IN MEMORIAM. MAGATZEM MIQUEL BOIX. TERRASSA

Un relat de: Antonio Mora Vergés
El Juan Navazo Montero havia d’anar a Terrassa per qüestions particulars, conduint per la ciutat reparava en l’edifici de número 6 de la Plaça Mossèn Jacint Verdaguer Santaló (Folgueroles, 17 de maig de 1845 - Vallvidrera, 10 de juny de 1902).

Quan ens retrobàvem em deia si el tenia publicat, Terrassa té un vastíssim patrimoni, i llevat d’error, crec que no he tingut ocasió de retratar la façana d’aquest edifici entre mitgeres amb tipologia de casal, del que ens diu Patrimoni Gencat que consta de planta baixa i pis, amb una única obertura a cada nivell.

A la planta baixa, molt elevada, hi ha una gran portalada de pedra en arc equilibrat parabòlic, de perfil arrodonit, amb mainell i travesser també de pedra. A la planta pis, la llosana i el portal del balcó segueixen les mateixes línies arrodonides i suaus, amb una senzilla barana de ferro. L'acabament superior consta d'una discreta cornisa. Els paraments són arrebossats, amb sòcol de pedra a la planta baixa

 


Fotografia. Enric Fontvila Batalla.

Avui aixoplugat el magatzem tèxtil de Miquel Boix- del que ens agradarà saber el cognom matern i el lloc i data de naixement i traspàs a l‘email castellardiari@gmail.com - i va ser bastit l'any 1905, per l'arquitecte Lluís Muncunill i Parellada (Sant Vicenç de Fals, Bages, 25 de febrer de 1868 – Terrassa, 25 d'abril de 1931) en el seu període modernista.

L’omissió del cognom matern – imposada pels canons masclistes de la dictadura – ha fet dissortadament fortuna, i és que l’estultícia s’encomana més que la grip i/o la Covid. 19, oi?

Comentaris

 • Llegit[Ofensiu]
  Prou bé | 08-01-2023

  Amb total cordialitat

 • Bona descripció. [Ofensiu]
  PERLA DE VELLUT | 06-01-2023 | Valoració: 10

  Tota la redacció que descrius de l'En Memòria del magatzem Miquel Boix és molt interessant. Entre els anys 1845 i 1902.
  Que bé el redactes!
  Cordialment.
  PERLA DE VELLUT

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6807 Relats

1083 Comentaris

5129593 Lectures

Valoració de l'autor: 9.67

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com