmana. La malaltia és mortal, molt tòxica, i no es pot aturar. Picors, butllofes, grans, pus ensangonat, és infinitament pitjor que la lepra. El pitjor és que els metges no es poden ni acostar. Ni la mascareta, ni els guants, res serveix, només en apropar-se a deu metres... ¡PLAS! Un altre.

La malaltia s'estén per tota Amèrica. Milers d'americans cauen com fitxes de dominó, el gran somni americà desapareix en un no-res.

Un metge, abans de morir, deixa una nota:

[...]La Influència Misteriosa es pot curar amb una injecció molt petita de sang dels H negatiu[...]

Des d'eixe mateix instant, la malaltia rep el nom de Influència Misteriosa.

El món sencer comença a buscar H negatiu. Però només el cinc per cent de la població humana té eixe tipus de sang, i d'aquests el quatre per cent han mort. Només un u per cent de la població mundial té l'H negatiu. Entre ells, els teus dos fills. Se n'assabenten. Venen a ta casa a llevar-los sang. Tu preguntes:
-Quanta?
-Tota - responen els metges -, ho sentim molt.
-Necessiten el meu permís!!! - les llàgrimes et comencen a caure.

El metge et mira, tot col·locant-se els guants.
-I què farà?

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer